Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στα preferences του Livelite5


epsilon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Geia xara.

 

Prosfata agorasa ena midi keyboard tis m audio to keystation 49e (xoris na to psaksw poli) kai sto paketo ipirxe kai software to live lite5 tis m audio.

 

Ekana egkatastasi twn drivers tou keyboard kai toprogramma alla tzifos. den mporw na paiksw tpt.

 

Vasika auto pouy thelw einai poli apla na paizw apo to keyboard me diaforous ixous kai na akougetei real time.

 

An mporeite voithiste giati auti ti stigri eimai pano apo to keyboard kai apla to kitaw, pataw ta pliktra kai afinw to mialo mou na fantastei ti ixos tha akougotan an tixon eixa setarei ta preferences tou programmatos swsta.

 

euxaristw

Yannis...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φιλτατε Γιάννη

 

για να ακούσεις απλώς ήχους οργάνων από το midi keyboard σου δεν χρειάζεται το live. Το live είναι ένα πρόγραμμα για να δημιουργείς και να μιξάρεις μουσική.

 

Για να βγάλεις ήχο μέσω του υπολογιστή ελεγχόμενο από το midi σου (σαν να ήταν αρμόνιο δλδ) χρειάζεσε ένα software instrument.

 

Μια καλή και δωρεάν αρχή για τέτοια όργανα μπορείς να κάνεις από το νοιζ κατεβάζοντας μερικά από δω:

 

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=9

 

Μπορείς να ψάξεις και στο google για περισσότερα δωρεαν τετοια όργανα.

 

Τώρα πρίν ξοδευτευτείς (ή πειρα(μα)τιστείς) πές μας τι είδους ήχους ακριβώς θέλεις για να σου προτείνουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λάμπρο μπήκα στο url που μου έδωσες και κατέβασα μερικά. Δοκιμάζοντας 2 διαπίστωσα ότι ο ήχος που βγαίνει δεν είναι real time σε αντίθεση με ένα πρόγραμμα που βρήκα shareware στο site της m-audio το absynth 4, που είναι real time (δηλ με το που θα πατήσει το πλήκτρο θα ακουστεί και ο ήχος την ίδια ακριβώς στιγμή).

 

¶ρα:

 

1ον ψάχνω ένα πρόγραμμα που να διαχειρίζεται instruments (πιάνο, βιολιά, ακορντεόν, organs, καθώς και παραδοσιακά όργανα κανονάκι, σαντούρι), να ακούγεται real time, και να υπάρχει ι δυνατότητα να βρίσκω και να προσθέτω ήχους για το keyboard.

 

2ον και ένα πρόγραμμα που να μπορώ να κάνω ηχογραφήσεις ακούγοντας άλλα κανάλια οργάνων που θα έχω ηχογραφήσει, χωρίς όμως να πιάνει τον ήχο που θα ακούω από τα ακουστικά στο νέο κανάλι που θα ηχογραφώ εκείνη την στιγμή, ώστε να διαχειρίζομαι ξεχωριστά όλα τα κανάλια κάθε οργάνου (ένταση, να προσθέτω kανa delay κλπ)

[νομίζω πως ένα παρόμοιο πρόγραμμα είναι και το cakewake sonar ή το acid pro 6, που είχα δοκιμάσει με την κιθάρα ηχογράφηση]

 

Tips!!!

Τα χρήματα δεν είναι κριτήριο για την επιλογή του προγράμματος αλλά οι δυνατότητες, η χρηστικότητα, και το τελικό αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό

 

Ερώτηση

Μπορώ να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα 2 instruments software ώστε να ακούς dual voice τον ήχο του keyboard?

 

Θα περιμένω απαντήσεις σας…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Absynth είναι πολύ ωραίο, αλλά τελείως άλλη φιλοσοφία...

 

Όταν λές ΔΕΝ ακούγονται realtime τί εννοείς? Ότι ακούγονται με καθυστέρηση ή ότι δεν δουλεύουν καθόλου?

 

Να ξέρεις ότι υπάρχουν και προγράμματα που είναι sandalone και δουλεύουν μόμα τους, αλλα υπάρχει και το προτόκολλο vsti. Για το δεύτερο θα χρειαστείς μια host εφαρμογή όπως το Live, το Cubase ή το Sonar που αναφέρεις.

 

Αν θές να τα προβάρεις πρίν μπείς στα βαριά προγράμματα κατεβασε αυτό εδώ

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=111

 

VST HOST λέγεται το πρόγραμμα και κανει αυτό που λέει τ όνομα του.

 

Για να ξεχωρίζεις ποια είναι VST να ξέρεις ότι 1ον θα φαίνεται στην εγκατάσταση του κάθε προγράμματος γιατί θα σου ζητάει που να βάλεις τα vst αρχεία. Σου προτείνω να φτιάξεις ένα ξεχωριστό φάκελο για τα όργανα αυτά και κάθε όργανο σε δικό του υποφάκελο για να είναι τακτοποιημένα.

 

Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι για να ακουστεί σε πραγματικό χρόνο και όχι με καθυστέρηση, πρεπει να έχεις ένα καλό μηχανημα και μια γρήγορη κάρτα ήχου. Δλδ να ξέρεις ότι με την on board δεν γίνεται δουλειά!

Αν και αυτό το προγραμματάκι υποστηρίζει ότι μπορεί να επιτύχει πολή μικρή καθυστέρηση σε απλές κάρτες ήχου:

 

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=129

 

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ οπότε δεν ξέρω αν δουλεύει.

 

Γενικώς στις ρυθμίσεις να επιλέγεις ASIO και όχι Multimedia ή Direct x Driver.

 

Τωρα σε αυτά που ζητάς!

 

Για συλλογή οργάνων σου προτείνω το Garritan Personal Orchestrα γιατί έχει πολύ καλούς ήχους πιάνου, ορχηστρικών βιολιών, εκλησιαστικών οργάνοων και πνευστών. Σαντούρια όμως και παραδοσιακά δεν ξέρω που και αν θα βρείς. Το μονο που είχα βρεί είναι μπαγλαμά (!) και ήταν άθλιος. Δεν ξέρω όμως πόσο κάνει και από που μπορείς να το βρεις (το Garritan). Δεν τα αγοράζω ποτέ αυτά.

 

Το sonar που δούλευες είναι πολύ καλό (ισως κ το καλύτερο του είδους που κυκλοφορεί σήμερα) οπότε μείνε σε αυτό. Στο Sonar μπορείς να φορτώνεις vst όργανα και να τα ηχογραφείς.

 

Το Garritan για παράδειγμα έχει πολλά κανάλια για να φορτώσεις ταυτόχρονα πολλά όργανα, αλλά να ξέρεις ότι θα χρειαστείς πολύ καλό pc για πολλά όργανα.

 

Ενδεικτικά σου λέω ότι στ δικό μου υπολογιστή:

 

Atlhlon 64 3000+

1gb ram

Maudio Delta audiophile

 

Στα 48000 16 bit

 

μετά τα 6 όργανα κολλάει το σύμπαν....

 

Το dual voice που λές γίνεται μόνο αν μπορείς να χωρίσεις κάπως το keyboard σου. Δλδ να βγάζει σε 2 διαφορετικά κανάλια του midi ταυτόχρονα την ίδια εντολή. Ψάξε στο manual για τέτοια λειτουργία.

 

Αυτα απο μένα, νομίζω είπα πάρα πολλά και κουραστικά...

 

Καλύτερα να μας πείς τι προγράμματα .εχεις τώρα, τι υπολογιστή χρησιμοποιείς, και τι γνωσεις έχεις στα προγράμματα που χρησιμοπιίς για να μπορέσουμε να εστιάσουμε κάπου και να γίνουμς χρήσιμοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.bestservice.de/search.asp/en/210628a217p19p87p79

...για περίεργα" όργανα (κανονάκια, σάζια, ταμπουράδες....) είναι απλά καταπληκτικό

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία.

 

Από pc

CPU P4 3GHz HT

MB Gigabyte 8IK100 δεν θυμάμαι πολύ καλά

1 HD WD 36Gb 10000rpm

2 HD WD 160Gb 7200rpm

Ram 2,GB στα 400 MHz (νομίζω ότι δεν πρέπει να τρέχουν στα 533MHz)

Τα υπόλοιπα δεν πρέπει να ενδιαφέρουν οπότε δεν τα αναφέρω

Επειδή ο υπολογιστής χρησιμοποιείτε κυρίως για επεξεργασία γραφικών (τυπογραφία) και video editing (που θα χρειαζόμουν και καμιά ηχογράφηση), Δεν έδωσα λεφτά για ξεχωριστή κάρτα ήχου, εφόσον η motherboard είχε ήδη δικιά της επάνω και δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις. έτσι, σύμφωνα με όσα είπες πρέπει να έχω πρόβλημα με την κάρτα ήχου (Realtek AC97Audio)

 

Μουσικά προγράμματα που έχω εγκατεστημένα αυτή τη στιγμή, είναι το Audition pro 2.0 (που έχω την εντύπωση ότι το ξέρω), το Live 5,2 (που ήταν μέσα στην συσκευασία με το midi keyboard και δεν το ξέρω καθόλου) ένα melody assistant για παρτιτούρες και μερικά demo programs, που κατέβασα εχθές πάνω στην απόγνωση μου μήπως και καταφέρω να δουλέψει το keyboardaki, όπως το native instrumens battery 3, service center, kontakt 2, kai to ηρωικό Absynth 4 που με παρηγορεί μέχρι και τώρα (και ας είναι demo ακόμα)

 

Τώρα υπάρχουν και Reason3.0, Acid pro 6 καθώς και το cakewake sonar 6, που το έχω χρησιμοποιήσει μόνο για ηχογραφήσεις (λόγω της δυνατότητας να φτιάχνεις πολυκάναλα projects ώστε να πειράζεις σε κάθε όργανο το delay, effects κλπ) αλλά δεν το έχω δουλέψει με midi keyboard και τα vst που ανέφερες και επειδή είμαι από format, δεν έχω εγκαταστήσει κιόλας. (κάπου πρέπει να είναι καταχωνιασμένα αυτά τα προγράμματα αλλά δεν τα βρίσκω και τώρα ήδη κατεβάζω το sonar 6)

 

Όταν λές ΔΕΝ ακούγονται realtime τί εννοείς? Ότι ακούγονται με καθυστέρηση ή ότι δεν δουλεύουν καθόλου?

Εννοώ ότι ακούγονται με καθυστέρηση δηλ μετά από μερικά δέκατα του δευτερολέπτου

 

Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι σαν το Absynth που να έχει ήχους τους κλασικούς τουλάχιστόν π[ου έχει ένα αρμόνιο?

 

Υ.Γ. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση πως με μικρά προγράμματα εχω πρόβλημα στον ήχο (στο χρόνο απόκρισης) ενώ με το absynth) που είναι πιο ΄΄βαρύ΄΄ παίζει κυριλέ…

 

Ευχαριστώ

Θα περιμένω…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η καθυστερηση που λές προφανως προερχεται λόγω του latency....

 

Πηγαινε στις ρυθμίσεις του Live και τσεκαρε στο midi latency και audio latency της ρυθμίσεις ετσι ώστε ούτε να σου καθυστερει τον ήχο ούτε να σου κανει σπασιματε θορυβους κτλ.....

 

Οσον αφορά τους ηχους....Επειδη σε βλεπω λίγααακι απεγνωσμενο :lol: σου λέω αν δεν θες να δουλευεις με demo πήγαινε στο kvraudio.com και ριξε μια ματια εδώ

 

http://www.kvraudio.com/get.php

 

εκει που λέει instruments ψαξε αυτό που θες και μετά τσεκαρε την επιλογή free

 

Εχει παρα πολλά πραγματα....Επισης αν δεν μπορείς να βγάλεις κάποιο αξιοπρεπες latency κατέβασε το Asio4all εγκατεστησε το και χρησιμοποιησέ το αντι για τους drivers της καρτας ηχου στην επιλογή στα preferences του live....

 

Aν καταφερεις αυτά...ελα να σου πούμε και τι vsti να επιλεξεις...απο οργανα...

 

(ελπιζω να βοηθησα....)

 

Οτι θες παλι εδώ ειμαστε...

 

ΕDIT: Το ASio4all θα το βρείς εδώ

http://www.asio4all.com/

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κ μενα μου κανει εντύπωση!

 

Παντως αν θες να παιξεις βαρια συνθια πρεπει να πάρεις μια κάρτα ήχου. Το '97 δεν πρόκειται να τα καταφέρει!

 

Δοκίμασε το προγραμματάκι που σου είπα. Αν και δεν ξέρω αν υποστηρίζει asio το συγκεκριμένο chipset. Το pc σου είναι μια χαρά, αφού έχεις και γρήγορο σκληρο και μπολικη γρήγορη μνήμη, επομένως δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Μείνε στο sonar. Προσπάθησε να ανοίξεις μέσα απο κει το absynth για παράδειγμα. Ανοιξέ το και ψάξε για ρυθμίσεις vst

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάρχάς να σας πω ότι οι οδηγίες που μου έχετε δώσει με έχουν βοηθήσει πολύ και σιγά – σιγά αρχίζω να καταλαβαίνω μερικά πράγματα.

 

Software

Λοιπόν κατέβασα το προγραμματάκι asio4all και το επέλεξα από τις audio ρυθμίσεις του live5.2, με αποτέλεσμα να μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ήχους του άψογα. Τώρα το θέμα που προκύπτει είναι ότι έχει ελάχιστα εύηχα όργανα. (νομίζω πως ήρθε η ώρα για τα vsti!). έχω κατεβάσει κάτι vsti (υποθέτω…) (.exe και .dll αρχεία) από τα links που μου δώσατε, αλλά δεν ξέρω σε ποιο φάκελο κάνω εγκατάσταση (και paste τα dll) στο live (μιας και δεν έχει φάκελο vsti ή plugins) και στο Absynth (εκεί έχει φάκελο vst plugins αλλά δεν ξέρω πώς να τα ανοίξω από το πρόγραμμα)

 

Hardware

Σχετικά με την κάρτα ήχου, αν όντως χρειάζεται μια, υπάρχει καμιά φθηνή λύση;

(μη φτάσουμε και στο σημείο να δώσουμε πιο πολλά χρήματα και από το keyboard των 90 euro)

 

Περιμένω βοήθεια, προτάσεις και την υπομονή σας… ;-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.thomann.de/gr/m-audio_delta_audiophile_2496.htm

 

Με αυτή την καρτα νομιζω θα εισαι κυριλέ αν θες να παιζεις μονο με vst και γενικά να κανεις μια μικρο αναβαθμιση απο την αθλια on board

 

Τώρα σχετικά με τον φακελο....Μπορείς να δημιουργησεις εσύ ενα φακελο και να τον κανεις default μέσω των preferencies του live....Εκει οταν έχεις αρχεία dll τα πετας απλά χύμα μέσα...ή διαβαζεις τις οδηγίες (αν υπαρχουν) για το αν θα χρειαστεί κατι παραπανω....

 

BTW τι εννοείς με το οτι χρησιμοποιείς τα οργανα του asio4all??

 

Aν θες μπορώ να σου φτιαξω μια λίστα με διαφορα αξιολογα free vst....(αν και υπαρχει ηδη ενα topic με τα καλα free vst)...και επίσης αξιολογα vst δινουν και τα διαφορα περιοδικά οπως το Computer Music....

 

Oτι αλλο χρειαστείς εδώ ειμαστε...

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου