Προς το περιεχόμενο

Κουρδισμενες 'η οχι?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα συναδελδοι :wink:

Θα ηθελα να ρωτησω οταν φυλατε τις παλιες κιθαρες που δεν χρησιμοποιητε, τις αφηνετε κουρδισμενες 'η τις ξεκουρδιζετε τελειως για να μην "παρει" το μπρατσο? Δεν μιλαω για μερες αλλα μερικες μπορει να τις αφησεις μηνες/χρονο χωρις να παιχτουνε! Επισης τις φυλατε σε case 'η πρεπει να "αεριζονται"?Thanx!

Texas tone that's bad to the bone...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρα συναδελδοι :wink:

Θα ηθελα να ρωτησω οταν φυλατε τις παλιες κιθαρες που δεν χρησιμοποιητε' date=' τις αφηνετε κουρδισμενες 'η τις ξεκουρδιζετε τελειως για να μην "παρει" το μπρατσο? Δεν μιλαω για μερες αλλα μερικες μπορει να τις αφησεις μηνες/χρονο χωρις να παιχτουνε! Επισης τις φυλατε σε case 'η πρεπει να "αεριζονται"?Thanx![/quote']

 

αν ειναι για λιγο καιρο μην τις ξεκουρδισεις.μετα το μπρατσο τρελενεται και θες οπωσδηποτε set up γα να "ξαναπαρει" και να ερθει παλι.

 

αν ειναι για πολυ καιρο , δεν μπορω να σε βοηθησω αντικειμενικα .

παντως εγω , οσο καιρο και να τις αφησω δεν τις ξεκουρδιζω ουτε βγαζω τις χορδες και ποτε μου δεν ειχα προβλημα.βαλτες σε θηκη και καλο ειναι να τις αφησεις ορθιες με τις χορδες προς τον τοιχο η αν ειναι ξαπλωτες, με τις χορδες προς τα κατω.

αν ειναι καλοκαιρι και υπαρχει ξηρασια , χρησιμοποιησε εναν υγραντηρα μεσα στην θηκη.

 

ελπιζω να βοηθησα :wink:

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Προσωπικά δεν λασκάρω ποτέ τις χορδές και νομίζω ότι έτσι είναι και το σωστό. Μάλλον πιο πιθανό μου φαίνεται να "τα πάρει" το μανίκι από τις εναλλαγές παρά από τη σταθερή φόρτιση των χορδών η οποία είναι κατάλληλα αντισταθμισμένη από το trussrod. Σκέψου μια κιθάρα που δεν έχεις φυλαγμένη, αλλά σε συνεχή χρήση για μερικά χρόνια. Αυτη σκευρώνει?

Σε σχέση με την αποθήκευση και πάλι ισχύει η αρχή της "σταθερότητας". Κατά προτίμηση ο χώρος σον οποίο θα βρίσκονται αποθηκευμένες θα πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία και -κυρίως- υγρασία.

 

Με προβληματίζει κι εμένα το θέμα τησ φύλαξης γιατί αυτές τις μέρες ετοιμάζω έναν καινούριο χώρο κάτω από το σπίτι μου. Θα περιμένω να ζεστάνει κι άλλο λίγο ο καιρός, να μπουν κλιματιστικά να στεγνώσουν καλά οι τοίχοι (που τώρα βάφονται κλπ κλπ) και προς Μάιο ή Ιούνιο όταν το υγρόμετρο μου δείξει ότι οι συνθήκες που επικρατούν είναι όπως στο υπόλοιπο σπίτι τότε θα κατεβάσω τις κιθάρες κάτω. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά προτίμηση ο χώρος σον οποίο θα βρίσκονται αποθηκευμένες θα πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία και -κυρίως- υγρασία.

 

εδω στο νησι που μενω , το υγρομετρο δειχνει υγρασια πανω απο το κανονικο ολες τις εποχες....εχω παθει πλακα....το ιδιο και οι κιθαρες μου...με τι καρδια να αγορασω την martin μου??? :cry: :cry:

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
...με τι καρδια να αγορασω την martin μου??? :cry: :cry:

 

Με...μισή! :lol: :lol:

 

Αστειεύομαι. Από ότι έχω διαβάσει (και μου φαίνεται και πολύ λογικό) οι εναλλαγές της υγρασίας είναι χειρότερες από την ίδια την πολύ ψηλή υγρασία. (Εντάξει, δεν λέμε να την βάλεις και μέσα στο ντους :lol: )

 

Δηλαδή φτιάχνεται μία κιθάρα, και πάει σε ένα καινούριο περιβάλλον, θα ανταλλάξει υγρασία θα αλλάξει κάπως το χέρι, θα ρυθμιστεί μια φορά (και περιστασιακά θα ελέγχεται - μικρορυθμίζεται) και όλα καλά. Αν τώρα το μισό χρόνο απορραφά υγρασία και τον άλλο μισο την επιστρέφει στο περιβάλλον μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα τόσο σταθερότητας (σκεύρωμα) όσο και στο βερνίκι. Εννοείται ότι οι ακουστικές - κλασικές χρειάζονται πολύ περισσότερο προσοχή γιατί δεν είναι προστατευμένες με βερνίκι από την εσωτερική μεριά. (Οι περισσότερες)

Έχω δει Tacoma των 2500 Ευρώ να ξεκολάει το βερνίκι λες και είναι κιθάρα της πλάκας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όμολογώ πως ο τίτλος του thread με μπέρδεψε, νόμιζα πως θα βρώ μάχες για ξύλα μέσα! Αλλά στο θέμα μας:

 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκουρδίζεις την κιθάρα σου, ούτε αν θες να την αποθηκεύσεις, αλλά ούτε αν θες να την στείλεις κάπου με ταχυβρωμεία, κούριερ κλπ. Ίσα-ίσα που το μπράτσο τα παίζει με το λασκάρισμα-σφίξιμο και μπορεί να πάθει ζημιά.

 

Οι καλές hard cases έχουν κάποια επένδυση σαν γούνα - όχι Ηountalas φυσικά - η οποία υποτίθεται ότι απομονώνει κάπως την κιθάρα από τις μεταβολές της θερμοκρασίας. Καλό είναι να υπάρχει, αν και μάλλον δεν κάνει και καμιά τεράστια διαφορά.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά εμένα ένας τεχνικός μου είχε πει ειδικά για τις ακουστικές όταν το βαρόμετρο δείχνει 40-70% να την έχω έξω απ' την θήκη. Πάνω από 70% θέλει τοποθέτηση σε θήκη και κάτω από 40 χρειάζεται οπωσδήποτε υγρανση της ατμόσφαιρας. Με μια κατσαρόλα να βράζει νερό για όλο το σπίτι η με τους υγραντήρες που κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης η θερμοκρασία πρέπει να είναι σε ανεκτά όρια. Ποτέ κοντά σε τζάκια, καλοριφέρ, παράθυρα χωρίς καλή μόνωση. Τέλος αυτό που έχω ανακαλύψει ο ίδιος είναι ότι τις καλύτερες συνθήκες τις διατηρούν ξύλινα έπιπλα σαν ντουλάπες με γυάλινη βιτρίνα στα πορτάκια.Ελπίζω να βοήθησα[/img]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
Thanx! Τα hard case κρατανε σταθερη θερμοκρασια αραγε?

 

Οχι. Απλά καθυστερούν λίγο οι εξωτερικές αλλαγές να φτάσουν στο εσωτερικό της. Γι αυτό και λέγεται ότι αν είσαι με τη σκληρή θήκη έξω στο κρύο (μιλάμε για πολύ κρύο) και μπαίνεις σε θερμαινόμενο χώρο, καλύτερα να αφήνεις λίγο (π.χ. μισή ώρα) τη θήκη κλειστή για να ανέβει σιγά σιγά η θερμοκρασία της κιθάρας που βρίσκεται μέσα και όχι να την ανοίξεις αμέσως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά εννοείται ότι πρέπει να έχεις τις κιθάρες σου μακριά από πηγές ζέστης/ψύχους, γιατί στο τέλος θα καταντήσεις να παίζεις τον Ρομπέν των Δασών με το καινούργιο σου τόξο!

Αυτό που κάνει φοβερή ζημιά είναι η (απότομη) εναλλαγή θερμοκρασίας, κάτι σαν σκωτσέζικο ντούς...

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου