Προς το περιεχόμενο

Hardcore για Hiphop γνώμες μουσικές-ηχοληπτικές


trigga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα πόσο hardcore είναι και hiphop θα σας γελάσω.Θέλω να μου πείτε αν υπάρχει κανα λάθος κάτι που δεν σας αρέσει είτε μουσικά είτε ηχοληπτικά.Ιδίως το δεύτερο γιατί είναι πρώτη φορά που ασχολούμε με το σιγκεκριμένο είδος μουσικής και το κακό είναι οτι δεν έχω και ακούσματα τραγουδιών τέτοιων.

 

http://www.box.net/shared/stbjbdy6iz

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Καλό. :wink:

Θα "πάρει" και φωνή?

 

Έτσι όπως είναι μ' αρέσει. Μπορεί -στο πλαίσιο κολοκυθόπιτας- να έσπρωχνα λίγο τη lead με το wah (....ή μήπως δεν είναι wah?)

 

Το ύφος της φωνής -αν μπεί- είναι που μπορεί είτε να το απογειώσει είτε να το "γειώσει". :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξερω αν θα το ελεγα hardcore hip-hop μαλλον nu metal θα το χαρακτηριζα και το wah αν το κατεβαζες λίγο. κατα τα αλλα ωραιο :D

 

αν βαελεις και φωνη ειδοποιησε μας :!:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ ωραίο μπράβο...

Τώρα αν πέσει rap απάνω προς το Hip Hop θα φέρνει. Και έτσι όπως το φαντάζομαι θα ήταν ΠΟΛΥ ΓΑΜΑΤΟ να πέσει ραπ απο πανω.

Μου άρεσαν πάρα πολύ τα ντραμς. Φαίνεται ότι κάποιος τα έπαιξε και δεν ειναι samples. Πως καταφέρατε να τα ηχογραφήσετε τόσο ωραία?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα εγώ τα γράφω-προγραμματίζω lambrosgg.

Οι κιθάρες είναι λάιβ παιγμένες απο μένα και όλα τα άλλα midi keyboard.

 

Θέλετε να δείτε την πρώτη έκδοση του κομμάτιού και να το συγκρίνεται με αυτό?Πάρτε http://www.box.net/shared/r003agekzb Έχει λόγια πάνω και είναι 3 χρόνων(και με οτι νανε μίξη).Εγώ απλά προσπάθησα να το κάνω πιο ανθρώπινο.Όσο περνάει ο καιρός βλέπετε μαθαίνουμε όλοι μας.Στο παλιό παίζει plugin η κιθάρα και είναι γενικά ότι να νε ο ήχος του.

 

Σχολιάστε ελεύθερα....

 

Υ.Γ.Α να κάνω και τη διαφήμιση μου www.micsnipers.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο Trigga ωραίες ιδέες και ωραία παιγμένο και ηχογραφημένο.

Κάποιες παρατηρήσεις...

Ακούγονται εμφανώς οι λεπτές χορδές που έχεις. Η κιθάρα είναι κουρδισμένη σε EADGBE αν καταλαβα καλα... Για να προσεγγίσεις καλύτερα το συγκεκριμένο στυλ πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να αυξήσεις όσο μπορείς το πάχος των χορδών και να χαμηλώσεις το κούρδισμα. Αν προσέξεις όλοι σχεδόν που παίζουν αυτό το στυλ ακολουθούν αυτήν την τακτική. Θα δεις δραματική αλλαγή στο συνολικό ηχητικό αποτέλεσμα. ;)

Το άλλο που παρατηρησα είναι ότι είναι πολύ μελωδικό για hardcore-hiphop.. Mπορεί να είναι λίγο ακραία η γνώμη μου, αλλά περισσότερο σε progressive μου έκανε... Για το παραπάνω στυλ δοκίμασε κάτι πιο απλοϊκό αλλά με πολύ groove. Αυτό είναι που έχει και την πρωταρχική σημασία εδώ. Και κατα προτίμηση στα πρώτα μόνο τάστα και στις μπασες χορδές.

Ακου Soulfly για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ. Και μια και είπαμε για αυτούς, πρόσεξε τη ρυθμική του Cavalera. Ο τύπος έχει φοβερό groove και παίζει γενικώς πολύ απλά riffs. Και μόνο στις μπάσες χορδές. Τις δύο ψιλές τις έχει βγάλει εντελώς από την κιθάρα!!!?!?!?! 8O

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα του χει γίνει η κιθάρα ruffles πατατάκι.Έχω κάποια ιδέα απο RATM και Audioslave.Οι τύποι έχουν ωραία πράγματα.

 

Εχμμμ ευχαριστώ ρε Vrass αλλά δεν σκοπεύω να παίζω μέταλ.Αυτό το έκανα για να διορθώσω την παλιά έκδοχή που ήταν για τα μπάζα.Funk kai Jazz μαθάινω και μου αρέσει στην κιθάρα.Αυτό απλά μια προσπάθεια ήταν αλλά επειδή δεν έχω και ιδεά με τα μέταλ είπα να με φωτίσετε λίγο για το συγκεκριμένο.10ρες έχει η κιθάρα και είναι ναι EADGBE.Progressive μόνο porqupine tree(δεν ξέρω αν είναι σωστό) έχω ακούσει 2 κομμάτια και μου άρεσαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To κομμάτι φίλε είναι πολύ καλό, ομως μου κάνει εντύπωση που λές ότι τα ντραμς δεν ειναι παιγμένα. Καταλαβαίνω το ταμπουρο που ειναι διαρκώς στην ίδια ένταση αλλά και πάλι ο ήχος του ειναι πέρα για πέρα ικανοποιητικός. Πες μου την διαδικασία που εγραψες τα πάντα, ακριβώς!

Επίσης να σου πω ότι χρειάζεται λίγο καλύτερο κομπρεσσάρισμα σε όλο το σετ των ντραμς κατα την γνω΄μη μου, χαμήλωμα λίγο το ταμπουράκι και δώσε 2db στην μπότα. Οσο για το μπάσο χρειαζεται λίγο ξεμούδιασμα, δώσε του λίγα μεσαία να σταθεί λίγο πιο καλά στην μίξη. Ολα τα άλλα καλά μου ακούγονται. Ισως να δοκιμάσεις να δώσεις και 2db στις κιθάρες.

Αναμένω να μου πεις πως τα έγραψες όλα, με ποιο plugin?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Drums-Addictive Drums(παλια είχα groove agent και μου βγήκε η παναγία να το προγραμματίσω γιατί έχουν τελείως διαφορετικά midi maps).Τώρα το τί αλλαγές σε ήχους χτυπήματα compression,saturation κτλ. κτλ. δεν μπορώ να σου γράψω με τπτ.

 

Bass-PLUGSOUND Fretted-Music Man με amplitube 1 kai preset κιθάρας.

 

Κιθάρα behringer usb με guitarig 2 kai stereo enhancer για το ριφφ.Τα ψιλοσόλο πάλι guitarig-wah wah(απο το guitarig).

 

Tα strings τώρα είναι μάρκα με έκαψες.Ότι βρήκα μπροστά μου.

 

Και όλα αυτά σε πολλές ώρες με άπειρα πειράγματα σε compression,equalizers,limiter.

 

Συνολικά μπορεί να μου πήρε και 10-15 ώρες αυτό που ακούτε.Και πάλι έχει λάθη στον ήχο του,συχνοτικά, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι οκ.Αυτό ζητάω απο σας, να μπορέσει να την παλέψει σε live και recording γιατί δεν έχω ιδεά απο μεταλοκαφρίλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποια στοιχεία θα θέλαν να φύγουν απο το reverb για να είναι λίγο πιο δυναμικό, το reverb είναι συνολικά σαν master στην μιξη? Του tugito οι παρατηρήσεις είναι ενδιαφέρουσες.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου