Προς το περιεχόμενο

Greece's Eurovision 2024 - Μια νέα εποχή για το ελληνικό τραγούδι - Μετα-Τραπ εποχή


Άγιος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Superfunk είπε

 

 

επΗμενο...ιμαστε εδο μεσα το λαθος δΙμογραφικΩ διγμα για την γουροΒΥΖΙΟΝ

 

 

Σε αυτο συμφωνούμε (σοβαρά).

  • Συμφωνώ 1

Beauty is in the ear of the beholder.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πείτε, που παίζεται το στοίχημα επί θεμάτων της Eurovision, να βγάλω ένα ωραίο Montage εύκολα. Δεν έχω ασχοληθεί με τέτοια μέχρις της σήμερον, αλλά μάλλον είναι ώριμαι αι συνθήκαι.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου άρεσε η αρχή του τραγουδιού και η γέφυρα στο 1:47

Γενικά το όλο τραγούδι μου έδωσε την εντύπωση ότι αποτελείται μόνο από γέφυρες. Ίσως αυτό έχει να κάνει και με το ότι οι συνθέτες ήταν  πολλοί και όχι ένας. Ίσως πάλι είναι η νέα αισθητική που είναι φυσικό να μη με συγκινεί λόγω του ότι ανήκω πια στην παλαιότερη γενιά (συνέβη και στους πρηγούμενους και θα συμβεί στους επόμενους) 

Η Σάττι είναι πολύ καλή

Δεν μου άρεσε το βίντεο

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα μου άρεσε γιατί πρόκειται για ένα τζερτζελιαρικο viral κομμάτι από ένα άτομο σίγουρο ταλέντο και με δυνατότητες και με την δική της αισθητική και ύφος, που δεν με τρελαινει. Συμφωνώ με προηγουμενες απόψεις ότι σε μερικά σημεία γίνεται πάρα πολύ όμορφο πχ η γεφυρα στο 1:47.

Νομίζω κρατά καλη ισορροπια στο πανηγύρι Eurovision κ σε κάτι μουσικο, το βίντεο σε στυλ mockumentary μου άρεσε, η κοπέλα είναι κούκλα και πολύ γλυκιά στις συνεντεύξεις και πιστεύω ξέρει ακριβώς τι παρουσιάζει .Και για εμένα πολύ καλύτερη συμμετοχή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που ούτε τις  θυμάμαι και ούτε ενδιαφέρθηκα ποτέ να τις ξαναακουσω.

  • Like 2
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται τέτοιο ξεφτίλισμα της χώρας μας. Πίεσα τον εαυτό μου να το παρακολουθήσει μέχρι τέλους. Τρόμαξα. Νόμιζα ότι έβλεπα παραγωγή του Πακιστάν. Πάνω που λες ότι δεν υπάρχει χαμηλότερο επίπεδο, βλέπεις αυτό. Ντράπηκα...

  • Like 1

Hot Dog .......................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, stamkosk είπε

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται τέτοιο ξεφτίλισμα της χώρας μας.

 

ναι καλα, αυτο μας πειραξε....δεν χρειαζεται την εβροβιζιον για να ξεφτιλιστει η χωρα τα καταφερνει εδω και....δεκαετιες μονη της...😅

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1
  • Μπερδεύτηκα 1
  • Χαχα 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, stamkosk είπε

Τρόμαξα. Νόμιζα ότι έβλεπα παραγωγή του Πακιστάν.

O σκηνοθέτης είναι Αυστραλός. Μάλλον του είπαν να δείξει την Ελλάδα όπως την βλέπουν οι ξένοι και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο "τρομακτικό" στην υπόθεση, είναι ότι βρίθουμε ακροατηρίου που δεν συνειδητοποίησε (μάλλον ποτέ) ότι η μουσική ανέκαθεν υπάρχει και λειτουργεί σε κάποιο χώρο, σε κάποιο φυσικό ή τεχνητό χώρο, έξω από τον οποίο δεν λειτουργεί και δεν έχει κανένα νόημα.

 

Π.χ. τα gospel δεν γράφτηκαν για να τα ακούει κάποιος στον υπολογιστή του, αλλά για να τα τραγουδάει, μαζί με άλλους Χριστιανούς αδελφούς, σε κλίμα δέους και κατάνυξης. Τα blues έχουν τον αντίστοιχο φυσικό τους χώρο, η ντίσκο επίσης, το πανκ επίσης. Κοινώς, δεν υπάρχει η μουσική για να την αναλύουμε, αλλά για να τη ζούμε. Ειδικά όσοι δηλώνουν μουσικοί.

 

Γράφει ο άλλος ότι κρίντζαρε με Σάττι (δεν το λέω για να τον υποτιμήσω, καθόλου, ίσα-ίσα μου είναι συμπαθέστατος). Κρίντζαρες επειδή περίμενες τι; Κάτι σαν Βίκυ Λέανδρος; Κάτι σαν Μαρινέλλα; Κάτι σαν Κοντσίτα; Κάτι σαν τη τρελάρα τη Σουηδέζα (δε θυμάμαι τώρα πως τη λένε); Κάτι σαν το αγαπημένο σου προγκ άλμπουμ; Κάτι σαν Χατζηδάκις; Μα δεν καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά είναι άσχετα; Ή άραγε, σου άρεσε κάτι απ'όλα αυτά;

 

Επίσης, πότε αγόρασες τελευταία φορά μουσική; (Λέω "αγόρασες" διότι το τζαμπέ κατέβασμα δεν είναι πραγματικά επιλογή, είναι "μπήκα σε ξένο λεμονόκηπο και ψάχνω μήλα"). Ήταν πριν ή μετά το 1990; Έχεις κατα νου πόσο άλλαξε ολόκληρος ο πλανήτης από τότε;

 

Και - το ωραίο, που έγραψε ο άλλος φίλος - ότι το βίντεο του θύμησε Πακιστάν, μάλλον ήθελε να δει κάτι σε στυλ "Πανθέοι"; Ή μήπως κάτι σα βίντεο της Βανδή; Ή τι ακριβώς τέλος πάντων; Και τι πρόβλημα έχεις ακριβώς με την κινηματογραφική αισθητική αλά Πακιστάν; Έτσι είναι η Ελλάδα που βλέπω όταν βγαίνω έξω, δεν είναι γυμνασμένοι Ρουβάδες να θαυμάζουν τα "αρχαία" στο Μουσείο Ακρόπολης.

 

Η μουσική (γενικότερα η τέχνη) δεν υπάρχει για να κολακέψει ή να εναντιωθεί στις προϊδεάσεις μας, αλλά να τις διαμορφώσει. Την ημέρα που λήγουμε αυτό σύνδεσμο διότι αγαπάμε πολύ τις προϊδεάσεις μας και δεν θέλουμε με τίποτε να τις αλλάξουμε, δεν υπάρχει λόγος να ερχόμαστε σε επαφή με τέχνη. Ας μείνουμε να θυμόμαστε την εποχή που είμαστε ακροατές, μπορεί να μας ξανασυμβεί στο μέλλον.

  • Like 1
  • Συμφωνώ 3

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

55 λεπτά πριν, Αρχή Διαλόγου είπε

O σκηνοθέτης είναι Αυστραλός. Μάλλον του είπαν να δείξει την Ελλάδα όπως την βλέπουν οι ξένοι και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.

Η μόνη εικόνα που έχει απο την χώρα αυτός,είναι απο κάτι δρόμους αλά china town της αυστραλίας και αυτό φαίνεται απο τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούν τα ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού περισσότερο,τις οποίες και υιοθέτησε,κάτι περικεφαλαίες,ενα κεσεδάκι φέτα,σουβλάκια,μπαγλαμάδες και άλλα γραφικά.

 

Το αγαλματάκι του πρίαπου του ξέφυγε,που για εμένα θα έπρεπε να μπεί πρώτο πρώτο,κάνοντας γνωστές τις προθέσεις μας έναντι τον άλλων διαγωνιζομένων,γνωστοποιόντας και στον υπόλοιπο κόσμο,το πιό διάσημο προιόν της χώρας και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστριών κάθε χρόνο.

 

Ακρόπολες,τζατζίκια και ιστορίες.Μπές εκεί με ενα ορθό...ηθικό,να πούν και αυτοί,ναι,μάλιστα,ωραία,όντως εδώ έχουμε κάτι πρωτότυπο.

Και αν δέν πάρεις καλή θέση μετά,τους δείχνεις και τα απο κάτω.

  • Χαχα 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου