Προς το περιεχόμενο

για κρινετε αυτό σαν ήχο...


sergei

Προτεινόμενες αναρτήσεις

του λείπει μόνο η φωνή την οποία θα γράψει μια κοπέλα απο θεσσαλονίκη

πείτε μου πως το βρίσκεται σαν ήχο, levels, χροιές κτλ (και σαν ιδέα αν θέλετε, αν και λόγω έλειψης φωνής δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη)

 

http://rapidshare.com/files/68032545/novoicemix1.mp3.html

 

edit (14/1/2008): http://public.box.net/murtzujos73300 (ΤΟ LINK ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ)

 

ας αναφέρω και τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησα:

κιθάρα epiphone sheraton

μπάσο Ibanez K5TKF 5-string

line6 pod 2

dunlop wah

e-bow plus

 

drums: ezdrummer (ezx vintage kit, ezx clustraphobic)

κρουστά: ezdrummer(ezx latin percussion), RA, east-west Symphonic orchestra

 

και για επεξεργασία ήχου

guitar rig 2

waves

 

ΥΣ. στο 3.17 ακούγεται ένα λάθος το οποίο οφείλεται σε κόλλημα του nuendo

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν,ακούω ....από τα ηχειάκια μου(απλά ηχεία είναι) και από τα ακουστικά μου ταυτόχρονα εν συνεχεία καθώς γράφω:

ο ήχος είναι καθαρός,δηλ. ακούω τα πάντα ξεκάθαρα ειδικά όσο βρισκόμαστε στα clean electric guitar parts...(μόνο λίγο οι lead δεν μου ακούγονται πολύ καθαρά-μου ακούγονται λίγο θολές-ενώ σε μερικά σημεία είναι αρκετά πιο μπροστα απ'ότι θα ήθελα) το αποτέλεσμα μου ακούγεται πολύ καλά εκτός απο:

 

1)Μπάσο:δεν το ακούω καθαρά,ίσα που ακούγεται.Χρειάστηκε να βάλω ακουστικά για να ακούσω κάτι σαν μπάσο.

2)Η μπότα στα ντραμς επίσης δεν ακούγεται πολύ καθαρά

(έχεις κάνει κάτι με τις συχνότητες κάτω από τα 80Hz;)

3)Κάτι δεν μου πάει καλά σε μερικά σημεία με το χρονισμό σε μερικά σημεία στα percussion-drums και συγκεκριμένα στα σημεία(καθαρά με την υποκειμενική μου μουσική άποψη και με επιφύλαξη για το τι θα παίζει εκεί με τα φωνητικά)

    0:44-0:55-->Tα κρουστά speedάρουν ενώ όλα τα άλλα όργανα μένουν στο ίδιο tempo-μπορεί να το θέλεις βέβαια έτσι ακριβώς(επιφύλαξή μου τι θα κάνουν τα φωνητικά εκεί)

    1:10-2:20-->Το ride με ξενίζει λίγο(ενώ τα roll του ride λίγο πριν είναι άψογα) τώρα δεν ξέρω αν συμβαίνει επειδή είναι πολύ δυνατό ή λόγω του χρονισμού του-Πάντως δοκίμασε να το βάλεις πολύ χαμηλά στα ηχεία σου(ίσα να το ακούς)-εγώ που το έκανα αυτό(πάντα το κάνω,έχω κόλλημα),άκουγα μόνο τη γκαζιάρα κιθάρα και το ride στα γκαζιάρικα μέρη(μετά το 3')

4)Άσχετο:στο 4:10 μήπως ξανακολλάει λίγο το πρόγραμμα;

 

Αρκετά ενδιαφέρον το εγχείρημα-μουσικά μου αρέσει πολύ,χρειάστηκα καννα δυο ακούσματα,αλλά αυτό για να συνηθίσω

τις γραμμές στα drums(πιστεύω αν κάνεις μικροδιορθώσεις θα έιναι άψογο)

Πιο συγκεκριμένα για ήχο ας μιλήσουν άλλοι πιο ειδικοί,σαν ακροατή μου άρεσε αρκετά ο ήχος του,ειδικά σε σημεία όπως π.χ μετά το 4:19 που τα όργανα είναι πιο συγχρονισμένα(με την εξαίρεση του ride που μου φαίνεται αρκετά δυνατό-και υπάρχει και κάτι ακόμα σαν ride αριστερα που μόνο αν ο dummer ήταν 2 άτομα θα παιζόταν-δεν το πας κι αυτό δεξιά μαζί με το βασικό ride-προσωπική άποψη) με μοναδική ένσταση ότι θα ήθελα λιγότερες μπάσες συχνότητες στα pads και τα υπόλοιπα όργανα για να ακούγεται το μπάσο και η μπότα πιο καθαρά.

 

ps.Mπορεί να σε μπέρδεψα χειρότερα τώρα αλλά τα έγραψα καθώς άκουγα το κομμάτι σου και γιάυτο είναι λίγο σαλάτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε amorphosynth, καταρχήν ευχαριστώ που ασχολήθηκες τόσο διαξοδικά με το κομμάτι

 

η αλήθεια είναι οτι το μπάσο ούτε εγώ το ακούω τόσο καλα... πρέπει να το δουλέψω λίγο και να το ανεβάσω

δεν έχω κανει κατι κάτω απο τα 80hz... το μόνο που έχω κάνει είναι να ανεβάσω τα 62hz, εκέι που ήταν ι πιο δυνατή συχνότητα της μπότας....

στο 0,44-0,55 επίτηδες το έχω κάνει αυτό... εκεί η φωνή μάλλον δεν θα λέει τιποτα,... (ίσως να σου φαίνεται μεγάλη 1 λεπτό εισαγωγή αλλα εμένα μου αρέουν αυτά...)

στο ride  έχω δώσει κάποια δέκατα έκτα γιατι δεν μου αρέσει να παίζει μόνο σε όγδοα...

στο 4,10 δεν ξανακολλάει αλλά καλά έκανες και το επισήμανες γιατι πρέπει να διορθώσω λίγο τον θόρυβο που έχω βάλει εκεί.

αυτό που ακούς στα αριστερά είναι το crash όταν χτυπιέται με μικρότερη δυναμη (και πραφανώς με την μύτη της μπακέτας)..και αμα ηταν real drummer θα το έπαιζε με το αριστερο(άλλωστε δεν συμπίπτει με το ταμπούρο) 

 

τώρα αυτό με τις μπάσες συχνότητες είναι το αιώνιο προβλημά μου αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή θα την βρώ την άκρη

παρεπιπτώντως αυτά που ακούγονται ως pads είναι οι ρυθμικές κιθάρες περασμένες απο δυο τρία delay του guitar rig (και με κομμενο το input )

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

OK-δεν παρατήρησα αλήθεια αν συμπίπτει με το ταμπούρο το πιατίνι για να είμαι ειλικρινής!!!

Εμένα μου αρέσουν οι μεγάλες εισαγωγές και τα tribal τύμπανα και γενικά τα ατμοσφαιρικά κομμάτια!!!!!

Μήπως τότε πρέπει να απελευθερώσεις λίγο τις συχνότητες εκεί γύρω από τη μπότα και το μπάσο για να ακούγονται πιο καθαρά;(να τις χαμηλώσεις π.χ με ένα eq-λέω τώρα μπορεί να εξαρτάται  κι από τα ηχεία μου η θολούρα στα μπάσα)

 

Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Keep rocking!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To κομμάτι ήταν πολύ καλό γενικώς. Μου άρεσε πολύ ο ήχος όπως μπαίνει, το μπάσσο επίσης δεν ειναι ότι δεν ακουγεται ,απλά δεν πρωταγωνιστέι σε καμία περίπτωση. Ιδίως μετά το πρώτο λεπτό έχει ενα δικό του χαρακτήρα, θα λειτουργούσε ίσως καλύτερα σε όλο το κομμάτι αν έδινες στο μπάσο κάποια γκάζια (πχ. αν δεν εχεις χρησιμοποιήσει ήδη το waver rbass χώσε το αμέσως και θα δώσει όγκο..).

Η κιθάρα υστερεί λίγο πιστεύω ,ίσως δίνει εναν τόνο πιο μεταλικό αλλά ακουγεται ωραία. Εγώ θα της έδινα περισσότερα μεσσαία να πάρει λίγο χρώμα ακόμα και να βγει λίγο πιο μπροστά.

Τελο ςνα πω για τα ντραμς, ενώ αρχίζουν πολύ ωραία στο τέλος κάπου χάνουν την μάχη απο το κομμάτι, κάπου χανοουν σε δυναμικές, χώσε λίγο κομπρεσάρισμα ποιο νευρικό και ακουω κάτι που παραμορφώνει αρκετά στο δεξί ηχείο.. Τσέκαρε τι φταίει..

Αν διωρθωθούν αυτά τα 2-3 λεπτομερειακά λάθη (μα τι λεω;;) θα ειναι τζετ..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

αφου πέρασαν μερικοί μήνες... κατα την διαρκεια των οποίων είχαμε ανταλλαγη ιδεών με την τραγουδίστρια και μια αποπειρα εγγραφής στο σπίτι της ( που απέτυχε παταγωδώς λόγω υπερολικού θορύβου, τελικά το κομμάτι ολοκληρώθηκε (?)

 

η εγγραφή της φωνής, η επεξεργασία της, καθώς και η μίξη με το υπόλοιπο κομμάτι έγινε σε studio (πιστεύω οτι επρεπε η φωνή να πάει χαμηλότερα, κανονικά θα έπρεπε να ήμουν εκει κατα τη μίξη...αλλα η απόσταση 600 χλμ με εμπόδιζε )

 

εδώ είναι το λινκ για ο κομματι

 

http://public.box.net/murtzujos73300

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κομματι εχει πολυ  ενδιαφερον ομως αδικειται τραγικα απο την επιλογη του αγγλικου στιχου (ειδικα οταν εχει τοσο εντονα.... ελληνικοανατολιτικα στοιχεια),γραψτε ελληνικο στιχο (ο οποιος σιγουρα θα ειναι πολυ καλυτερος και θα τον καταλαβαινει και ο....κοσμος)  και θα τα πατε μια χαρα... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μικρή, προσωπική μου άποψη...

 

Πλεονεκτήματα: πολύ καλός και ωραία παναρισμένος (σαν το.. κοτόπουλο  ;D ) ήχος καθαρών ακκόρντων της κιθάρας, καλή, εκφραστική και καλά ηχογραφημένη φωνή. Επίσης, ενδιαφέρουσα σύνθεση που ίσως θα έπρεπε να περάσει στο πιο έντονο κομμάτι πιο σύντομα (ίσως να κουράζει το αυτί η διάρκεια της συνεχούς επανάληψης της πρώτης ιδέας). 

 

Μειονεκτήματα: τα ντραμς στην αρχή δεν μου άρεσαν καθόλου, ακούγονταν σαν να ήταν εντελώς εκτός ρυθμού και στα δικά μου αυτιά πήγαιναν το κομάτι πολύ πίσω. Επίσης στην μετέπειτα μίξη τους έλειπε ο χαρακτήρας, η στέρεο διασπορά και η καλή παρουσία. Τέλος, οι βρώμικες κιθάρες ήταν καλές αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι πιο "κοφτές" και με περισσότερη λάμψη, ίσως να την αποκτούσαν με λίγο πιο επιθετικό eq-ing ή με κάποιο plugin όπως αυτό της BBE. Kαι βλέποντας και την απάντηση του SF, η ιδέα των ελληνικών είναι ιδανική και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!!!

 

Aν έχετε κι άλλα με την κοπέλα, ποστάρετέ τα! Keep it up!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με τον ελληνικό στίχο δεν συμφωνώ και τόσο (για το είδος του κομματιού μιλάμε πάντα και όχι γενικά)... αλλα είναι τεράστιο θέμα για να αναλυθεί τώρα...

 

η κοπελιά που τραγουδάει είναι αυτή

 

http://www.myspace.com/christinakk

 

τα υπόλοιπ κοματια που έχει στο προφίλ είναι εντελώς δικά της και η ενορχήστρωση-παραγωγή έχει γίνει σε studio...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου