Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με το Roland exr gr5


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα.Παιδιά έχω πρόβλημα με το Roland exr gr5 ( http://www.roland.gr/EXR-GR5/ ).Κολλάει συνέχεια και θέλω να το επαναφέρω στις αρχικές ρυθμίσεις.Μπορεί να βοηθήσει κανείς.Έχω απευθυνθεί και στο service του και διαφωνήσαμε (γιατί δεν έχω εγγύηση και απόδειξη αγοράς λόγω του ότι το πήρα μεταχείρισμένο).Λειτουργούν όλα απλά η λειτουργία arranger κολλάει άσχημα και συνέχια επανεκκίνηση.

 

Υ.γ Πιστεύω πως το κάνει λόγω του ότι πήγα να το αναβαθμίσω σε 1.03 από μια έκδοση που κατέβασα από εδώ http://www.rolandus.com/products/productdetails.aspx?ObjectId=729&ParentId=18 αλλά μετά συνηδειτοποίησα ότι ήταν λάθος έκδοση αφού εγώ έχω το GR5 και όχι το 5 !

 

Τι μπορω να κάνω>?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε να το επαναφέρεις στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Σβήσε τα πάντα και φόρτωσε ξανά το κανονικό λειτουργικό του.

 

Κάνε κάτι δηλαδή σαν format όπως θα λέγαμε στην ορολογία των pc...

 

Ελπίζω να έχεις back up των styles και ήχων σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στείλε mail στο Χναράκη και ζήτα το. Τo mail του είναι το εξής: [email protected]

 

Aν σε χρεώσει για το λειτουργικό ή αρνηθεί να σου στείλει κάτι προφασιζόμενος οτι το όργανο είναι μεταχειρισμένο κοινοποίησε το μας εδώ για να ξέρουμε. Αν δεν απαντήσει στο e-mail κάλεσέ τον (αν δεν το έχεις κάνει ήδη δηλαδή) και φρόντισε να μας πεις επι λέξει τι σου είπε.

 

Κατά την άποψή μου είναι ανεπίτρεπτο να ζητήσει χρήματα για support τέτοιου τύπου ανεξάρτητα με το αν έχεις εγγύηση ή όχι ή αν είσαι ο αρχικός αγοραστής.

 

Κατά τη γνώμη μου το service παρέχεται στα όργανα τα ίδια και όχι στους αγοραστές. Νομίζω γίνομαι αντιληπτός.

 

Δυστυχώς δεν το έχω το όργανο για να το ξέρω καλά αλλά νομίζω οτι είναι δημιούργημα της Roland Ιταλίας σε συνεργασία με την ελληνική αντιπροσωπεία και απευθύνεται καθαρά στο ελληνικό κοινό. Για αυτό το λόγο μάλλον θα είναι δύσκολο να βρεις το λειτουργικό downloadable σε σελίδα της Roland. Αν δεν βρεις πουθενά το λειτουργικό του στο internet δοκίμασε να το ζητήσεις και απο Roland Italy S.p.A.

 

Αν έχεις backup ίσως κάνοντας ενα factory reset ή initialize φέρει τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση. Mπορεί το λειτουργικό του να είναι γραμμένο στη rom του και να κάνει recall με factory reset. Συμβουλέψου το εγχειρίδιο. Αν δεν είναι τότε αναγκαστικά θα πρέπει να το βρεις. Επίσης αν και τα resources του οργάνου δεν είναι στη rom θα πρέπει να βρεις και αυτά.

 

Θα ήθελα να μας πεις εδώ τι είδους αντιμετώπιση θα έχεις απο το Χναράκη.

 

Φιλικά Νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η ερώτηση μου στον κ. Χναράκη ήταν "Καλησπέρα. έχω ένα ROLAND EXR GR5.Πως θα μπορέσω να βρω την 1.01 firmwire έκδοση του γιατί αντιμετωπίζω πρόβλημα με το arranger?Το έχω αγοράσει μεταχειρισμένο"

 

και η απάντηση του "Αξιότιμε κύριε,

 

Όλες οι εκδόσεις του EXR-GR5 τοποθετούνται μόνο από το τεχνικό τμήμα.

Θα χρειαστούν α) το παραστατικό αγοράς και β) η κάρτα εγγύησης.""

 

Οπότε μάλλον δεν μπορεί να κάνει αυτό το δύσκολο πράγμα να σώσει το λειτουργικό απο ένα δικό τους gr5 σε δυο δισκέττες και να μου στείλει τα δυο αρχεία μεγέθους μόλις 1.5 ΜΒ στο mail μου π.χ!

 

Και δεν έχω και Backup.! :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το φαντάστηκα φίλε μου...

 

Ρώτα τον τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει για οποιοδήποτε λόγο το παραστατικό αυτό και την κάρτα εγγύησης. Λογικά θα το κάνουν επι πληρωμής. Μάθε πόσο και γράψτο εδώ πάλι.

 

Το αντίστοιχο τμήμα arranger της Korg για παράδειγμα διαθέτει όλα τα λειτουργικά free. Δεν είναι ανάγκη καν να επικοινωνήσεις με Bon Studio.

 

Ίσως αν κάνεις μια έκκληση σε άλλους χρήστες του forum που διαθέτουν το όργανο και έχουν το λειτουργικό μπορούν να σε βοηθήσουν στέλνοντάς το. Αν έχεις επίσης κάποιον γνωστό που το έχει ίσως βοηθήσει.

 

Σε κάθε περίπτωση εγώ θα έκανα και τα παράπονά μου στη Roland κατευθείαν στην περίπτωση που θα αρνούντο να με βοηθήσουν ή το χρηματικό ποσό που ζητούσαν ήταν εξωφρενικό.

 

Όσο για τους ήχους και ρυθμούς της ειδικής έκδοσης που καμαρώνουν και το χρεώνουν και ακριβότερα να μη μιλήσω καλύτερα.

 

Απορώ λίγο με την επιλογή σου να πάρεις το όργανο αυτό αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Μην ψαρώνεις με την ειδική "ελληνική έκδοση". Με ένα καλό arranger που περιλαμβάνει και pcm sample synthesis μπορείς να φτιάξεις παπάδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να πω την αλήθεια μου άρεσε γι'αυτό το πήρα και επίσης δεν είμαι και επαγγλματίας.! 8) .Απ'την άλλη σκέφτομαι να πάω στον Στόλλα εδώ θεσσαλονίκη με δυο δισκέττες στο χέρι και να του πω να μου το κάνει ένα backup.1 λεπτό υπόθεση είναι.!

 

Υ.Γ Στο roland italy s.p.a δεν το βρήκα το μοντέλο παρεπιμπτόντως!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υ.Γ Στο roland italy s.p.a δεν το βρήκα το μοντέλο παρεπιμπτόντως!

 

Το ξέρω γιατί απευθύνεται στους "ελληνάρες" μόνο.

 

¶ρα θα έχει και την ανάλογη "άμεση και ανιδιοτελή τεχνική υποστήριξη"

 

Απορώ πάντως με την aftersales πολιτική τους. Εντάξει υποτίθεται οτι αν είσαι επίσημος κάτοχος με τη βούλα (εγγύηση και απόδειξη αγοράς) σε βοηθάνε αλλά τι γίνεται όταν λήξει η εγγύηση ή αν κατά λάθος τη χάσεις?

 

Εγώ αν ενδιαφερόμουν ας πούμε να το πάρω, βλέποντας αυτή την αντιμετώπιση ούτε απ' έξω θα πέρναγα.

 

Πες μας πόσο θα σου ζητήσει ο Χναράκης. Εχω περιέργεια να δώ πόσο χρεώνει ενα απλό Operation System

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ μεταχειρισμένο το πήρα από ένα φίλο του Χναράκη κι όταν χρειάστηκε να κάνω αναβάθμιση που είχα κάποια προβλήματα μου το έκανε τσάμπα. Γιατί δε ρίχνεις κάνα τηλέφωνο κατευθείαν στο Χναράκη αυτός το ξέρει καλά το όργανο. Το τηλέφωνό του είναι 2103303579.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου