Προς το περιεχόμενο

Gibson VS Fender Απόδοση - Τιμή


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημερα,συζητουσαμε με εναν φιλο,οπως παντα,για κιθαρες...ομως ειχαμε αρκετες διαφωνιες...μιας και δεν εχουμε ολοκληρωμενη αποψη για το θεμα επιζητουμε μια δευτερη γνωμη...STRATOCASTER-GIBSON! ειναι ενα πολυσυζητημενο θεμα κ νομιζω πως θα συμφωνησετε...αν καποιος με ρωταγε για το τι κιθαρα να παρει θα του τονιζα την σημασια των μουσικων επιλογων του σε αυτο...η καθε κιθαρα εκπροσωπευει το δικο της ειδος μουσικης κ φυσικα τον δικο της ηχο...οπως αναφερθηκε η gibson εχει ογκο κ sustain κ η strat σκασιμο και τον χαρακτηριστικο clean ηχο...το θεμα ειναι η τιμη μαλλον,καθως οι κιθαρες ειναι κ οι δυο αριστες(για μενα)...θα θελα να μου πειτε αν συμφωνειτε και να εκφερετε την αποψη σας για την αναλογια της τιμης με την αποδοση της καθε κιθαρας...και τελος αν το συστημα της deluxe της προσδιδει ογκο,μηπως ειναι καλυτερη απο την les paul standar??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καθε κιθαρα ειναι διαφορετικη και καθε συζητηση περι του πια ειναι "καλυτερη"  μοιραια καταληγει στο επιπεδο του "ο μπαμπας μου ειναι καλυτερος απο τον δικο σου"... ::)

 

οσο για το ποια  εχει καλυτερη "αναλογια τιμης προς ποιοτητα" η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ των σχεδιασεων τους ειναι τοσο δραματικα διαφορετικη (η μια ειναι κιθαρα ...Lego ενω η αλλη προΪον εργασιας οργανοποιων) που και παλι ατοπη γινεται η συζητηση...

 

παρε και τις 2.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανως και η fender κερδιζει στο θεμα αποδοση-τιμη. Αποδειξη ειναι το γεγονος οτι ελαχιστοι κιθαριστες παιζουν με gibson στην Ελλαδα σε σχεση με αυτους που παιζουν με fender η με απομιμησεις gibson (epiphone). Διαβαζοντας τελευταια κατι forum αποκλειστικα για les paul ειδα ποσο πωρομενοι ειναι οι Αμερικανοι με τις custom shop historic les paul και ιδιαιτερα με τις R9 οι οποιες κοστιζουν λιγο κατω απο τα 6000€ οι οποιες στην Ελλαδα μαλλον δεν υπαρχουν εξαιτιας του υψηλου κοστος και της μηδενικης ζητησης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω και gibson και fender... GIPSON όπως αναγράφεται στον τίτλο, δεν έχω!!!  :D :D :D

 

Η κάθε μια κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από την άλλη, δεν είναι αυτοκίνητα να τα συγκρίνουμε (χώρους, απόδοση, κατανάλωση, τιμή κλπ)!!!! Μακάρι να μπορούμε να έχουμε πολλές και απο τις δύο φίρμες, ανάλογα πάντα τι χρειαζόμαστε....!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρα πολλά + σε αυτά που είπε o SF, με κάλυψε απόλυτα.

 

Όσο για την Ελλάδα Michael, πιστεύω ότι ο μέσος Έλληνας πολύ δύσκολα θα δώσει πάνω από 1200 ευρώ για μια κιθάρα από τα χρήματα που ίδρωσε για να βγάλει. Μην κοιτάς ετούτο το φόρουμ που είναι γεμάτο ανθρώπους με πάθος για αυτές. Η ευρύτερη κατάσταση νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετική, όπως βεβαίως και η ιδέα του μέσου Έλληνα για ένα είδος πολυτελείας. 6000 ευρώ μπορούν άνετα να πάνε (α) σε ένα αμαξάκι, (β) σε ένα μαζεμένο χρέος που τον περιμένει από την πιστωτική του, (γ) στη δόση του στεγαστικού του δανείου, (δ) στην ενίσχυση της πενιχρής σύνταξης των γονιών του κλπ κλπ κλπ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνω.απλα ενδιαφερομαστε να μαθουμε...κ οσο για την συγκριση ανεφερα την ιδιαιτεροτητα του ηχου της καθε μιας! απλα δεν καταλαβαινουμε γιατι υπαρχει τετοια διαφορα στην τιμη!? εχουν καμια διαφορα τα ξυλα τους κ γενικα ο τροπος παρασκευης κ τα υλικα τους??  ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχουν καμια διαφορα τα ξυλα τους κ γενικα ο τροπος παρασκευης κ τα υλικα τους??  ???

 

The Making Of Gibson Guitar:

 

http://www.youtube.com/watch?v=3vARFwbhLOM

 

 

The Making of a Stratocaster:

 

http://www.youtube.com/watch?v=JnC6PmKro_8

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου