Προς το περιεχόμενο

Πως δημιουργουνται οι λυχνιες JJ tesla + τι ειναι λυχνια!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.diyaudio.gr/jj_tesla_gr.htm

 

Ενα πολυ καλο αρθρο στα ελληνικα.Αρκετα χρησιμο μπορω να πω.Αξιζει να το διαβασετε :)

 

Αλλο ενα αρθρο για το πως λειτουργουν οι Vacuum λυχνιες

 

http://www.vacuumtubes.net/How_Vacuum_Tubes_Work.htm#using

 

Δυστυχως τα αγγλικα μου δεν ειναι στην καλυτερη τους κατασταση και δε μπορω να καταλαβω αρκετα :(

 

Καλη αναγνωση :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες αργότερα...

Να συνεισφέρω κι εγώ λιγουλάκι (γενικα περί λυχνείας) με αυτό που πέτυχα στο Internet, φυσικά πολλοί τα ξέρετε αυτά.... δεν πειράζει όμως ας μάθουμε και οι υπόλοιποι.

    Το ταιριασμα (Ματσαρισμα - Matching)  των Λυχνιων Ισχυος ανα Ζευγη  ή  ανα Τετραδες, οταν αυτες συνεργαζονται στην ιδια βαθμιδα ενος ενισχυτη οπου απαιτειται Ηλεκτρικη συμμετρια, ειναι κατι  ΠΟΛΥ  σημαντικο για την τελικη συμπεριφορα της συσκευης. Ως γνωστον, λυχνιες του ιδιου τυπου - ιδιου κατασκευαστη μπορει να εχουν μεταξυ τους τετοιες Ηλεκτρικες διαφορες ωστε η συνεργασια τους σε δεδομενο κυκλωμα (πχ Push-pull  ή  Parallel Single Ended) να γινεται προβληματικη.  Η αναγκη για matching ποικιλει αναλογα το κρισιμο της σχεδιασης και την μεγιστη αποκλιση συγκεκριμενων παραμετρων που επιτρεπει στον εαυτο του ο κατασκευαστης.

 

      Αρα το ζητουμενο για τις Λυχνιες μας δεν ειναι εαν ειναι ματσαρισμενες, αλλα ποσο καλα. Αυτο ειναι σαν το καρπουζι : αδυνατο να το γνωριζει ο απλος καταναλωτης με ασφαλεια πριν την αγορα.  Ετσι συχνοτατα, ακομα και Λυχνιες που διατιθενται σαν Matched εχουν απαραδεκτες διαφορες μεταξυ τους, που κατα τη χρηση θα γινουν ακομα χειροτερες, Αυτο θα εχει σαν πρωτο αποτελεσμα την αυξηση της Παραμορφωσης και του Θορυβου Βαθους (Hum), την μειωση της Ισχυος, με ταυτοχρονη Υπερθερμανση και μειωση της ζωης των Λυχνιων.  Σε πιο προχωρημενες καταστασεις μπορει να καταστραφει καποια Λυχνια, (και αναλογα την σχεδιαση, να παρει μαζι της κι αλλα εξαρτηματα).  Για τις προενισχυτριες τα πραγματα δεν φτανουν ποτε σε τετοια σημεια, πλην ομως και εδω καλο κανει καποια επιλογη ως προς τα χαρακτηριστικα Ενισχυσης και Θορυβου.

     

1) NOS  (New Old Stock) προορισμενες για τον Αμερικανικο Στρατο και Ναυτικο.

2) JAN  (Joined Army Navy), με πιο σφικτες ανοχες, μεγαλυτερη ακριβεια κατεργασιας, υψηλοτερη αντοχη στις διαφορες συνθηκες, και αλλα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα περισσοτερο ή λιγοτερο σημαντικα.

 

Γενικα οι λυχνιες NOS γινονται ολο και πιο δυσευρετες διεθνως, και ως εκ τουτου ολο και πιο ακριβες. Απ’ αυτες, ορισμενοι τυποι εχουν πλεον νοημα μονο σαν συλλεκτικα αντικειμενα, τιμη αναλογη, και δεν προσφερονται για καθημερινη χρηση.

 

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου