Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτές που "δένουν" φυσικά μεταξύ τους???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και το blending δυο, τριών, 5, 45 ενισχυτών έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια must για τον τέλειο ήχο κιθάρας, έχει κανείς υπόψη του ζευγάρια ενισχυτών που συνδυάζονται μεταξύ τους καλύτερα από άλλα? Πολλοί λένε ότι υπάρχουν κάποιοι δεδομένοι συνδυασμοί (π.χ. Mesa Boogie Dual Rectifier-Peavey 5150). ΟΚ, αυτό ο συνδυασμός έχει χρησιμοποιηθεί σε άπειρους δίσκους...κυρίως high gain/metal καταστάσεις...άλλες ιδέες?? :?:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι must, ειναι απλα μια ακομα τεχνικη την οποια δεν την χρησιμοποιουν ολοι,γενικα εξυπνο ειναι να μπλενταρεις εναν ΚΑΘΑΡΟ ενισχυτη με εναν βρωμικο ενισχυτη και βεβαια ενισχυτες ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικους μεταξυ τους οσον αφορα τις ΛΥΧΝΙΕΣ που φορανε (π.χ ενας κλασσικος συνδιασμος ειναι ενισχυτες με 6L6 μαζι με ενισχυτες με EL84...)

 

Παντως μη πολυσκας & μην πολυξοδευεσαι... με ΕΝΑΝ καλο ενισχυτη και ενα-δυο καλα μικροφωνα αποκλειεται να μη βγαλεις εξαιρετικο ηχο αν ξερεις το κανεις... :wink:

 

Εξαλλου παρα πολλα μπορεις να καταφερεις με διαφορετικες τεχνικες "μικροφωνισμου",τελειωσε με αυτες και μετα ασχολεισαι με τους πολλους ενισχυτες μαζι (ο συνδιασμος των οποιων αν δεν εχεις πειρα μπορει να αποβει τραγικος.....)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν όντως θέλεις να το κάνεις για την εμπειρία (κι αν έχεις τα λεφτά και το κατάλληλο stage ή στούντιο) βάλε 2 ενισχυτές που στα distortion τους έχoυν διαφορετικές χροιές, πχ. έναν Marshall JCM800 κι έναν Mesa Rectifier, panαρισμένες σωστά στο στερεοφωνικό αποτέλεσμα. Η μια συμπληρώνει την άλλη (αλλά θέλει προσοχή). Μια άλλη λύση είναι κι αυτή που είπε ο SF, δλδ. η χρήση ενισχυτών με διαφορετικές τελικές λυχνίες.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προσέξεις μόνο τα δύο κανάλια από τους ενισχυτές να είναι εντός φάσης!

 

Τσέκαρε τις κυματομορφές τους ηχογραφόντας με καθαρό ήχο ένα "τσικ" :roll:

με την πένα πάνω στην χορδή ώστε να πάρεις απότομο attack και να τσεκάρεις την φάση των σημάτων εύκολα. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου