Προς το περιεχόμενο

Συνθετοντας μουσικη στο PC.Οδηγος/ξεκινημα.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια.

Συνθετω μουσικη στον H/Y εδω και 5 χρονια.Το μοναδικο προγραμμα

που χρησιμοποιω ειναι το Reason.Ο,τι φτιαχνω γινεται export απευθειας σαν αρχειο .WAV ,αλλα πολλες φορες η ποιοτητα δεν ειναι αυτη που θα ηθελα (φτιαχνω κυριως electro,drum'n'bass κτλ.).Εστω οτι το προγραμμα το χειριζομαι σε ικανοποιητικο βαθμο.

 

Θα ηθελα να μαθω το εξης:Πως μπορω να επεξεργαστω καποια αρχεια .wav

αφου γινουν export?Υπαρχει καποιο ευχρηστο (και ελαφρυ) freeware προγραμμα με το οποιο να κανω καποιο υποτυπωδες 'mastering'?

 

Τι εργαλεια θα χρειαστω για να κανω αυτα που θελω real time(φιλτρα,mixing κτλ)?(Περαν κονσολας που ειναι μακρια απο τα οικονομικα μου δεδομενα).Τι hardware χρειαζομαι?Ο υπολογιστης μου δεν φημιζεται για τις ταχυτητες και τα χαρ/κα του (1.67 GHz,512 Ram ,Pentium 200 π.Χ.! :lol: :roll: )

 

Γνωριζω πως ειναι τεραστιο κεφαλαιο,και τα αρθρα/thread που διαβασα δεν

καταφεραν να με προσανατολισουν και πολυ..

ΥΓ:Θεωρηστε πως ειμαι τελειως ασχετος,αν γινεται δωστε και καποια μικρη

επεξηγηση πανω στο τι κανει το καθε εργαλειο...

 

Ευχαριστω εκ των προτερων :D

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα πρόγραμμα (freeware) που μου 'ρχεται στο νου είναι το audacity.

Αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι το mastering είναι ένας τομέας λίγο μυθοποιημένος αλλά και πολύ άγνωστος.

 

Κατά τη γνώμη μου το mastering είναι δύο πράγματα:

1) εξοπλισμός. Και μόνο να περάσεις ένα .wav μέσα από έναν avalon ακούς αμέσως διαφορά χωρίς να πειράξεις τίποτα.

2) τι άκουσμα θες να περάσεις και που θα παιχτεί. Τη σήμερον ημέρα η τάση είναι δυνατά και στενά. Όχι πολύ ανοιχτές μίξεις και όσο πιο δυνατά τόσο το καλύτερο. Οπότε πολύ limiter και multiband compression κλπ. Επίσης αν παιχτεί στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση ξεχνάς μπάσα, στερεοφωνίες κλπ. Αν είναι για surround τότε αλλάζουν τα πράγματα.

 

Όλα αυτά βέβαια είναι θέματα που σηκώνουν πολύ ανάπτυξη. Οπότε το συμπέρασμα μου είναι κάνε το mastering πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μίξη όπως νιώθεις εσύ ότι θες να ακούγεται το κομμάτι σου.

 

Για πιο συγκεκριμένες συμβουλές ζήτα κάτι πιο συγκεκριμένο.

 

Φιλικά.

Παναγιώτης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα παιδια.

Συνθετω μουσικη στον H/Y εδω και 5 χρονια.Το μοναδικο προγραμμα

που χρησιμοποιω ειναι το Reason.Ο' date='τι φτιαχνω γινεται export απευθειας σαν αρχειο .WAV ,αλλα πολλες φορες η ποιοτητα δεν ειναι αυτη που θα ηθελα (φτιαχνω κυριως electro,drum'n'bass κτλ.).Εστω οτι το προγραμμα το χειριζομαι σε ικανοποιητικο βαθμο.[/quote']

 

Η ποιότητα των αρχείων *.wav που παίρνεις όταν κάνεις export εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δείγματα "samples" που χρησιμοποιεί το κάθε instrument του Reason. Εάν το δείγμα είναι "φτωχό" το ίδιο θα συμβεί και στο παραγόμενο αρχείο ήχου.Αν και μέσα απο την κονσόλα του προγράμματος σου δίνεται η δυνατότητα να προσθέσεις κάποια FX "reverbs-compressors-delays κλπ" δεν είναι ότι πιό "επαγγελματικό" σαν πρόγραμμα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με κάποιο άλλο sequencer όπως το Cubase σαν rewire και από εκεί να επεξεργαστείς κάθε ένα track ξεχωριστά για να βελτιώσεις την ποιότητα του παραγόμενου Audio track.

 

Θα ηθελα να μαθω το εξης:Πως μπορω να επεξεργαστω καποια αρχεια .wav

αφου γινουν export?Υπαρχει καποιο ευχρηστο (και ελαφρυ) freeware προγραμμα με το οποιο να κανω καποιο υποτυπωδες 'mastering'?

 

Freeware προγράμματα για επαγγελματικό αποτέλεσμα δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν. Τα πιό επαγγελματικά plugins είναι της waves αλλά δεν είναι φτηνά.

 

Τι εργαλεια θα χρειαστω για να κανω αυτα που θελω real time(φιλτρα' date='mixing κτλ)?(Περαν κονσολας που ειναι μακρια απο τα οικονομικα μου δεδομενα).Τι hardware χρειαζομαι?Ο υπολογιστης μου δεν φημιζεται για τις ταχυτητες και τα χαρ/κα του (1.67 GHz,512 Ram ,Pentium 200 π.Χ.! :lol: :roll: )[/quote']

 

Βασικά χρειάζεσαι το Cubase του οποίου ο μίκτης "κονσόλα" και οι editors σου παρέχουν όλες τις δυνατότητες σε συνδιασμό με μιά καλή κάρτα ήχου και κάποια plugins να φτάσεις σε παραγωγές υψηλού επιπέδου.

 

Γνωριζω πως ειναι τεραστιο κεφαλαιο' date='και τα αρθρα/thread που διαβασα δεν καταφεραν να με προσανατολισουν και πολυ..

ΥΓ:Θεωρηστε πως ειμαι τελειως ασχετος,αν γινεται δωστε και καποια μικρη

επεξηγηση πανω στο τι κανει το καθε εργαλειο...

 

Ευχαριστω εκ των προτερων :D[/quote']

 

Τα άρθρα εάν είναι γενικολογίες επάνω σε αυτά τα θέματα πρισσότερο θα σε μπερδέψουν παρά θα σε βοηθήσουν. Το mastering που αναφέρεις πιό πάνω αφορά το final touch που θα γίνει σε ένα τραγούδι αφού πρώτα έχει προηγηθεί μιά καλή μίξη...Περισσότερο θα σε βοηθούσαν άρθρα που αναφέρονται σε διάφορα θάματα όπως compressors και την χρησιμότητά τους κλπ.

 

ΥΓ. Είχες πεί Δημήτρη ότι κάποια στιγμή θα βρισκόμασταν για ένα καφέ και να τα πούμε γιατί έχεις και κάποια τραγούδια για "φτάξιμο". Στείλε PM να το κανονίσουμε εάν μπορώ να βοηθήσω με τις γνώσεις και τα μέσα που έχω (με την καλή έννοια) ευχαρίστως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου