Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφίες των πλήκτρων μας!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια χαρά η γωνιά σου, αλλά η καρέκλα αυτή σε βολεύει πραγματικά; Σαν μικρή μου φαίνεται, πάντως θα προτιμούσα το λαπτοπ να είναι πίσω από το πλήκτρο και όχι μπροστά. :)

 

Συνήθως παίζω όρθιος την καρέκλα την έχω απλά για ξεκούραση! Το laptop δεν έχει στάνταρ θέση! είναι άστεγο!  :P

 

Υ.Γ. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 699
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Με γειά το Motif waterfall.

Ευχαριστω Axtarmas. 8) Υπομονη λιγες μερες και θα ποσταρω νεες φωτος. Στο μεταξυ βολεψου με τις παρακατω φωτος του Korg Symphony Module. ;)

 

@Dijkstra, καλως ηρθες. Ωραια η "γωνια" σου. Αφου σ'αυτη τη γωνια υπαρχει ενα Oasys πως να μην ειναι ωραια? ;D

 

Στα δικα μας τωρα, προχτες συνδεσα για πρωτη φορα το Korg Symphony Module και δουλεψε αψογα. Το Ο3 Symphony Module ειναι ενα vintage module απο το 1988. Την ιδια περιοδο η Korg κυκλοφορησε και ενα ιδιο εμφανισιακα module, το P3 Piano Module με ηχους πιανου. Το Symphony Module ειναι ενα 16φωνικο/8-Part multitimbral module και εχει μονο 7 presets: Strings 1, Strings 2, Chorus, Brass, Bass/Guitar/Drums, Organ 1, Organ 2.

 

Tο preset 5 (Bass/Guitar/Drums) περιεχει συνολικα 15 ξεχωριστους ηχους απλωμενους σε μια εκταση σχεδον 7μιση οκταβων. Οι πρωτες 6μιση οκταβες (Α0-B6) ειναι χωρισμενες σε 2 ζωνες με τους ηχους του μπασου και της κιθαρας στις αντιστοιχες ζωνες. Η τελευταια οκταβα (C7-C8) ειναι αφιερωμενη στους ηχους της ντραμς, ενας σε καθε πληκτρο.

 

Το Symphony Module ειναι κατασκευασμενο ολο απο μεταλλο, μια πολυ στιβαρη κατασκευη που ζυγιζει 2 κιλα. Το ειχα βρει πριν 3 μηνες περιπου να πωλειται στο eBay απο εναν Αμερικανο (ηταν το μοναδικο Symphony Module στο eBay) και το αγορασα αμεσως. Ειναι ενα γενικα δυσευρετο οργανο και σπανια το βρισκει κανεις για αγορα. Τι το ιδιαιτερο εχει ομως αυτο το_απλο με τα σημερινα δεδομενα_module? Αυτο που το κανει ιδιαιτερο ειναι ο Choir ηχος του (Preset 3 - Chorus) ο οποιος εχει χρησιμοποιηθει κατα κορον σε αρκετα αλμπουμ και live απο τον Βαγγελη Παπαθανασιου.

 

Συμφωνα με πηγες ο Βαγγελης εχει χρησιμοποιησει και τους Strings ηχους του αλλα η κυρια δουλεια του ηταν να παιζει τον ηχο της χορωδιας ο οποιος για την εποχη ηταν αρκετα ιδιαιτερος και δεν υπηρχε σε κανενα αλλο synth της Korg, ακουγεται δε ακομα και σημερα υπεροχα και σε συνδυασμο με ηχους απο αλλα synths βγαζει ενα παρα πολυ ωραιο αποτελεσμα.

 

Το module φαινεται καθαρα σε αρκετες φωτος και βιντεο του Βαγγελη απο τα 90s, ενω η τελευταια φορα που εμφανιζεται ειναι σε μια σκηνη του DVD "Vangelis And The Journey To Ithaka" το οποιο κυκλοφορησε προσφατα και δειχνει το Symphony Module συνδεδεμενο σε ενα δευτερο synth setup αναμεσα σε νεα και παλιοτερα synths και racks. To βιντεο ειναι τραβηγμενο το 2009.

 

Τα τελευταια χρονια λοιπον εχει γινει γνωστη η ολη ιστορια με τον συγκεκριμενο Choir ηχο και απο τοτε παρα πολλοι πληκτραδες ανα τον κοσμο οι οποιοι ειναι "κολλημενοι" με τον Βαγγελη ψαχνουν να βρουν και να αγορασουν ενα μεταχειρισμενο Symphony Module. Τις σπανιες φορες που βρισκεται καποιο κομματι στο eBay προς πωληση συνηθως εξαφανιζεται γρηγορα. Η τιμη του ειναι αρκετα χαμηλη, το δικο μου το αγορασα 76€ απο Αμερικα με τα εξοδα αποστολης μεσα.

 

Μολις προχτες αγορασα εναν 110V to 240V μετατροπεα, συνδεσα το module στο MOXF μεσω MIDI, του περασα και ενα reverb και το module ξαναζωντανεψε. 8) Οταν φτιαχτει το στουντιο σκεφτομαι να το εχω μονιμα συνδεδεμενο στο MOXF, μεσω MIDI αλλα και περασμενο απο τα εφφε του MOXF επισης. Θα δουμε, προς το παρον τσεκαρετε τις παρακατω φωτος που εβγαλα, οι φωτογραφιες του στο internet ειναι ελαχιστες.

 

Korg_Symphony_Module_1.png

Ο Βαγγελης και ο Roman Polanski στο στουντιο του πρωτου στο Παρισι το 1993

 

v56.png

Βαγγελης, 2009

 

IMG_4694.png

 

IMG_4687.png

 

IMG_4686.png

 

IMG_4682.png

 

IMG_4681.png

 

IMG_4683.png

 

IMG_4690.png

 

IMG_4691.png

 

IMG_4685.png

 

IMG_4693.png

 

IMG_4805.png

 

IMG_4799.png

 

IMG_4800.png

 

IMG_4803.png

 

IMG_4804.png

 

 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανέμορφο είναι το άτιμο το symphony module. Μήπως τα δείγματα του είναι τα ίδια που υπάρχουν και στο korg M1 ή είναι διαφορετικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι ειναι μουρατο lol... :P

Ιδια εποχη ειναι με το Μ1 αλλα νομιζω οτι τα δειγματα του ειναι διαφορετικα, τουλαχιστον το δειγμα του Choir, τι να σου πω? Δες αυτο το βιντεο με τους ηχους του module και πες μου αν υπαρχει καποιος απ'αυτους στο Μ1 σου.

 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι ότι τα preset του Μ1 δεν τα έχω περασμένα στο Μ1, έχω άλλους ήχους και δεν θυμάμαι κατα πόσο ίδιοι μπορεί να είναι οι ήχοι. Για να σιγουρευτούμε θα πρέπει κάποιος να ηχογραφήσει μάλλον σκέτα τα δείγματα των ήχων του Module και να τα συγκρίνουμε με το Μ1.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως απ'οτι εχω διαβασει ο Choir ηχος δεν υπηρχε σε κανενα αλλο Korg μοντελο της εποχης, αλλα και ουτε στα μετεπειτα μοντελα. Τεσπα, δεν εχει τοσο σημασια.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Ωραιότατο το module Waterfall.

8)

Ανεβάζω και το δικό μου upgrade/update μετά τις τελευταίες μουσικές μου συνεργασίες-υποχρεώσεις.

 

Επόμενη στάση μάλλον θα είναι ένα Korg Radias.

 

2014_01_28_094.jpg

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλεπω χτυπησες το MO6 και ενα Blofeld desktop. Εξαιρετικα synths και τα δυο. Το δευτερο το εχω ακομα φυσικα, την keyboard εκδοση. Synth με τεραστια balls. 8) Οσο για το ΜΟ6, ειναι τοσο καλο που ειχα αγορασει δυο. ;D Γουσταρω το design του, το πληκτρολογιο του και φυσικα τον ηχο του. Το(α) πουλησα μονο οταν βεβαιωθηκα οτι ο αντικαταστατης του, το ΜΟΧ, ειχε ολα οσα ειχε και το ΜΟ.

 

Απο το ΜΟ στο ΜΟΧ λοιπον και απο το ΜΟΧ τωρα στο MOXF. Ευτυχως η Yamaha το παει "προσθετικα" το πραγμα και ετσι αν εχεις το MOXF αυτοματα εχεις και ολα οσα υπηρχαν στην sound engine των ΜΟ/ΜΟΧ (waveforms, arpeggios κλπ) συν πολλα ακομα οποτε ηχητικα δεν χανεις τιποτα, απλα "εκσυγχρονιζεσαι". Μεγειες και καλοπαιχτα. ;)

 

Τρεις φωτος παρακατω απ'το setup μου με τα δυο ΜΟ6 καπου στο 2009-10.

 

image.png

 

image.png

 

image.png

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου