Προς το περιεχόμενο

Τι ειναι preamp?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε όλους. Όπως έχω πει και σε άλλο θέμα ψάχνω να πάρω ενισχυτή. Τις προάλλες λοιπόν είδα αυτό το μηχάνημα

(http://www.thomann.de/gr/vox_ad30vt_valvetronix_gitarrencombo.htm )

το οποίο μου γέμισε αρκετά το μάτι αλλά έχω την εξής απορεία:

τώρα αυτός είναι amp ή preamp. και αν είναι preamp τί είναι ο preamp? Πραγματικά ακόμα δεν έχω καταλάβει.

Μπορεί κάποιος να παίξει μόνο με αυτόν χωρίς να χρειάζετε να χρησιμοποιήση κάτι άλλο (εκτός απ'την κιθάρα ενοείται :)) ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

www.google.com

 

(ψαξε για preamp ή preamplifier)

 

ο ενισχυτης που λινκαρες χρειαζεται και κατι ακομα εκτος απο κιθαρα για να παιξει: ENA KAΛΩΔΙΟ  ;)  (αρα με κιθαρα-καλωδιο-ενισχυτη που λινκαρες θα εισαι οκ)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστός για το καλώδιο!  ;) Κοίτα που το 'χα ξεχάσει. Απλά επειδή στο site λέει πως έχει 11 amp models μπερδεύτηκα κάπως. Δηλαδή αυτός ο ενισχυτής μπορεί να παίξει όπως 11 διαφορετικοί ενισχυτές? Εδώ κάπου είναι που χάνομαι. Επίσης, αυτός είναι tube? Ο Θωμάς δεν τον έχει στη κατηγορία των tube combos. ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όχι φίλε μου,δεν ειναι tube.προσομοιώνει όμως (modeling) 11 κλασικούς ενισχυτές λάμπας και υποστηρίζεται οτι ο ήχος της προσομοίωσης είναι πολυ κοντά με τους αυθεντικούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ενισχυτές όπως τους ξέρουμε ( αυτοί για κιθάρα ) έχουν δύο τουλάχιστον βαθμίδες από την είσοδο ( υποδοχή που συνδέουμε κιθάρα - μικρόφωνο ) μέχρι την έξοδο.

 

Η πρώτη βαθμίδα ονομάζεται προενίσχυση και αυτό γιατί στην είσοδό της παίρνει το ασθενές σήμα εισόδου ( αυτο που παράγει μια κιθάρα όταν παίζεις το αγαπημένο σου τραγούδι σε αυτήν ) και το ενισχύει μερικώς έτσι ούτως ώστε να μπορεί να διεγείρει τα κυκλώματα τελικής ενίσχυσης.

 

Η δεύτερη βαθμίδα είναι η τελική ενίσχυση όπου στην είσοδο της συχνά συνδέεται απευεθείας η έξοδος της προενίσχυσης. Αυτή η βαθμίδα είναι που ενισχύει το σήμα και το στέλνει στον τελικό αποδέκτη που είναι το μεγάφωνο - καμπίνα - ηχείο. Το κακό με την τελική ενίσχυση είναι ότι έχει απαίτηση σε δυνατότερο σήμα από αυτό που μπορεί να παράγει ένα μικροφωνο, μια κιθάρα, ενα πικάπ κτλ κτλ. Οπότε η προενίσχυση ενισχύει το σήμα για να το προετοιμάσει να περάσει απο τον τελικό ενισχυτή.

 

Είπα στην αρχή ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες βαθμίδες, και μια τέτοια είναι τα εφφέ που παρεμβάλονται μεταξύ προενίσχυσης και τελικής ενίσχυσης.

 

Αυτά από μένα και ελπίζω να βοήθησα

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορώ να πω ότι το κατάλαβα. Σας ευχαριστώ και τους τρεις σας.

Πως σας φένεται αυτός ο ενισχυτής? Θα πήγαινε με μία Gibson SG?

 

Είναι πολύ καλός ενισχυτής, με διάφορους ήχους για να ψαχτείς και με χρήσιμα και σχετικά παραμετροποιήσιμα εφε. Με όλες τις κιθάρες θα ταίριαζε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κακά τα ψέματα, όλοι πρέπει να περάσουν νομίζω από το στάδιο της πεταλιέρας (έστω και της... τρισκατάρατης γνωστής σε όλους και μη εξαιρετέας Του Λου) ή του modelling ενισχυτή για να καταλήξουν στο ποιος ακριβώς κιθαριστικός ήχος τους αρέσει περισσότερο. Φαντάζομαι ότι θα ξέρεις onarovati ότι έχει μια... λυχνιούλα μέσα αλλά δεν κατατάσσεται βέβαια στους λαμπάτους αλλά στους υβριδικούς (ολιγον-τι-απο-λυχνία στον προενισχυτή και solid state τελικός).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου