Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για floyd rose tremolo


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχην καλησπερα αγαπητοι νοιζαδες

 

Κατα δευτερον πριν κανα διημερο υπηρξε ενα ατυχημα με τη κιθαρα μου που ειχε ως αποτελεσμα το διαχωρισμο του floyd rose σε δυο μερη...

 

http://images4.thomann.de/pics/prod/118656.jpg

για να καταλαβετε καλυτερα τι εννοω το μικρο ορθωγωνιο που βρισκεται στο κατω μερος του floyd rose χωριστηκε απο το υπολοιπο.

 

Αν καταλαβατε τι επαθα μηπως μπορειτε να μου εξηγησετε αν επισκευαζεται η οχι?και αν οχι ποσο κοστιζει η αγορα ενος καινουριου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή έφυγε το tremolo block.

 

Φτιάχνεται σίγουρα το θέμα είναι πόσο εύκολα και οικονομικά. Μπορεί ανάλογα με τη ζημιά να χρησιμοποιηθεί το ίδιο κομμάτι ξανά ή στη χειρότερη να βάλεις άλλο κομμάτι (που μπορεί να βρεις και τσάμπα από άλλο floyd).

 

Είναι original το δικό σου; Σε τι κιθάρα είναι;

 

Μάλλον κοιτάς για κόστος μηδεν όπως και να'χει μόνο λίγη δουλειά πιστεύω :wink:

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρήκα δυο χοντρικά σχέδια των κομματιών απ'το οποίο αποτελείται ένα fr vibrato πιστεύω θα σε βοηθήσει να καταλάβεις και να εξιχνιάσεις ποιά είναι τα προβληματικά κομμάτια (μπορεί να είναι και οι βίδες που κρατάνε το block):

 

image002.jpgfloyd.gif

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Jasemeister το σχεδιο που μου εδειξες με εσωσε μιας και το μονο που χρειαζοταν ηταν να το βιδωσω παλι πισω αλλα δεν μπορουσα να βρω τις βιδες...

 

Οντας ομως αρκετα βλακας οταν ξεβιδωσα το νο.6 στο πρωτο σχεδιο δεν κατεγραψα σε ποια οπη εμπαινε η βιδα με αποτελεσμα να εχω ενα τριλλημα πλεον σχετικα με το που μπαινει η καθε βιδα...

 

Αν και παλι καταλαβες τι εννοω μπορεις να μου πεις γιατι υπαρχουν τρεις τρυπες και αν υπαρχει καποιο σχεδιο με βαση το οποιο μπαινουν???

 

Επιπλεον μπορει καποιος να μου πει αν τα μαγαζια πουλανε τα ελατηρια για το tremolo block

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'ότι κατάλαβα εννοείς τις βίδες μπροστά στα saddles:

 

saddle_lock.jpg

 

Το που θα μπούνε εξαρτάται απ΄το σετάρισμα της κιθάρας, είναι για να κανονίζουν το μήκος της χορδής. Βαλ'τα στις πρώτες τρύπες και δοκίμασε να σετάρεις και ρυθμίζεις αναλόγως. Συνήθως (ποικίλει ανάλογα με το όργανο και τις χορδές) οι ΜΙ μπάσο, η ΛΑ και η ΣΟΛ είναι στη 2η τρύπα απ'τον bridge μαγνήτη και οι υπόλοιπες στην πρώτη.

 

Αν δεν έχεις εμπειρία σου προτείνω να πας σε μαγαζί να στη σετάρουν και να παρακολουθήσεις πως το κάνει (δεν είναι και επτασφράγιστο μυστικό). Πάντως να ξέρεις ότι και τα saddles παρόλο που μοιάζουν μεταξύ τους δεν μπαίνουν όπου να'ναι, πρέπει να έχουν τους αριθμούς 1, 2 και 3 από κάτω. Δεν θυμάμαι τη σειρά που μπαίνουν αλλά οι τεχνίτες συνήθως ξέρουν. Λογικά θα μπορείς με ένα απλό search να βρεις οδηγίες στο net.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου