Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή πορείας....


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator
37 λεπτά πριν, dimsonic είπε

ξανά:

υπογράφεις μια συμφωνία ότι δεν θα πληρωθείς ενώ περιμένεις στο τέλος να πληρωθείς. Αρα επαφίεται στην καλή διάθεση του άλλου να μην την "τηρήσει" και να πληρωθείς.

Με βάση αυτό το αμφίσημο δεδομένο, περιμένεις να συμφωνήσεις από πριν ότι θα πιείς και δεν θα πληρώσεις με βάση μια προφορική συμφωνία.

(μιλάμε πάντα για την περίπτωση των ποτών)

Εδώ, μπορεί να έρθει ο άλλος και να σου πει, "εγώ σου κάνω χάρη και σε πληρώνω"

 

όλα αυτά φυσικά γίνονται σε μια φανταστική χώρα που λέγεται ελλάδα.

 

(πάντως από όσο θυμάμαι υπάρχει ένας άγραφος νόμος για τα ποτά των μουσικών ή έστω "αυτών που παίζουν μουσική")

 

 

 

σ αυτόν τον φανταστικό κόσμο που αναφέρεσαι θα έπρεπε ο μουσικός να πληρώσει το ποτό και να πάρει την απόδειξη πριν καν το καταναλώσει

Εξηγώ νομικά τρίτης δημοτικού σχολειού.

Αν δεν τα κατανοείς, δεν μπορώ να τα πω πιο απλά.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, LK είπε

Εξηγώ νομικά τρίτης δημοτικού σχολειού.

Αν δεν τα κατανοείς, δεν μπορώ να τα πω πιο απλά.

 

θα'ρθείς καμιά μέρα Σαλονίκη να πιούμε καφέ?

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
1 ώρα πριν, npap είπε

τι να συζητήσουμε και να σου αλλάξουμε τι; την γνώμη σου για την ορθότητα της τότε επιλογή σου; θα ταν σα να αμφισβητούμε το ποιος είσαι σήμερα... να συζητήσουμε γενικά τον ή τους λόγους που σε οδήγησαν τότε στην επιλογή αυτή ευχαρίστως... θα ταν και εν δυνάμει δημιουργικό... αλλά να σε πείσουμε γιατί και για πιο πράγμα; για το αν ήταν λάθος και αν έπαιρνες  κάποια άλλη "σωστή" θα ήσουν "άλλος" τώρα ας πούμε, οπότε "άλλαξε" για να συμφωνούμε; είναι δυνατόν; εκτός αν κατάλαβα λάθος οπότε πάμε πάλι από την αρχή προς την αιώνια λιακάδα του καθαρού γραπτού λόγου που είναι αποδεδειγμένα η αιτία για το πλήθος των παρεξηγήσεων στα φόρα ανα τον κόσμο..


Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, την ενδιαφέρουσα ιστορία και την τοποθέτηση. Προφανώς δε ζητώ επιβεβλημένα να μου απαντήσετε θέλετε δε θέλετε, δεν είναι υποχρεωτικό. Όποιος θέλει μπορεί απλά να μοιραστεί την οπτική του. Αν το κάνει, μέσα απ την αιτιολόγηση που θα δώσει, ίσως να ανακαλυφθεί και μια αναλογία που θα συνεισφέρει στην ουσία της αντιπαράθεσης του εν λόγω νήματος.

Επεξεργασμένο από kpeyos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
1 ώρα πριν, dimsonic είπε

θα'ρθείς καμιά μέρα Σαλονίκη να πιούμε καφέ?

Μετά τας εκλογάς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, kpeyos είπε

Το ερώτημα εδώ είναι: Έκανα καλά που δεν πλήρωσα; 

Δεν υπάρχει "καλά" στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η επιλογή υπάρχει. Καλά κάνανε όλοι, κι αυτοί που πλήρωσαν, κι εσύ που δεν πλήρωσες.

 

Αν είσαι κομμουνιστής, και μουσικός, και σε φωνάξει η ΝΔ να παίξεις σε συναυλία αφιλοκερδώς, και πας εσύ για τη φάση και μόνο, μα γιατί εκτιμάς τους μουσικούς, μα γιατί θα είναι πολύς κόσμος, μα γιατί βαριέσαι σπίτι, είναι απολύτως λογικό να μην ενισχύσεις οικονομικά. Τώρα αν σε ψέξουν σιωπηρά οι ΝΔ συνάδελφοι, γιατί δεν πλήρωσες κι εσύ να στηρίξεις το κόμμα να ξεπληρώσει κανα δάνειο, δικό τους πρόβλημα κατανόησης της θέσης της δικής σου. Αυτός που δεν το βλέπει εξαρχής όπως εσύ, δεν θα το δει ποτέ όπως εσύ.

 

Ο καθένας μας κάνει τέτοιες επιλογές. Κι εγώ όταν μια μέρα είναι αδύναμη και το μαγαζί βαράει μύγες μπορεί να μη ζητήσω καν ποτό. Ή να το πάρω αν το θέλω τόσο πολύ και να του το πληρώσω. (Γιατί ξέρω ότι θα μου το δώσει χωρίς κουβέντα, ξέρω ότι θα με πληρώσει ο κόσμος να χαλάσει, αλλά ξέρω επίσης ότι εκείνη την ώρα εκμεταλλεύομαι μια κατάσταση όταν το μαγαζί είναι σολαρία μέσα κι εγώ θέλω το ποτάκι μου. Δεν θέλω να δίνω δικαιώματα, όσο γίνεται.)

 

Όταν παίχτηκε μια φορά ένα μικροεργάκι μου σε μια συναυλία, μαζί με άλλα έργα, πλήρωσα για να μπω. Γιατί θεώρησα μεγάλο καραγκιοζιλίκι να πω εγώ ο παντελώς άγνωστος και άσημος εκεί στα εισιτήρια "έχω γράψει αυτή τη μαλακία που θα ακουσετε προς το τέλος, αφήστε με να μπω." Δηλαδή αν δεν πήγαινα καθόλου (γαϊδούρι τελείως), και αντ' αυτού πήγαινα πολίτης εις αναψυκτήριον να πιω δυο ποτά, δε θα μου έφευγε το 20άρι; Θα έφευγε. Σο γουατ.

 

Για μενα το σημαντικό είναι να μην υπάρχει καπέλωμα και νουθεσίες. 2 βιβλία μπορούμε να γεμίσουμε με το πώς σκέφτεται ο καθένας μας και πώς πράττει, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να υπάρχει τελικά διάνυσμα όλων αυτών των φιλοσοφιών και συμπεριφορών, κοινή κατεύθυνση δηλαδή. Ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Όσο δε βλάπτει κάποιον άλλον δε μας πέφτει λόγος. Για τα του φόρουμ ειδικότερα, οκ, η πολυδιάσπαση είναι απογοητευτική όταν οι αριθμοί ειναι λίγοι, ιδιαίτερα αν κάνεις μερακλήδικη δουλειά στα ποστ και σε αυτά που μοιράζεσαι, λες τίνος τα γράφω, ποιος τα εκτιμάει, αλλά τι να κάνουμε;

Δυστυχώς έτσι είναι αυτά, ανέκαθεν. Μπορεί να το εκτιμάνε 20, μπορεί και 200. Εσύ βλέπεις τους 2 που σου κάνουν λάικ και λένε και μια καλή κουβέντα. Οι οποίοι μπορεί να μην έχουν καν δυνατότητα να συνεισφέρουν ουσιαστικά στο θέμα. Σ ε λα βι.

  • Like 4
  • Συμφωνώ 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, LK είπε

Μετά τας εκλογάς.

άντε, σφύρα.

Γιατί φαίνεται με το πληκτρολόγιο δεν συνεννοούμαστε

  • Χαχα 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Εγώ θα ξανα τονίσω τη σημασία της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

Ξεκαθαρίζουμε με τον άλλο τί θέλουμε και τί συμφωνούμε.

 

Εγώ π.χ. αν έλεγα στον @dimsonic, πριν βγει στη σύνταξη λέμε,

Έλα βρε Δημήτριε λίγο στην Κοζάνη να μου κάνεις ένα τοπογραφικόν σε ένα οικόπεδο που κληρονόμησα από τον μακαρίτη τον πατέρα μου για να το πουλήσω.

 

Ερχόταν από Ζαλονίκη ο Δημήτριος , χωρίς να συμφωνήσουμε τίποτα, κουβαλούσε και αυτός τους θεοδόλιχους και τα λαπτόπια, καθόταν μετά μετρούσε από εδώ , μετρούσε απο εκεί....τεσπα....το έκανε το τοπογραφικόν.

 

Και μετά αφού μου το εκτύπωνε, μου έλεγε, ορίστε κυρ Λάκη μας, θέλω αυτά τα λεφτά για τη δουλειά μου.

 

Και μετά εγώ θα γυρνούσα και θα του έλεγα.

Στάσου ρε Δημήτριε, το ότι σε κάλεσα να κάνεις τοπογραφικό στην Κοζάνη , στο οικόπεδό μου, δε σου προσόφερε και εσένα οφέλη;

Δεν έκανες ταξιδάκι, και ξεκόλλησες από την καρέκλα του γραφείου;

Δεν είχες την ευκαιρία να δεις τη μαγευτική Δυτική Μακεδονία;

Δεν είχες αφορμή να φύγεις λίγο από τη γυναίκα σου;

Για να μην αναφέρω το αν ήσουν και λίγο μπερμπάντης θα γνωρίζεις και κάνα γκομενάκι -half way- στην Βέροια.

 

Άρα το πόσο κοστολογούμε τη συνεισφορά μας, τη δουλεία μας, την προσπάθεια μας και τι παίρνουμε ως αντιπαροχή γι ' αυτά, καλό είναι να τα συμφωνούμε ΡΗΤΑ και με ΣΑΦΗΝΕΙΑ εκ των προτέρων με τα άλλα συμβαλλόμενα με εμάς μέρη, άλλως θα βρισκόμαστε ΠΑΝΤΑ μπροστά στις περίεργες και άβολες συνθήκες που προηγουμένως εξιστορήσατε .

  • Like 2
  • Συμφωνώ 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειμαστε ολοι μαθημενοι στα μπαρακο-λαιβ στην Ελλαδα κ στις συννενοησεις με το καθε αφεντικο.

 

Στα φοιτητικα μου χρονια στην Κοζανη πρεπει να ειχα παιξει πανω απο 50 λαηβ. Οχι φουλ μπαντα, αλλα κ αυτο λαηβ ηταν. Η συντριπτικη πλειοψηφια ηταν σ'ενα μαγαζι που παιζαμε καθε βδομαδα συγκεκριμενη μερα για 2 χρονια. Τα χρηματα συμφωνημενα, κακο ντηλ αλλα σ'αυτο συμφωνησαμε. Ο ιδιοκτητης κυριος στην πληρωμη (καλα αυτο θα του λειπε να μη μας δινει τα ψιχουλα που συμφωνησαμε). 

 

Την τελευταια χρονια ειπαμε ν'ανοιχτουμε κ να ψαξουμε για κατι "καλυτερο".  Κλεινουμε λαηβ σ'ενα καλο, κανουριο μαγαζι κ το ντηλ ηταν βλεπουμε πως θα παει κ αναλογα σας δινω. Το λαηβ ηταν αναπαντεχα το πιο πετυχημενο που εχουμε κανει. Ο τυπας εβγαλε τα κΈρ@τ@ του δε μας αφηνε να σταματησουμε (4 ωρες και παιζαμε). Αποτελεσμα? Μας εδωσε λιγοτερα απ'οτι ο προηγουμενος κ μας προτεινε να το ξανακανουμε κ αν συνεχισει να πηγαινει καλα, θ'ανεβουμε 😆.

 

Συγχρονως μας ειδε ο ιδιοκτητης ενος σκυλαδικου εντος πολης, γλυκαθηκε απο τον κοσμο κ μας ειπε εσεις δεν ειστε για μικρα μπαρακια (το γιατι προφανως κ εχει να κανει με τον κοσμο μιας κ απο μουσικη αντικειμενικα ημασταν κακοι κ προβλεψιμοι, καλυτεροι ομως απο αντιστοιχες φοιτητο-μπαντες), ελατε σε μενα εχω μια μερα κενη κ δε θα χασετε. Αποτελεσμα? Μετα απο 3-4 λαηβ οχι μονο ...χασαμε αλλα μας κατηγορουσε κιολα που δεν του γεμιζουμε το μαγαζι....

 

Fast forward 5-6 χρονια. Ειμαι στην Αγγλια στο Μαντσαστα. Μου προτεινει μπαντα "Ελληνικου ροκ" που ηταν στα ντουζενια της στο τοπικο κοινο 2-3 χρονια πριν φυγουν απο την πολη, να μαθω ενα ρεπερτοριο 3 ωρων να παιξουμε ενα κ μονο λαηβ, καθως ο πρωην κιθαριστας τους ειχε γυρισει Ελλαδα. Φουλ μπαντα, σε Ελληνικο κουτουκι με Ελληνα αφεντικο. Εγω κ ο πληκτρας δεν ημασταν μελη μπαντας αλλα θα πληρωθουμε οσο παρουν κ οι υπολοιποι δηλαδη 70 λιρες. Ηταν βραδυα νοσταλγιας. Εγινε ο κακος χαμος απο κοσμο. Αποτελεσμα.. πηραμε ολοι 200 λιρες εκεινο το βραδυ ως δωρο που πηγε καλα η βραδυα. Η συγκριση με την αντιστοιχη κατασταση εδω που περιγραφω 2 παραγραφους πιο πανω ειναι αστεια

 

Που θελω να καταλληξω? Στο τελευταιο λαηβ ειπα το ναι γιατι ηθελα να παιξω λαηβ να ξεσκουριασω, να το φχαριστηθω (παροτι δεν ηταν το αγαπημενο μου ειδος). Φαινοταν απο την αρχη στο ντηλ, πως ο μαγαζατορας μας σεβοταν περισσοτερο. Αποφασισα εκτοτε να παιζω λαηβ ειτε μονο οταν ειμαι σιγουρος πως θα με σεβαστουν  (ενιωσα υπεροχα κ οχι για τα εξτρα λεφτα) ειτε οταν εγω θελω να παιξω μπροστα σε κοσμο γιατι μου'λειψε (κ δε με νοιαζει το ντηλ). Δεν εχω παιξει λαηβ παρα μονο 2 φορες απο τοτε. Αλλαξαν πολλα. Δε μ'ενδιαφερει κιολας.

Σιγουρα δε μου'χει λειψει ο καθε κουτοπονηρος ιδιοκτητης μπαρ να υπολογιζει κατα τη διαρκεια του λαηβ πως θα μας πει ο,τι αλλαξαν τα συμφωνημενα κ ποια ειναι η νεα προταση που οφειλουμε να δεχτουμε. Τωρα να μου πουν στην εισοδο να πληρωσω για να παιξω δεν παιζει. Θα παιξει ο air guitarist στη θεση μου. Ομως ουτως ή αλλως η κατασταση που περιγραφει ο @kpeyos ειναι ειδικων συνθηκων κ δε νομιζω να μπορεις να τη συναντησεις ευκολα σε ηλικιες ανω των 25 ξανα

  • Like 4

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, LK είπε

Εγώ θα ξανα τονίσω τη σημασία της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

Ξεκαθαρίζουμε με τον άλλο τί θέλουμε και τί συμφωνούμε.

 

Εγώ π.χ. αν έλεγα στον @dimsonic, πριν βγει στη σύνταξη λέμε,

Έλα βρε Δημήτριε λίγο στην Κοζάνη να μου κάνεις ένα τοπογραφικόν σε ένα οικόπεδο που κληρονόμησα από τον μακαρίτη τον πατέρα μου για να το πουλήσω.

 

Ερχόταν από Ζαλονίκη ο Δημήτριος , χωρίς να συμφωνήσουμε τίποτα, κουβαλούσε και αυτός τους θεοδόλιχους και τα λαπτόπια, καθόταν μετά μετρούσε από εδώ , μετρούσε απο εκεί....τεσπα....το έκανε το τοπογραφικόν.

 

Και μετά αφού μου το εκτύπωνε, μου έλεγε, ορίστε κυρ Λάκη μας, θέλω αυτά τα λεφτά για τη δουλειά μου.

 

Και μετά εγώ θα γυρνούσα και θα του έλεγα.

Στάσου ρε Δημήτριε, το ότι σε κάλεσα να κάνεις τοπογραφικό στην Κοζάνη , στο οικόπεδό μου, δε σου προσόφερε και εσένα οφέλη;

Δεν έκανες ταξιδάκι, και ξεκόλλησες από την καρέκλα του γραφείου;

Δεν είχες την ευκαιρία να δεις τη μαγευτική Δυτική Μακεδονία;

Δεν είχες αφορμή να φύγεις λίγο από τη γυναίκα σου;

Για να μην αναφέρω το αν ήσουν και λίγο μπερμπάντης θα γνωρίζεις και κάνα γκομενάκι -half way- στην Βέροια.

 

Άρα το πόσο κοστολογούμε τη συνεισφορά μας, τη δουλεία μας, την προσπάθεια μας και τι παίρνουμε ως αντιπαροχή γι ' αυτά, καλό είναι να τα συμφωνούμε ΡΗΤΑ και με ΣΑΦΗΝΕΙΑ εκ των προτέρων με τα άλλα συμβαλλόμενα με εμάς μέρη, άλλως θα βρισκόμαστε ΠΑΝΤΑ μπροστά στις περίεργες και άβολες συνθήκες που προηγουμένως εξιστορήσατε .

λοιπόν

όταν έρθεις εδώ, θα πάμε για καφέ και ο καθένας θα πληρώσει τα δικά του

  • Χαχα 2

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
Μόλις τώρα, dimsonic είπε

λοιπόν

όταν έρθεις εδώ, θα πάμε για καφέ και ο καθένας θα πληρώσει τα δικά του

Αυτό λοιπόν που κάνεις, είναι μια πρόταση για τη σύναψη συμφωνίας.

ΑΝ την δεχτώ, θα καταρτίσουμε τη σύμβαση.

Εγώ δεν την δέχομαι όμως, και αν θες να πιούμε καφέ, θα τους πληρώσω εγώ και τους δύο.

 

Και κάπου εδώ τελειώνει το σημερινό μάθημα γενικές αρχές αστικού δικαίου 😆

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου