Προς το περιεχόμενο

Roasted maple neck η γλουτέτη των κιθαριστών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θυμάμαι μια εποχή που τρώγαμε ό,τι νάναι και ξαφνικά βγήκαν οι έρευνες για την γλουτένη ότι είναι ο διάβολος ο ίδιος, οπότε ξαφνικά όλα τα τρόφιμα διαφήμιζαν ότι δεν περιέχουν γλουτένη, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ όπως αυτό!

 

 

 

Το ίδιο και με τις κιθάρες, βγήκε το roasted maple neck και ξαφνικά βλέπω στα κιθαροβίντεο ότι όλες οι cool τύπου strat/tele έχουνε roasted maple και το ίδιο οι budget κιθάρες βγαίνουνε με roasted maple neck και είναι εξαιρετικό!

 

1. Είναι όντως τόσο καλό το roasted peanut neck ή απλά η νέα μόδα;

2. Δικαιολογείται σε budget όργανα ή η διαδικασία είναι κοστοβόρα οπότε μας δουλεύουνε;

Επεξεργασμένο από D'Ailleurs
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • D'Ailleurs changed the title to Roasted maple neck η γλουτέτη των κιθαριστών

Και εμφανισιακά, και σαν αίσθηση στο χέρι. Έχοντας υπάρξει κάτοχος 4 μέχρι τώρα κιθαρών με roasted maple neck (1 από αυτές παραμένει η αγαπημένη μου, 2 τις έχω αποχωριστεί και 1 είναι προς πώληση), έχω να πω πως για οποιαδήποτε από αυτές τις κιθάρες, αν κάποιος με ρωτούσε προσωπική γνώμη για τα θετικά και τα αρνητικά της καθεμίας, το roasted maple θα συγκαταλλεγόταν στα θετικά και για τις 4.

 

Γενικά μιλώντας, το neck είναι μέσα στους 2-3 σημαντικότερους παράγοντες αξιολόγησης ενός οργάνου. Επομένως αν βρούμε ένα neck που μας φαίνεται βολικό από άποψη πάχους και σχήματος, είναι προφανές ότι σε δεύτερο επίπεδο αυτό που έχει σημασία είναι με τι ευκολία κινούμαστε σε αυτό το neck, και τι γενικότερη αίσθηση μας δίνει. Το satin neck είναι σαφώς λειτουργικότερο από ένα gloss neck, καθώς στο δεύτερο υπάρχει κίνδυνος η αίσθηση να γίνει κολλώδης μετά από πολύ παίξιμο, και αν το satin είναι επιπλέον και roasted maple, το όργανο είναι και πιο ζεστό (όπου με το χαρακτηρισμό ζεστό δεν αναφέρομαι σε ζεστό ήχο, αλλά κυριολεκτικά σε θερμοκρασία... να το πω κι αλλιώς, πιάνω το gloss neck της Revstar μου και είναι δροσερό, και αμέσως μετά το roasted maple της Cutlass και είναι σαφώς θερμότερο/στεγνότερο, το οποίο είναι και επιθυμητό χαρακτηριστικό για μένα).

 

Επομένως ναι, ακόμα και σε budget όργανα που η διαδικασία μπορεί να μην είναι το ίδιο λεπτομερής όπως στα boutique, αξίζει και παρααξίζει.

Επεξεργασμένο από fusionakis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά δεν μου αρέσει το roasted maple.

 

Υποπτευομαι όμως ότι χρησιμοποιούν αυτή τη τεχνική για να στεγνώσει πιο γρήγορα το ξύλο οπότε να χρησιμοποιείται άμεσα στη παραγωγή.

 

Είναι η μοναδική εξήγηση που δίνω γιατί η jackson να έχει κινεζική κιθάρα με roasted και graphite reinforced neck σε κιθάρα των 300 ευρώ... 

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, fusionakis είπε

το όργανο είναι και πιο ζεστό (όπου με το χαρακτηρισμό ζεστό δεν αναφέρομαι σε ζεστό ήχο, αλλά κυριολεκτικά σε θερμότητα... να το πω κι αλλιώς, πιάνω το gloss neck της Revstar μου και είναι δροσερό, και αμέσως μετά το roasted maple της Cutlass και είναι σαφώς θερμότερο/στεγνότερο.. το οποίο είναι και το επιθυμητό για μένα).

 

Ισχύει αυτό με τη θερμότητα. Πιάνω κιθάρες, συνήθως gloss, και είναι παγωμένες. Πιάνω αλλες με satin finish, και κάποιες είναι πολύ ζεστές. Η πιο ζεστή που έχω, με διάφορα, είναι η vintage v52 distressed. Έχει το λιγότερο λούστρο και ίσως αυτός είναι ο λόγος.

Τον χειμώνα είναι η πιο φιλική κιθάρα να κρατάς αγκαλιά.

  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Για να μη υπάρχουν απορίες...

Το rosewood- και όταν πλέον λέμε για rosewood, είναι από indian και... κάτω- άρχισε να γίνεται "δυσεύρετο". 

 

Από την άλλη, maple να φάνε και οι κότες, φούρνους έχουμε- βάλε τα μαζί και έχεις μια ωραία "σκουρόχρωμη" ταστιέρα, που είναι της μόδας και "'άποψη"   🙄

 

Κοινώς, rosewood σιγά-σιγά πάπαλα... Και υπ' όψιν, τα true rosewoods- Βραζιλία, Μαδαγασκάρη- μας έχουν ήδη κουνήσει μαντήλι...   

  • Like 2

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

 

Από την άλλη, maple να φάνε και οι κότες, φούρνους έχουμε- βάλε τα μαζί και έχεις μια ωραία σκουρόχρωμη ταστιέρα, που είναι της μόδας και "'άποψη"   🙄

 

 

Πιο πολύ σε μπράτσο το βρίσκεις παρά σε ταστιέρα.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
3 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Πιο πολύ σε μπράτσο το βρίσκεις παρά σε ταστιέρα.

Εγώ αναφέρομαι σε αυτά που ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σε ταστιέρες... 

 

Edit: Η Charvel πχ το ονομάζει Caramelised maple😄

  • Χαχα 1

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω μια squier 51 που ήταν σε βιτρίνα καταστήματος για κάμποσα χρόνια. Από την ηλιοθεραπεία, το μανίκι έχει γινει roasted, και τα πλαστικά από λευκά, έγιναν μπεζ.

  • Like 2

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου