Προς το περιεχόμενο

Σωστό παίξιμο μπάσου με πένα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά ανοίγω αυτό το θέμα γιατι θέλω τα φώτα σας στο θέμα μπάσο+πένα.

 

Παίζω 5-6 χρόνια μπάσο και τον τελευταίο χρόνο προσπαθώ να παίξω και με πένα, κυρίως λόγω πόρωσης με tool αλλα και επειδή πολλά κομμάτια το ''απαιτούν'' (καταραμένο parallel universe :twisted: ). Όταν παίζω καθιστός όλα είναι οκ, όταν όμως πρέπει να παίξω όρθιος τα βρίσκω λίγο σκούρα.

 

Επειδή έχω συνηθίσει να παίζω με το μπάσο σχετικά ψηλά και σε γωνία με το σώμα η πένα δε χτυπάει κάθετα στην στις χορδές, με αποτέλεσμα να τις ''ξύνει'' και να μην δίνει τον άμεσο ήχο που θέλω (άσε που παίζει και να λιώνει τις χορδές). Δοκίμασα να παίξω και με το μπάσο χαμηλά και κάθετα με το σώμα αλλά τα αριστερό μου χέρι κουράζεται γρήγορα και δυσκολεύομαι και στο παίξιμο.

 

Επίσης τα χέρια μου έχουν την κακή συνήθεια να ιδρώνουν εύκολα και έτσι αρχίζει και μου γλιστράει η πενα σιγα σιγα στην διάρκεια ενος τραγουδιού και χάνω τον έλεγχο της. Δοκίμασα κάτι πένες με ειδική σύνθεση, νομίζω dunlop, αλλα δεν έκαναν και πολλά. Έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς τον... :D

 

Κατ΄αρχήν δεν καταλαβαίνω το σημείο που λες ότι λόγω της κλίσης του μπάσου η πένα δε χτυπάει σωστά τις χορδές. Η πένα χτυπάει όπως την οδηγεί το χέρι μας. Εφ΄όσον φοράς το μπάσο σε στύλ Bill Wyman, οφείλεις να προσαρμόσεις και το δεξί σου χέρι ανάλογα..

 

Για το ότι σου γλιστρά η πένα, νομίζω ότι το μόνο που φταίει ότι δεν την κρατάς αρκετά σφιχτά, χρειάζεται λίγο νεύρο. Επίσης, δεν ξέρω και τι πένες χρησιμοποίησες, αλλά μάλλον θα ξέρεις ότι οι πένες του μπάσου είναι διαφορετικές από της κιθάρας, δεν είναι επίπεδες όπως αυτές, αλλά πιο χοντρές και ογκώδεις, και με βαθουλώματα για να εφαρμόζουν τα δάχτυλα.

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον εφτιαξα ενα υποτυπώδες σχήμα

 

32948wq6.png

 

Απ'ότι κατάλαβα μου λές να στρίψω το δεξί μου χέρι, μόνο που αυτό μπορώ να το κάνω μέχρι ένα βαθμό γιατι καταντάει τελείως άβολο και πιάνομαι μετά από λίγο.

 

Οσο για τις πένες με βαθουλώματα πραγματικά δεν ήξερα ότι υπάρχουν και δεν έχω δει σε κανένα κατάστημα, αλλα μάλλον είναι αυτό ακριβώς που ψάχνω thanx!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Φορα' το μπασο σαν σουτιεν :wink: και θα φτιαξουν ολα..Εχω να παιξω

4 χρονια με πενα, και απ οσο θυμαμαι ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα.

Αν επιτρεπεται να πω κατι, ακομα και σε κομματια οπως το parallel universe,προσπαθησε να παιξεις με δαχτυλα..Επισης βρες και ακου

Tower of Power,ο Rocco Prestia εχει κανει το συγκεκριμενο παιξιμο..επιστημη!

Αυτο ισως σε βοηθησει

Καλη συνεχεια

keep on bassin' :D

feel da FUNK blast

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείται εχω δοκιμάσει το parallel universe με δάχτυλα! Αλλα ο ηχος βγαίνει πιο μουντός απο όσο πρέπει και το τραγούδι αυτό είναι κομμένο και ραμμένο για πένα.

 

Δεν είναι τυχαίο που και ο flea ακόμα ξανάπιασε πένα μετά από 15 χρόνια μόνο και μόνο για το τραγούδι αυτό. Όπως και να το κάνουμε ο τόνος αυτός δε γίνεται να βγεί με τα δάχτυλα ακόμα και... 1mm απο τη γέφυρα να παίζεις :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσο για τις πένες με βαθουλώματα πραγματικά δεν ήξερα ότι υπάρχουν και δεν έχω δει σε κανένα κατάστημα' date=' αλλα μάλλον είναι αυτό ακριβώς που ψάχνω thanx![/quote']

 

Αν είσαι Αθήνα, Παπαγρηγορίου-Νάκας, Στοα Πεσμαζόγλου αν θυμάμαι καλά, μπαίνεις μέσα και ζητάς πένες για μπάσο. Δεν έχει και το πιο ροκ περιβάλλον, αλλά μην κολλήσεις. :lol:

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν και "ειδικες" πενες για μπασο δεν υπαρχουν (απλα οι πενες που σου προτειναν εχουν οντως καλο Grip) δοκιμασε απλα να κανεις μια τρυπα με περφορατερ στη μεση της πενας που εχεις θα αυθηθει το grip 100% :wink:

 

η πλεον anti slip πενα που υπαρχει ειναι αυτη

 

http://www.jimdunlop.com/index.php?page=products/pip&id=19&pmh=products/picks

 

υπαρχει και σε κανονικο μεγεθος αν και το μεγαλο τριγωνο προσφερει ακομα καλυτερο Grip...

 

Τελος τα παντα ειναι θεμα εξασκησης εξασκησου και θα το παρεις το κολαει.... :lol: ειτε ψηλα ειτε χαμηλα εχεις το μπασο...

 

Παντως μη το φορας και σαν σουτιεν το οργανακι ειναι εντελως αντιερωτικο.... :lol: :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά...

 

Να μου λύσετε μια απορία?

 

Παίζω κιθάρα και επειδή ηχογραφώ έχω και ένα μπασο και παίζω λίγο. Και ρωτώ:

 

Γιατι ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ μπάσο ΧΩΡΙΣ ΠΕΝΑ?

 

Ποιος ο λόγος? Παιζει κανεις ηλεκτρική κιθάρα με τα δάχτυλα? Το όργανο δεν έχει ηχείο και πρέπει να χτυπηθεί καλά η χορδή. Φαίνεται η διαφορά. Με το δάχτυλο βγαίνει πιο μουντός ο ήχος.

 

Γιατι έχει καθιερωθεί ένα όργανο ηλεκτρικό, με μαγνήτες να παιζεται με δάχτυλα? επειδη το ακουστικο (όρθιο μπασο) παίζεται με δάχτυλα?

Και αμα το πεις σε κανεναν περιεργο, νευριαζει κιόλας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όχι. Απλά ο ήχος που βγάζει με τα δάχτυλα ταιριάζει περισσότερο και στον χαραχτήρα του ως όργανο (να αναλαμβάνει τις χαμηλές συχνότητες, κρατώντας μαζί με τα τύμπανα τον ρυθμό).

 

Τώρα για ροκομεταλο καταστάσεις που αλλάζει και ο επιθυμητός ήχος που θες να βγάλεις, παίζεις και με πένα και με δάχτυλα.

 

Χώρια που κρατώντας πένα δεν βολεύει στις σφαλιάρες και τα άλλα κουλά που κάνουν αυτοί οι μυστήριοι μπασίστες!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι το ίδιο πράμα ρε συ, στο μπάσο είναι πολύ πιο χοντρές οι χορδές και με αρκετά μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους.

 

Βοηθάει για να κάνεις τσαλιμάκια με πάνω από 1 χορδή συγχρόνως (σαν το chicken pickin' στην κιθάρα).

 

Δε βγαίνει μουντό, αντίθετα δίνει μεγαλύτερη παλέτα στο ηχόχρωμα να παίζεις με δάχτυλα παρά με πένα στο μπάσο.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου