Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογη marshall κεφαλης!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!! :D

 

Θα ήθελα την γνώμη σας για την επιλογή λαμπάτη κεφαλής marshall, μιας και ο συνδυασμός του peavey classic 30 με το tonebone hot british αν και φτάνει κοντά στον κλασσικό βρετανικό ήχο, κάτι του λείπει και έτσι σαν κλασσικός και 80's hard ροκάς αποφάσισα να πάρω μια κεφαλή marshall να την χρησιμοποιήσω με την καμπίνα 2χ12 της Engl που έχω (V30).

 

Το budget είναι γύρω στο χιλιάρικο και μετά από μια μικρή ερευνά αγοράς στην Αθήνα είδα ότι 2 κεφάλες υπάρχουν σε αυτά τα λεφτά, Ο TSL60 που cash τον βρίσκω λίγο κάτω από 1000 και ο Vintage Modern που υπάρχει μόνο 100ρης στα 1200. (Υπάρχει και ο DSL50 που αρχικά αυτόν ήθελα αλλά ναι...δεν υπάρχει ούτε δείγμα για αγορά)

 

Τους άκουσα και τους 2 για λίγο, Ο VM αρκετά κάλος αλλά λίγο vintage και ότι είναι μονοκόκαλος με φοβίζει λίγο μιας και εγώ ως bedroom player δεν μπορώ να τσιτώσω εύκολα (αν και θα πάρω ένα hotplate) και ένα δεύτερο ότι οι λάμπες που έχει (ΚΤ66) δεν ξέρω κατά ποσό βρίσκονται εύκολα στην Ελλάδα. Τον TSL60, που επίσης μου άρεσε αρκετά, τον βρήκα πιο ευέλικτο, με αρκετό γκάζι για αυτά που θέλω εγώ αλλά και λάμπες πιο εύκολα βρίσκεις και πιο φτηνός σχετικά από τον VM και έχει και παραπάνω ήχους αλλά από την άλλη έχω ακούσει και διάφορα αρνητικά κατά καιρούς που βεβαία δεν ξέρω κατά ποσό είναι υπερβολές και ότι βεβαία αλλαγή και πειραματισμός με τις λάμπες θα γίνει έτσι και αλλιώς ότι και να πάρω (για το κλασσικό παράπονο ότι έχουν "κακές λάμπες").

 

Το πρόβλημα είναι ότι τους άκουσα σε διαφορετικά μαγαζιά και μέρες οπότε δεν μπορώ να τους έχω διπλά δίπλα και να κάνω μια σωστή δόκιμη, οπότε ζητώ και την γνώμη σας για τον ποιον από τους 2 να διαλέξω για 80΄s hard rock ήχο!

 

Ο υπόλοιπος εξοπλισμός που θα χρησιμοποιώ με την κεφαλή είναι από κιθάρες μια fender HSS με Seymour Duncan JB/Quarter pound/lil59 και μια Washburn SB80 (Les Paul style) με Custom 5 και Jazz. Για καμπίνα όπως προείπα μια Engl E212VH με celestion V30. Και από πετάλια το tonebone hot british (αν χρειάζεται), ένα boss dd3 delay και αν χρειαστεί ένα eq (έχω το της behringer οπότε αν δω ότι χρειάζεται και στην κεφαλή θα πάρω το αντίστοιχο boss ή της MXR) και ένα MXR Wylde overdrive για booster που θα αγοραστεί και αυτό.

 

Ευχαριστώ εκ τον πρότερων για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας!!

 

Στέλιος.

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή πρόσφατα πριν 1,5 μήνα πήρα κεφαλή Peavy 6505+ και καμπίνα, παρατήρησα τα εξής δοκιμάζοντας και τις κεφαλές Marshall που αναφέρεις. Εντύπωση μου έκανε ο modern - vintage, αλλά πάνω σε Marshall καμπίνα. Το ίδιο και ο Peavy που πήρα αλλά σε Peavy καμπίνα. Λογικό είναι όταν αλλάζεις καμπίνα, να αλλάζει ο ήχος. Όταν π.χ άκουσα τον Peavy 6505+ σε Marshall καμπίνα (νομίζω η 1926 ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι καλά) ήταν τζιτζίκι, το ίδιο και σε Mesa boogie καμπίνα, τα γκάζια άδεια, τα καθαρά κάργα πρίμα, και τα μεσαία να τσακίζουν σε οποιαδήποτε ρύθμιση, με αποτέλεσμα να απογοητέυομαι διαρκώς. Εκεί που "γέμισε" και ξετρελάθηκα ήταν στην δική του καμπίνα (2χ12'' πάντα, όλες της δοκιμής).

Βασικά θα σου πρότεινα πρίν αγοράσεις, Εάν αυτό είναι δυνατό να πάς με την καμπίνα σου και με την κιθάρα σου, και να διαλέξεις ό, τι σου κάνει καλύτερα. Θα εκπλαγείς με τον ήχο του ενισχυτή που νόμιζες κορυφαίο π.χ πάνω σε Boogie καμπίνα να γίνεται πολύ χειρότερος ή δραματικά καλύτερος πάνω στην Marshall, ή να ακούγεται απίστευτα καλός στην ENGL. :wink:

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για τους tsl,dsl δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για ..την αξιοπιστια τους,και εχω διαβασει οτι ο τονος τους ειναι μετριος..κανουν πολλα αλλα με μετρια αποδοση...

για τον VM kt66 θα βρεις μην ανυσηχεις...

εγω θα σου προτεινα jcm800(τον 50αρη) ή jcm900..

αυτο που ειπε ο taq για την καμπινα ειναι πολυ σημαντικο και παιζει τεραστιο ρολο που θα τον..παιξεις... :oops:

μεγαφωνα και καμπινα αλλαζουν δραματικα τον ηχο ενος ενισχυτη..οι αγαπημενες μου καμπινες ever ειναι οι bogner...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!

 

Για τον JCM800 (με ένα boost) το ξέρω ότι είναι ιδανικός για αυτό που θέλω άλλα τα 1600 € είναι πολλά για μένα, ιδιαίτερα που δεν παίζω live κτλ οπότε δεν είναι ανάμεσα στις επιλογές μου.

 

Όσο για την καμπίνα ναι, ναι το ξέρω ότι κάνει τεραστία διάφορα αν και ευτυχώς τον TSL τον άκουσα σε καμπίνα με Vintage 30 σχετικά καλή (μια randall αν δεν κάνω λάθος) οπότε έχω τουλάχιστον μια σχετικά καλή εικόνα για το τι θα ακούσω με την Engl. Ton VM τον άκουσα νομίζω, με μια Marshall 1960 καμπίνα.

 

Νομίζω ότι μάλλον θα κινηθώ προς τον TSL μιας και πιο φτηνός είναι και πιο ευέλικτος είναι και γενικότερα μου κάνει καλύτερος για τον σκοπό που θέλω εγώ δηλαδή 80’s hard rock. Τώρα για το reliability εγώ σαν bedroom player άλλα και σαν πολύ προσεκτικός με τον εξοπλισμό μου δεν νομίζω να έχω και κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον ελπίζω, εντωμεταξύ διάβασα που αν του βάλεις και έναν mercury magnetics output transformer μεταμορφώνεται σε τελείος άλλης κλάσης ενισχυτής και με κοστολόγιο περίπου 200€ ενώ και είναι και μια αλλαγή πολύ εύκολη! Οπότε έχω και αυτήν την επιλογή για βελτίωση του περά από την standard αλλαγή των λαμπών.

 

Πως το βλέπετε σαν σκέψη? Καμιά άλλη πρόταση?

 

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας!

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν επιμενεις για Marshall θα σου προτεινα τον TSL ,αλλιως θα σου έλεγα να δοκιμάσεις καμιά κεφαλή Peavey.Αγόρασα πρόσφατα απο το Guitar Shop της Ομικρον Α.Ε. με 500 Ευρώ τον Valveking Peaney 100W Head.Ο ενισχυτής έχει απίστευτο ήχο καθαρό αλλά και τα απίστευτα γκάζια αν θέλεις.Αν παιζεις Hard Rock 80s θα σου έλεγα να τον δοκιμάσεις στο Guitar Shop της Ομικρον Α.Ε. Κοιτα εδω : http://www.thomann.de/gr/peavey_valve_king_head.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το valve king τον εχω ακουσει και ναι για τα λεφτα του ειναι πολυ καλος, αλλα μαλλον θα κινηθω προς marshall ωστε και να εχω αυτον τον χαρακτηριστικο ηχο αλλα και γιατι παντα ηθελα εναν λαμπατο marshall (αποθημενα ειναι αυτα, τι να κανουμε :D), και μαλλον παω για τον TSl60.

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου