Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου


Tasozio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

 

Θέλω να αγοράσω μία κάρτα ήχου (το μεγάλο δίλημα) και αφού έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα θέματα που έχετε αναπτύξει στο forum πιστεύω ότι είμαι 10 φορές πιο μπερδεμένος. Γι αυτό θα χρειαστώ την βοήθειά σας. Είμαι λίγο άσχετος γι αυτό θα τα πω απλά. Θέλω μία κάρτα για να ηχογραφώ φωνή σε μια αξιόλογη ποιότητα και να έχω πάνω ενα midi να πειραματίζομαι σε cubase κ.ά προγράμματα. Αρχικά συνδέω το δικό μου το μικρόφωνο (μέχρι να πάρω πυκνωτικό). (Έχω Shure SLX/Beta 58A). Δεν θέλω εξεζητημένα πράγματα. Επίσης να έχει οσο γίνεται πολύ μικρή καθυστέρηση. Να τραγουδάω και να με ακούω JUST στα ακουστικά.

Παρακάτω έχω κάποιες κάρτες που έχω καταλήξει, αλλά περιμένω και την δικιά σας άποψη και επιλογή.

 

1) T.C Electronic Konnekt 8/FW

2) M-Audio Firewire 410

3) Mackie Onyx Satellite

4)Terra Tec Phase X 24 Firewire

 

Σας ευχαριστώ όλους σας πάρα πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλωσόρισες στο Noiz φίλε Tasozio! :)

 

Όσο για το ερώτημά σου, εγώ θα έλεγα να πας απευθείας για τη Mackie. Έχει τους καλύτερους προενισχυτές ανάμεσα στις κάρτες που αναφέρεις και γενικά εξαιρετικό ήχο για τα λεφτά της, μπορούν να στο πιστοποιήσουν αρκετά μέλη του Noiz που την έχουν ή την είχαν στο παρελθόν. Από την άλλη, αν καταλήξεις εκεί θα πρέπει να πάρεις και ένα αυτόνομο MIDI interface γιατί η Mackie δεν έχει MIDI I/O.

 

Πάντως όποια κάρτα και να πάρεις από αυτές που σκέφτεσαι, πιθανότατα θα μείνεις ευχαριστημένος γιατί όλες είναι πολύ καλές επιλογές και αξίζουν τα λεφτά τους. ;)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά για να ακούς τη φωνή σου χρειάζεσαι μια έξοδο monitor.Απο εκεί δεν θα  χάνεις τπτ απο καθυστέρηση αλλά νομίζω οτι δεν μπορείς να επεξεργαστείς τπτ γιατί δεν μπαίνει στο μηχάνημα πάει κατευθύαν στα αυτιά σου.Με μια καθυστέρηση της τάξεως των 5 ms είσαι κύριος.

 

2) M-Audio Firewire 410-Αυτή την έχω δεί απο κοντά και τα πιάνει τα 5 ms αλλά σε laptop ζοριζόταν σχετικά επειδή ήταν χαμηλή η απόδοση του.Είναι μια καλή προσιτή επιλογή για ενα σπιτικό στούντιο.

 

Για τις υπόλοιπες δεν ξέρω τπτ αλλα΄όλες ανήκουν στην ίδια κατηγορία.Άρα θα έχουν και πάνω κάτω ίδιας ποιότητας κονβέρτορες.Κοίτα τι σε ικανοποιεί απο εισόδους-εξόδους σύμφωνα με τις ανάγκες σου.Midi, κιθάρες, μικρόφωνα κτλ.Επίσης κοίτα αν έχει και προενισχυτή η κάρτα και phantom power.Ίσως στο μέλλον τα χρειαστείς.Η m-audio δεν έχει τπτ απ' τα δύο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η m-audio δεν έχει τπτ απ' τα δύο.

 

Η m-audio firewire 410 έχει και 48v phontom power και φυσικά mic pre-amp ικανοποιήτικής ποιότητας...

 

http://www.m-audio.com/products/en_us/FireWire410-focus.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου