Προς το περιεχόμενο

Απορία σχετικά με χορδές (σε σπασμένη κιθάρα)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγόρασα πριν περίπου έναν μήνα μια ηλεκτροακουστική cort ad810, τρελάθηκα με την κιθάρα (για τα λεφτά της μου φάνηκε φοβερή +είχε πολύ καλές εργοστασιακές χορδες) και για κακή μου τύχη μια μέρα που την πήρα έξω μαζί μου την έριξε ο αέρας κάτω και έσπασε ένα σημείο στο λαιμό. Την πήγα για φτιάξιμο, την παρέλαβα, φυσικά και δεν είναι όπως πριν αλλά παλεύεται. Το θέμα είναι ότι μου έβαλε πολύ λεπτές χορδές. Τι διαφορά ή κίνδυνος θα υπήρχε αν έβαζα πιο χοντρές; Και γενικά, τι διαφορά υπάρχει στο πάχος των χορδών;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσο ποιο χοντρες ειναι η χορδες τοσο μεγαλυτερη πιεση ασκουν στο μανικι, και γενικα στο οργανο, ο λογος που σου εβαλε λεπτοτερες χορδες απο οτι ειχες, ειναι γιατι ασκουν μικροτερη πιεση και ετσι δεν ρισκαρε να του ξανασπασει πριν ριξεις το παραδακι… οι daddario για παραδειγμα κοστιζουν το ιδιο, 10,11,12… οπως ειπε και ο kbasilis αν στην εφτιαξε καλα δεν εχει προβλημα μια και τα σπασιματα μπορουν να γινουν ισχυροτερα απο τα μη σπασμενα σημεια αν κολληθουν σωστα,  θα το καταλαβεις οταν ξαναχτυπησει με τον ιδιο τροπο και σπασει σε αλλο σημειο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
φυσικά και δεν είναι όπως πριν αλλά παλεύεται.

 

τι εννοεις οτι δεν ειναι οπως πριν? εμφανισιακα η αλλαξε και κατι αλλο? οσο πιο χοντρες χορδες τοσο μεγαλυτερη ταση ασκειται στο μανικι, αλλα αν εγινε σωστη επισκευη δεν πρεπει να υπαρχει προβλημα. αν οι χορδες ειναι λεπτοτερες απο οτι ειχε πριν το ατυχημα η κιθαρα φυσικα και ο ηχος θα ειναι αλλιωτικος (συνηθως πιο αδυναμος γενικα)

 

συνηθως οι πιο λεπτες χορδες που βαζεις σε ακουστικη ειναι 11ρες, προσωπικα προτιμω 12ρες, με σεταρισμενη ομως κιθαρα (τουλαχιστον αν παιζεις παντου στο μανικι).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου