Προς το περιεχόμενο

O Μικρός εξερευνητής - Ακουστικά


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορει κανεις να μου πεί πως λειτουργούν τα μικρα απλα ακουστικά(αυτα του ipod ρε παιδι μου)? κυριως με ενδιαφέρει η μετάδοση απο το βύσμα στο ακουστικό, πιο συγκεκριμενα εχω κανει μερικες παρατηρήσεις:

 

1) Αν κοπεί το καλώδιο και το ενώσω με το χέρι η με κατι τελος παντων δεν δουλέυουν. Αν όμως τα κολλήσω με κολλητήρι και καλάι δουλέυον μια χαρα. ΓΙΑΤΙ???

 

2)Απ οτι εχω καταλαβει σε καθε ακουστικό πανε 2 καλώδια. τι ακριβως ειναι αυτα?

 

ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Γενικά: Είναι μικρά ηχειάκια σε μέγεθος που να χωράνε στο αυτί και φυσικά με ανάλογο design προς την κατεύθυνση της επιθυμητής φασματικής απόκρισης. Το αυτί σου (μέχρι και το τύμπανο) γίνεται τμήμα αυτής της μικρής "καμπίνας".

 

1) Γιατί ίσως έχεις από εκείναι τα πολύκλωνα καλωδιάκια που αποτελούνται από μονωμένες (με επίστρωση) τριχούλες χαλκού, όπως για παράδειγμα το πηνίο του μαγνήτη της κιθάρας. Η κάθε τρίχα ακουμπάει μηχανικά στην γειτονική αλλά όχι και ηλεκτρικά. (Η μόνωση εν προκειμένω γίνεται για προστασία από τη διάβρωση/οξείδωση.) Απλά στρίβοντάς τα μεταξύ τους δέν έρχονται σε επαφή οι αγωγοί. Η υψηλή θερμοκρασία και το flux που υπάρχει στο καλάι απομακρύνει όμως αυτή τη μονωτική στρώση ρητίνης.

 

2) Ρεύμα δεν πρέπει να περάσει από το πηνιάκι του? Το καθένα θέλει + και -

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου