Προς το περιεχόμενο

Floyd Rose Upgrades


billseme

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο τεαμ,

 

Διαβαζοντας τις τελευταιες μερες μερικά φορουμ για τα floyd rose έπεσε το μάτι μου σε πολλές επιλογές "upgrade" του floyd rose, ειτε αυτο δινει tunning stability/sustain/ηχο/αισθηση κ.ο.κ βλέπε (https://guitarfretbuzz.com/floyd-rose-upgrades)

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν καποιος απο εσας εχει πειραματιστει στο παρελθον με οποιοδηποτε upgrade σε floyd rose ειτε ειναι καποιο brass block, titanium βιδες, titanium saddles/lockers/noiseless springs  και αν ειδε καποια διαφορά.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα πριν αρκετά χρόνια είχα αγοράσει και είχα αναβαθμίσει τα saddles του Original floyd rose που φορούσε η USA Jackson Adrian Smith Dinky που είχα με τα Hantug Titanium Floyd Rose Saddles. Τότε είχαν κοστίσει κάπου στα 280 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Τώρα από ό,τι βλέπω η εταιρεία πρέπει να είναι ανενεργή. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι σίγουρα ότι από θέμα κατασκευής και ποιότητας ήταν κορυφή. Το ένιωθες στο χέρι όταν έσφιγγες τις βίδες κατά την αλλαγή χορδών πχ. Ένιωθες την διαφορά του υλικού και τη σκληρότητα του, σίγουρα θα κρατούσαν για πάντα χωρίς κατεστραμμένα σπειρώματα κτλ προβλήματα που, λιγότερο το original floyd, αλλά όλα τα υπόλοιπα floyds έχουν. 

Από θέμα ήχου τώρα, είχε διαφορά, αλλά επειδή η αλλαγή των saddles έγινε παράλληλα με την αλλαγή του bridge μαγνήτη από τον Super Distortion που είχε με ένα GAS Pickups Gaser Plus A, δεν μπορώ να σου πω κάτι πάνω σε αυτό. Η αλλαγή ήταν τεράστια στην κιθάρα, αλλά μεταξύ saddles-μαγνήτη νομίζω τη διαφορά την έκανε κυρίως ο μαγνήτης. Παρόλα αυτά, και μόνο για το πόσο ελαφρύ και σκληρό είναι το τιτάνιο σαν υλικό, και επειδή παίζω μόνο με floyd rose strat κιθάρες, τουλάχιστον στις 2-3 main μου, αν υπήρχε ακόμα η εταιρία θα τις αναβάθμιζα σίγουρα. 

Δυστυχώς full titanium floyd είναι πανάκριβο, αλλά και να θες να το πάρεις δεν το βρίσκεις πουθενά στην Ευρώπη τουλάχιστον από όσο έχω ψάξει. 

FU Tone δεν αξίζει καθώς τελωνεία κτλ, θα εκτοξεύσουν το ήδη υψηλό τους κόστους. Brass blocks δεν έχω δοκιμάσει πλην των τελευταίων floyd που έχω αγοράσει και έχω αναβαθμίσεις σε κάποιες κιθάρες (από special και 1000 που είχαν σε original), αλλά δεν είναι το Big brass block, απλά brass block εργοστασιακό. 

Αυτά από την εμπειρία μου μέχρι στιγμής. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου