Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για πεταλιέρα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

δεν ειπα οτι προτιμω την fender. Συνηθως στο παιξιμο χρησιμοποιω ηχο gibson' date='ειδικα στη βρωμα. Απλα επειδη παιζω αρκετα διαφοριτικα ειδη μουσικης (απο rock band μεχρι μπαντα με λαικα και εντεχνα) προωληματιζομαι για το αν η gibson μπορει οποτε χρειαστω με τη βοηθεια της boss να μου προσφερει ηχο fender-style, κυριψσ για τα καθαρα.[/quote']

 

Αν βρεις πεταλιερα που να κανει μια Les Paul να ακουγεται σαν Strat να τους προτεινουμε για Nobel :lol: :lol: :lol:

Χωρις πλακα τωρα, εχεις καταλαβει τί ειναι αυτο που κανει την καθε κιθαρα να εχει το χαρακτηριστικο της ηχο?Ψαξε λιγο το forum γιατι εχουν γινει απειρες συζητησεις για το ρολο που παιζουν (και εαν παιζουν :wink: ) μαγνητες-ξυλα-scale length-bridges και και και...).Πιο πανω ειπες οτι εχεις μαλλον καταληξει σε πεταλιερα και ψαχνεις για ποια κιθαρα θα αξιοποιησει καλυτερα την πεταλιερα που θα παρεις :roll: Αυτο ειναι εντελως ανορθοδοξο,ειναι σαν να αγορασες ηχοσυστημα αυτοκινητου και να ψαχνεις σε ποιο αυτοκινητο θα ταιριαζει καλυτερα :)

Βρες πρωτα το οργανο που θα σε βολευει στα χερια,θα εχει τη μεγαλυτερη ευελιξια απο βασικους ηχους (παρε deluxe strat :twisted: ) και θα σου ταιριαζει και στυλιστικα (οπως και να το κανουμε δεν μπορεις να βγεις στο σκυλαδικο με B.C Rich Warlock :lol: ) μετα ψαχνεις για τις προενισχυσεις και τα εφφε που θα σε φερουν πιο κοντα στους ηχους που εχεις στο κεφαλι σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

διαβασα τα ποστ φια την tonelab και αυτο το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι ειναι πολυ ευχρηστη και η λαμπα κανει καλη δουλεια. Εχει ομωσ περιορισμενες επιλογες σε εφφε και ενισχυτες. Και απο samples που βρηκα δεν μου φαινεται καταλληλη για rock - hard rock - k psilometal.

Tι να κανω' date=' θα φαω μερες αλλα θα την μαθω τη boss..[/quote']

 

κρατα κ μερικα λεφτουδακια για ενα bbe maximizer

εχω ενα sonic stomp κ κανει τρελη δουλεια!!!

-=Dream Within A Dream=-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον..ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο...οκ, παιρνω την πεταλιερα και προγραμματιζω τους ηχους μου σπιτι με τον μετριοτατο washburn bd ενισχυτη μου. Στο live οπου θα εχει marshall , λαμπα, και δε συμμαζευεται λετε ο ηχος που θα βγαλω να εχει τοση διαφορα σε σημειο που να εχω προβλημα? Γιατι την εχω ηδη πατησει μια φορα στο gagarin, με ενα begringer v-amp2 σε marshall βεβαια και μια φτηνη epiphone, οπου ξεκινησα να παιζω με τα πριμα του marshall στη μεση και του begringer επισης στη μεση και η κιθαρα μου ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Τα ιδια patch σπιτι μου ακουγονταν μια χαρα!

 

Α, και κατι αλλο. Η δανεικη φθηνη epiphone που παιζω τωρα πιστευω οτι εχει απο μονη της ηχο με παρα πολλα πριμα και μεσα. Να φανταστειτε σε live που επαιξα χωρις πεταλια κλπ αναγκαζομοθν να βαζω τα πριμα και τα μεσα του ενισχυτη στο 3/10! Με τη Gibson που σκοπευω να παρω δεν νομιζω να συμβαινει το ιδιο ετσι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω να σου προτείνω κάτι διαφορετικό. Το zoom G2.1u

ή το απλό g2 (είναι το ιδιο απλα το 1υ έχει και πετάλι για να ελέγχει διαφορα (volume, wah wah, drive) Έχει ΤΕΛΕΙΟ ήχο και πολύ ωραίες παραμορφώσεις από πολύ βρώμικες μέχρι καθαρές και κλασικορόκ. Βασικό χαρακτηριστικό είναι το ότι οταν δεν παιζεις δεν ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ. Είναι ψηφιακό και έχουν μηδενίσει το θόρυβο. Αυτο όταν ηχογραφείς ειναι πολύ συμαντικό (εως ο ποιο σημαντικό).

 

Εχει πολύ ενδιαφέροντα presets και μπορείς να φτιάξεις όλες τις ρυθμίσεις. Έχει εξομοιωτή D.I. διάφορων ενισχυτών και καμπλινων κ μπορεις να ρυθμίσεις ακόμη και τη θέση μικροφώνου.

 

Η ποιότητα κατασκευής ειναι άξογη (ιαπωνία), είναι πολύ στιβαρο. Πατας πάνω του στην κυριολεξία. πιστέυω ότι αξίζει να αναφέρω το γεγονός το άνοιξα για να λαδώσω το πετάλι (έτριζε λόγω σκόνης) και διαπίστωσα ότι το πετάλι δεν είναι αναλογικό αλλά δουλεύει με ΛΕΙΖΕΡ!!! ενα καθρεπτάκι το ανακλά και έτσι ρυθμίζεται.

 

Πρίν από αυτό δούλευα με το Guitar Rig 2. Ειναι κ αυτό πολύ καλό, αλλά έχει πολύ θόρυβο, ακομα και στα καθαρά.

 

Το έχει ο ακατανόμαστος (Νάκας) και το πουλάει αρκετά ακριβά (240) αλλά άν ψαχτείς θα το βρείς σε καλύτερη τιμή.

 

Το συστίνω ανεπιφύλακτα. Ειδικά σε αυτά τα λεφτά ειναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγουρα κάποιες Line 6. Όμως μπορείς να βρεις patchakia και για άλλες (εχω digitech και είχα βρει ένα site οπου είχε πολλά και απλά αντέγραφες τις ρυθμίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου