Προς το περιεχόμενο

cubase sx2 και nvidia fx5500


bobafet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τους πάντες και καλώς σας βρήκα, καθότι νέος στο forum.

 

Δουλεύω (ακόμα) με cubase sx2 λόγω συμβατότητας με την κάρτα ήχου, την Yamaha DSP Factory (για την ακρίβεια λόγω δυνατότητας διαχείρισης της κάρτας αφού, αν δεν κάνω λάθος, στις επόμενες εκδόσεις δεν υποστηρίζεται).

 

Από τότε που εγκατέστησα τους τελευταίους οδηγούς της κάρτας γραφικών (Nvidia geforce fx5500 σε AGP) έχω τρελά προβλήματα στην ηχογράφηση με το cubase, είτε σε audio είτε σε midi. Αναβοσβήνει η οθόνη, σαν να αλλάζει ανάλυση (κάποιες φορές μέναι σβηστή για ώρα), κρεμάνε τα εισερχόμενα σήματα και το όλο σύστημα γκλιτσάρει, με το μεν midi κανένα πρόβλημα (άντε να διορθώσω τη διάρκεια μιας νότας) με το audio όμως δημιουργούνται κλικς.

 

Το πρόβλημα διορθώνεται κάποιες φορές με maximized το παράθυρο του editing (για το midi), στο δε audio πρέπει να γράψω σε 'λευκό' σημείο του project απενεργοποιώντας εννοείται το follow.

 

Προφανώς λοιπόν πρόκειται για κάποιο screen refresh πρόβλημα. Τους οδηγούς αναγκάστηκα να τους αλλάξω για να δουλεύει το πρόγραμμα διαχείρισης του νέου monitor, χωρίς το οποίο το σετάρισμα (του monitor) είναι απίστευτος πονοκέφαλος (ούτε και με το osd καταφέρνω να το φέρω στα ίσια του).

 

Κανένα γρήγορο tip γιατί καίγομαι και δεν προλαβαίνω να το πολυψάξω; Στα ρυθμιστικά της nvidia έχω βάλει high quality και υποθέτω οτι μπορεί να πρέπει να πειράξω κάτι στο bios, αλλά τι;

 

Σόρυ για την πολυλογία κι ευχαριστώ εκ των προτέρων...

www.myspace.com/nikostsekos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ιδεα της στιγμης

Για δοκιμασε το hardware acceleration στο none για την ωρα μεχρι να βρεθει κατι πιο καλο σαν απαντηση

Kαι το μικροφωνο της Barbie μια χαρα ηχογραφει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου