Προς το περιεχόμενο

Cort ή Ashton?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα! Μετα απο χρόνια προσπαθειας να μαζέψω περι τα 500-600 ευρώ για να παρω μια αξιοπρεπή ηλ\ακ... δεν τα καταφερα! Και ετσι επεσα στα 200 για μια μετρια ακουστ. γιατι βαρεθηκα να ρυθμίζω την squier μου να ακουγεται σαν ηλ\ακ.. ! Λοιπον, στο ψητό, εκανα την βολτα σημερα στα εξαρχεια και κατεληξα σε αυτες τις επιλογες

 

1)Ashton στα 185ε (με θηκη) σε ενα μαγαζί, και μια αλλη στα 250ε σε ενα αλλο (χωρις θηκη). Γενικα τι γνωμη εχετε για τις Ashton? Καλες μου ακουγονται στο μαγαζι, αλλα φοβαμαι μην χαλασει το γλυκο αργοτερα. Δυστυχώς δεν επιασα τα μοντελα.

 

2) Επεξα σε μια Walden στα 150 που μου αρεσε (αλλα οτι και να μου δωσεις, θελω τοσο πολυ κιθαρα-που θα μου αρεσει)! Πολυ φτηνιαρικη ομως ρε παιδι μου, ε?

 

3) Απ'οτι διαβαζω (και ακουσα) η πιο πιθανή επιλογή ειναι μια Cort. Ο κύριος μου αφήνει την AD-870 στα 160 (από 188 τιμή καταλόγου) και την Earth-100r , 260(απο 305) και οι δυο με θήκες. Αξίζει λετε τα 100 ευρώ διαφορά γιατι να σας πω την αλήθεια εμενα δεν μου φάνηκε μεγάλη η διαφορά (αλλά δεν εχω και πολύ εμπειρία στις ακκουστικές). Εκτώς αυτών τα 260 είναι λίγο παραπάνω απ'οτι διέθετα (αλλα εντάξει, θα τα κουτσοβολέψω :)

 

Οι διαφορές απ'ότι βλεπω στον καταλογο ειναι

 

        AD870 : έλατο καπακι,                  μαόνι πλατη και πλαινα,        high-gloss λούστρο   

vs Earth100r : μασίφ ελατο καπακι,      rosewood πλατη και πλαινα,          mat λουστρο

 

 

τι λετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και το καλύτερο κριτήριο κυρίως στις ηλ. ακουστικές είναι πως ακούγεται στο αυτί σου καλύτερα, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις επίσης ibanez και epiphone. Σε αυτήν την τιμή παίζουν αρκετές, αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιος φέρνει (αν και τουλάχιστον για ibanez είναι αρκετοί στην αθήνα).

Έχει σημασία βέβαια το παίξιμό σου, κυρίως όσον αφορά το σχήμα της κιθάρας (dreadnought, grand auditorium, jumbo)!

Τέλος, δες και τις τιμές των γνωστών γερμανικών sites ;)

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

epiphone επεξα και δεν μου αρεσαν. Για ακκουστικη μιλαμε, οχι ηλ\ακ. Κανεις αλλος καμια αποψη? Λεω να παω αυριο πρωι για αγορα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως πρώην κάτοχος μιας Yamaha FG-412 (την είχα αγοράσει 100.000 δρχ το 2000), θα σου πρότεινα να παίξεις με τα entry level μοντέλα της εταιρείας στο Νάκα.

 

Πολλοί θα με κατηγορήσουν για αυτή την αιρετική μου άποψη, αλλά προσωπικά σε τέτοιο επίπεδο τιμών τις θεωρώ top σε σχέση με αυτό που προσφέρουν.

 

Γενικά, τσέκαρε τη σειρά FG: http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?sw=Yamaha+FG&x=0&y=0

 

Σε σχέση με τις κιθάρες που ανέφερες, η Earth 100 είναι μια πολύ καλή επιλογή λόγω του solid καπακιού.

 

Οι Walden λαμβάνουν πολύ θετικές κριτικές τελευταία, δεν έχω παίξει με τη συγκεκριμένη όμως που αναφέρεις.

 

Τις Ashton...άστες καλύτερα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οποτε παιζω σε μια Yamaha, τοσο περισσοτερο τις μισώ :) Δοκιμασα μια στον Νακα στα 200 ε, αλλα δεν μου αρεσε ιδιαιτερα. Εχω πολυ κακες εμπειριες και απο τον κυριο Νακα, και απο Yamaha.

 

Τις Ashton γιατι τις απορριπτεις? Απλως ρωταω, εγκυκλοπεδικα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις Ashton...άστες καλύτερα ;)

 

Λοιπόν 1 θα πω. Επειδή έπαιξα, ίσως και με τη ίδια ashton που λέει το παιδί, μαζί με άλλους 2 από το φορουμ, απλά 1 θα πω! Μας έκανε τόση πολύ εντύπωση ο ήχος της, που με το που ακούσαμε την τιμή ψαχνόμασταν να δούμε πόσα λ7 είχαμε για να την πάρουμε! Ο ήχος της unplugged ήταν απίστευτος, όχι μόνο για τα 180€ που ζήταγε, αλλά ίσως και για τα 3πλάσια. Τώρα plugged δεν ξέρω τι θα κάνει, καθώς κανείς δεν τη δοκίμασε, αλλά για τα λ7 της και χάλια να ακουγόταν έτσι, θα ήταν πταίσμα!

 

Τελικά δεν την πήραμε μόνο και μόνο επειδή έχουν δρομολογηθεί άλλες αγορές που μας καίνε, αλλά αμέσως μετά από αυτές, το πιθανότερο είναι να γίνουμε κάτοχοί της!  :)

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν στέλνω τίποτις, επειδή είσαι και πολύ κ#λόπαιδο.

Μα δεν τον λένε Κυριάκο ούτε κυνηγάει την Κούλα ;D ;D

Τσάμπα καίει η....κονσόλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου