Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για πεταλιέρα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

geia sas paidia... skopeuw na agorasw mia petaliera kai mallon exw katali3ei sthn boss gt8. Exw omws k alles sta upopsin: digitech gnx3000, line6(poloi lene kala logia, apo texniko pou mas diorganwse live me teleio hxo :makria apo line6 kai nakka),

kai meta apo osa diavasa edw sto forum k thn tonelab ths vox.

Ti proteinete?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γεια σου κι εσενα.

Κατ΄αρχην "προσπαθησε" να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες .Πες μας τι κιθαρα-ενισχυτη εχεις,τι μουσικη παιζεις και πανω κατω τι ηχους θες να βγαλεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά, εσύ το προχώρησες το θέμα για να μας βγάλεις τα μάτια...

 

Και greeklish

και αποτυχημένη απόπειρα για κόκκινα και υπογραμμισμένα γράμματα. 8O 8O

 

Δε μας λυπάσαι; :lol:

Μη φεύγεις θηρίο,

θηρίο με τα σιδερένια δόντια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια σορυ για τα greeklish πριν, εχτεσ εγινα μελος και δεν ειχα δει τον κανονισμο. Λοιπον, απο ενισχυτη εχω εναν washburn bd25, τον οποιο μπυ ειχε πασαρει οταν ξεκινισα ο νακας και δεν εχει καμια σχεση με αυτο που παιζω. Οποτε δεν σκοπευω να χρησιμοποιω τη βρωμα του, θα τον εχω στο καθαρο,το οποιο ειναι καλο, οθσιαστηκα σαν ηχειο για την πεταλιερα.

Απο κιθαρα επεισης θα αγορασω τωρα καινοουρια, μαλλον gibson les paul studio, δειτε και στειλτε τη γνωμη σας περι αυτοι στο προσφατο post με τιτλο "αγορα κιθαρας".

Τωρα απο την πεταλιερα... θελω καλες παραμορφωσεις, πολυ καλα καθαρα και αρκετα καλα εφφε, κυριως chorus delay k acoustic simulator και τα διαφορα αλλα που εχς δει στην boss. Αυτο που με νοιαζει γενικα ειναι να μην ακουγονται οι ηχοι ψευτικοι και να μπορει η πεταλιερα να αποδωσει σε ενα μεγαλο live, π.χ. schoolwave , χρησιμοποιωντας την οχι μονο για εφφε, αλλα και για παραμορφωσεις.

Η μουσικη που παιζω ειναι rock και ολα τα παρακλαδια της, κυριως μοντερνοι ηχοι πλεον, αλλα καμια φορα δεν λεω οχι και σε ενα bluesaki. Δινω πολυ μεγαλη βαση στο καθαρο. Θελω δηλαδη ο συνδυασμος gibson - boss να μου προσφερει κατι παραπνω απο το καθαρο της gibson.

Ποια πεταλιερα προτεινετε εσεις λοιπον?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν!!

 

Η boss gt8 είναι μιά χαρά επιλογή! (σχεδόν άριστη, είναι η άποψή μου), ΑΛΛΑ.....

 

 

ΕΦΟΣΟΝ κάτσεις κάποιες ώρες (πολλές!!) και τη μάθεις....

 

Έχω ακούσει θαύματα από boss gt8 και ενισχυτές της πλάκας (θυμάμαι συγκεκριμένα από έναν φέντερ που είχε καμένη την προενίσχυση και χρησιμοποιούσε μόνο τον τελικό του, είχε για προενισχυτή την πεταλιέρα)..... βέβαια ο άνθρωπος είναι φοβερός μουσικός και αξιοσέβαστος ηχολύπτης!!

 

 

Γι'αυτό επιμένω να τη μάθεις καλά ή να την ακούσεις από κάποιον που την ξέρει και μετά να βγάλεις συμπέρασμα....

 

Από πρώτο χέρι σου ξαναλέω μπορεί να κάνει θαύματα (παρεπιπτόντως, συχένομαι τις πεταλιέρες)

 

φιλικά χρήστος......

"Simplicity is gold"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι η πρωτη σου πεταλιερα να υποθεσω???

αν ναι τοτε παρε την tonelab που κ καλο ηχο εχει κ ειναι κ πανευκολη στη χρηση

εγω την gt-8 εχω κ ειμαι αρκετα ευχαριστημενος

αλλα οπως ειπε κ ο φιλος παραπανω θελει τρελο ψαξιμο κ τρελο διαβασμα!!!

 

ενα συγκριτικο τεστ για ολες τις πεταλιερες που ισως σε βοηθησει να καταληξεις...

http://www.thestompbox.net/ViewArticle.aspx?ArticleID=21

-=Dream Within A Dream=-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρσωπικά θα σου πρότεινα να μην αφορίζεις έτσι απλά την Line 6, επειδή το είπε ένας ή δέκα. ¶σε που το link που έκανε ο ηχολήπτης με τον Νάκκα είναι για μένα άκυρο...Δηλ αν την έφερνε το bon studio θα ήταν καλύτερη η πεταλιέρα;;

 

Όλες οι πεταλιέρες (επιπέδου τέτοιου) μπορούν να βγάλουν ηχάκλα. Έχω ακούσει πολλές GT8 (ή ακόμα και tonelab πρόσφατα) που να έχουν ήχο τραγικό, και pod xt live που να ακούς και να νομίζεις ότι έχουν όγκο μπετονιέρας. Δεν σου λέω πάρε αυτή ή πάρε την άλλη, αλλά ό,τι και να δοκιμάσεις μην επαναπαυτείς στα preset. Όλοι όσοι αγόρσαν μια πεταλιέρα θα στην προετείνουν για να ενισχύσουν την επιλογή τους (μιλάω γενικότερα, όχι για τα παιδιά που απάντησαν)

 

Αυτό που θα είχα εγώ στο νού μου όταν πήρα πεταλιέρα ήταν 1. να είναι αξιόπιστη (δηλ. καλή κατασκευή, άκουσα πολλά samples ηχογραφημένα καρφί, κλπ κλπ) 2. να είναι εύχρηστη (κυρίως για live όπου δεν μπορείς να έχεις 50 ποδάρια) και 3. να είναι εύκολα παραμετροποιήσιμη (δηλ. να μην θέλω 50 γενιές για να βρω πού έχει το delay) και να σε προδιαθέτει να βγάλεις δικό σου ήχο και όχι να παίζεις μόνο με preset.

Αυτιά :)

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ημουν κατοχος της boss gt-8 και τωρα της tonelab se. δεν θελω να συνεχιστει η κουβεντα απο αλλο θεμα κι εδω, και με λιγα λογια θα σου πω το εξης. η gt-8 ειχε πανω καποια εφφε και παραμετρους που ηταν απιστευτα, ειχε ομως πιο ξερο ηχο. θελει ατελειωτο ψαξιμο, και λογο ψηφιακοτητας ανγκαζομουν να κοψω καποιες συχοτητες απο το eq για να καλυτερευσει ο ηχος,το ειχα καταφερει. ομως με την tonelab se χωρις σχεδον καθολου προσπαθεια και χωρις "κολπακια" ο ηχος βγαινει πολυ πολυ καλυτερος κι ετσι σου περισευει χρονος να παιξεις και να ευχαριστηθεις τον ηχο που εχεις βγαλει. και αν λενε οτι ειναι μειον το οτι δεν εχει eq εγω πιστευω πως δεν εχει γιατι δεν σου χρειαζεται επειδη εχει πολυ ισοροπημενες συχνοτητες Τωρα τι να σου πω.....αν καποιοι νομιζουν οτι με καποια εστω και με τα καλυτερα πεταλια που θα παρουν θα βγαλουν τον ηχο του Vai στο σπιτι τους ή εστω και σε live.....? :? μπορει αυτοι οι κιθαριστες να εχουν πολλα πεταλια τα οποια αγοραζουν και οι οπαδοι τους. αλλα απο πισω εχουν 10 πανακριβα rack 2-3 πανακριβους ενισχητες, και πανω απο ολα μια τεραστια υπερ-πανακριβη κονσολα που παει πακετο με εναν τρελο ηχοληπτη!!! :D η tonelab ειναι κορυφη οχι μονο για τον ηχο της αλλα και για το οτι δεν σου τρωει το χρονο απο το να ψαχνεις.... :wink:

NON SERVIAM...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τωρα τι να σου πω.....αν καποιοι νομιζουν οτι με καποια εστω και με τα καλυτερα πεταλια που θα παρουν θα βγαλουν τον ηχο του Vai στο σπιτι τους ή εστω και σε live.....? :? μπορει αυτοι οι κιθαριστες να εχουν πολλα πεταλια τα οποια αγοραζουν και οι οπαδοι τους. αλλα απο πισω εχουν 10 πανακριβα rack 2-3 πανακριβους ενισχητες' date=' και πανω απο ολα μια τεραστια υπερ-πανακριβη κονσολα που παει πακετο με εναν τρελο ηχοληπτη!!! :D η tonelab ειναι κορυφη οχι μονο για τον ηχο της αλλα και για το οτι δεν σου τρωει το χρονο απο το να ψαχνεις.... :wink:[/quote']

 

Ο ηχος στηριζεται στο παιξιμο και οχι στους ενισχυτες και στα rack.Το θεμα ειναι να βρεις καποια μηχανηματα που να σου ταιριαζουν, να βγαλεις το δικο σου ηχο και αν θελησεις να παιξεις καποιο τραγουδι συγκεκριμενο τοτε το μονο που εχεις να κανεις ειναι να δουλεψεις το phrasing ωστε να μιμηθεις το παιξιμο του κιθαριστα.Ο καθε ηχος που εχεις στο μυαλο σου μπορει να βγει απο πολλους συνδιασμους ενισχυτων, πεταλιων κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μαλλον καταληγω στην boss.. και σκοπευω να φαω οσο καιρο χρειαστει για να τη μαθω.. τωρα, τι κιθαρα πιστευετε οτι θα μπορει να εκμεταλλευτει καλυτερα τις δυνατοτητες της? Γιατι εκτος απο την πεταλιερα με προβληματιζει ποια κιθαρα θα παρω τελικα.. εκει μαλλον παω προς gibson les paul studio. O μονος λογος που το σκετομαι ακομα ειναι αν με τη boss μπορω να κανω τα καθαρα αλλα και τα βρωμικα τησ gibson να αποκτησουν και χαρακτηριστικο ηχο fender :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου