Προς το περιεχόμενο

Καινουριο λαμπατο ή Tonelab στον παλιο καλο τρανζιστορ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε ολους!

 

Ξεκινοντας να πω οτι ειμαι ερασιτεχνης μουσικος.Διαθετω.....

 

JACKSON/CHARVEL No6 (φανταστειτε γιαπωνεζα soloist) με αλλαγμενους μαγνητες (H-S-S) Dimarzio... Evolution - Fast track 1 - Chopper(B-M-N)

 

Ενισχυτης:Marshall 8240 VALVESTATE (απ' τους παλιους καλους valvestate δεκαετιας ... οχι τα σημερινα τζιτζικια)

 

....και ειμαι παρα πολυ ευχαρηστημενος απο τον ηχο μου.Αυτο που θελω ν'αλλαξω ειναι τα "ψηφια".Να βαλω τη λαμπα στη ζωη μου για τους γνωστους και χιλιοειπομενους λογους.Μαλιστα ειχα βαλει στο ματι τα 3 παρακατω θηρια γιατι ειμαι γενικα της αποψης ...κιθαρα-->ενισχυτης-->πριζα και οτι βγει.Δεν ειμαι υπερ των απειρων εφε, αλλα θελω και versatility.Δηλαδη θελω και αξιοπρεπη καθαρα και καλη "βρωμια".

Τα θηρια:

Marshall TSL-100

Laney VH100R

Peavey JSX Joe Satriani Signature

Μια ανασα πριν αποκτησω τον τελευταιο , μου 'σκασε ενας γνωστος το παραμυθι περι εξομοιοτων/ενισχυτων(POD XT live , Vox Tonelab κ.λ.π.).

Τωρα δεν ξερω τι να κανω.

Να παρω κανα (μικροτερο εννοειται των παραπανω... θηρια τα γαμπιπ) λαμπατο;

Να παρω κανα tonelab;

Προτεινετε γενικα κατι αλλο;

Το baget μου ειναι περι τα 1000 ευρω(θα προτιμουσα να δωσω λιγοτερα) και οι ηχοι που θελω να πλησιασω ειναι

Van Halen , Nuno Bettencourt(ισως και λιγο πιο heavy) στα ρυθμικα και Vai , Lukather σε σολο.Thanks προκαταβολικα!

Live fast , die ... hard!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

δεν ξερω τι θα ειναι, αλλα να ειναι ΛΑΜΠΑΤΟ :)

 

ασε την tonelab(εκτος αν την θες για εφφεδιερα) και τις λοιπες προσωμοιωσεις και παρε εναν λαμπατο ενισχυτη να χαρεις βρωμικα :!:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού το λες και μονος σου, βάλε λάμπα στη ζωή σου. καλα και πρακτικά τα modelling πολυεργαλεία αλλά ότι και να γίνει ποτέ δε θα είναι κοντά στο real thing...

 

Μαζί με τα θηρία που αναφέρεις τσέκαρε και τον marshall jcm2000 DSL 50Watt, τον ολοκαίνουργιο JVM καθώς και τους γερμανικούς Engl.

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παλιός καλός τρανσίστορ ενισχυτής???? ε??? ποιός ήρθε??? :!:

Από την άλλη είσαι ικανοποιημένος να ακούγεται κάτι σαν? ή σαν κάααατι μου λέει?

 

Ο ήχος βασικά είναι στο feel, στην πένα, στο στύλ, στην καρδιά του κάθε κιθαρίστα... και κατ επέκταση στην κιθάρα, ενισχυτές, εφέ, καλώδια που χρησιμοποιούν. Πάντως αυτοί οι σεβαστοί για την ιστορία τους και όχι μόνο, κιθαρίστες που αναφέρεις φίλε μου με λάμπα παίζουν.

 

Οι προσομοιώσεις απλά κατά την ταπεινή μου γνώμη θα σε παραμυθιάσουν και θα κάνεις έναν κύκλο σκάζοντας χρήμα κόπο για να καταλήξεις κάπου.

 

Οι προσομοιώσεις εξυπηρετούν την "ταχύτητα" όταν ξέρεις πολύ καλά τι χρειάζεσαι και για ποιά δουλειά. (π.χ γράφω ένα demo για μιά διαφήμηση στην τηλεόραση... και το δουλεύω στο PC να βγεί η δουλειά να πάρω τα φράγκα με το μικρότερο κόστος για μένα... λέμε τώρα)....εκεί ναι! Βάλε ότι γουστάρεις!

 

Αλλά με προσομοιώσεις να παίξεις Van Hallen μόνο ο Van Hallen θα μπορούσε να παίξει και να είναι ο Van Hallen.... και μάλλον δεν παίζει.....

 

Επίσης με 1000 ευρώ παίρνεις όχι απλά καλό λαμπάτο ενυσχητή, αλλά κάνεις και το δώρο στον ευατό σου να αποκτήσεις πιό προσωπική άποψη για το αν είναι μύθος ο καλός ήχος μέσα από ένα λαμπάτο ενισχυτή ... γενικότερα.... :wink:

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΡΩΤΑ θα παρεις εναν καλο ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη και μετα εφε (ειτε Tonelab ,ειτε οτι αλλο γουσταρεις) ΚΑΝΕΝΑΣ προσομοιωτης δεν θα σου δωσει "ζωντανα" τον ηχο ενος καλου ενισχυτη (στην ηχογραφηση αλλαζει πλεον το πραγμα...) & δεδομενου οτι εισαι ερασιτεχνης και "θελεις να το 'φχαρστιεσαι" :lol: ξεκινα με τον ενισχυτη.. :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nομιζω οτι ενας καλος λαμπατος ενισχυτης ειναι ακριβως αυτο που χρειαζεσαι αφου δε σε ενδιαφερουν και πολυ τα εφφε.Aπο τους ενισχυτες που αναφερεις ο jsx ειναι πολυ πιο ακριβος (1666 ευρο thomann).Tο budget σου ειναι 1000 ευρο για κεφαλη ή θα χρειαστεις και ηχεια γιατι ενδεχομενος να ειναι καλυτερα να πας σε combo?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλιστα!!

Για λαμπατο τι προτεινετε;Εκτος απο τα παραπανω "θηρια" γιατι μιλαμε για σπιτι , καταλαβαινετε.Εκτος κι αν εχει κανεις σπιτι του μια παρομοια κεφαλη και δεν του καναν ακομα εξωση ;)

Γιατι ξερω οτι για να αποδωσει η λαμπα το μεγιστο , πρεπει να εχεις το volume τουλαχιστον στο 5 και οχι στο 0,5!

Και μια αλλη απορια!Γιατι οι γαμπιπ οι εταιριες δε βγαζουν αυτα τα τερατα σε μικροτερα combaκια home versions π.χ. 30-50 watt!Να πουλησουν δε θελουν;

Live fast , die ... hard!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι τελειως ασκοπο (για να μη πω...τρελλο :lol: ) να αγορασεις τετοιο τεραστιο ενισχυτη για το ...σπιτι σου....

 

Υπαρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ εκπληκτικοι λαμπατοι ενισχυτες απο 15-30 βαττ που ειναι ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ για εσενα.

 

Οχι οι "λαμπατοι" ενισχυτες δεν ειναι ΑΝΑΓΚΗ να ειναι τιγκαρισμενοι για να βγαζουν καλο ηχο (ετσι κι αλλοιως ο ηχος των περισσοτερων απο τους κιθαριστες που αναφερεις βασιζεται σε παραμορφωση απο την προενισχυση & οχι απο το τελικο σταδιο του ενισχυτη :wink: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Superfunk ηθελα να σε ρωτησω εαν αγορασει καποιος εναν 15-30 watt λαμπα και δεν γουσταρει τα βρωμοκεφαλα της marshall που ειναι τα ποιο διαδεδομενα σε συναυλιες τι μπορει να κανει σε ενα μεγαλο stage ανοιχτο το συνδεει με καμπινα?ποια η γνωμη σου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου