Προς το περιεχόμενο

Λευκό ambassador για resonant;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Ενας φίλος ντράμερ με έβαλε σε σκέψεις, είναι μακριά όμως για να ακούσω το σετ του. Σε εκείνον "μάζεψαν" την κατάλληλη ποσότητα overtones χωρίς να φιμώσουν καθόλου τα τύμπανα του. Εχει δοκιμάσει κανείς σας λευκό μονό δέρμα για bottom side; Δεν είναι απαγορευτικό το κόστος της δοκιμής αλλά θα ήθελα καμια έξτρα γνώμη πριν το προχωρήσω. Απο πάνω χρησιμοποιώ λευκά emperor ή ambassador x.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν παιζεις κατι αλλο εκτος απο jazz,η γενικως χαμηλων εντασεων και με ακουστικα οργανα,μουσικη ισως να μην ειναι αυτο που θες...θα ¨σκοτεινιασουν" τα τυμπανα και θα ελαχιστοποιηθει το punch και το projection...βεβαια ολα αυτα ειναι ΘΕΩΡΙΑ...!βασιμη μεν,θεωρια δε...:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε kapdrums με ολο το σεβασμο, ομως θυμαμαι ενα τυπο με coated resonant που δεν επαιζε Jazz, ειχε φοβερο punch, απιστευτο projection και γενικως φοβερο ηχο. John Bohnam was his name

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Bohnam χρησιμοποιουσε Coated Emperors σε ολα τα batter sides & coated ambassador (ή diplomat) για resonant στα tom-floor toms.

 

Ομως δεν πρεπει να ξεχναμε οτι επαιζε με ΜΕΓΑΛΑ τυμπανα (26" BD,14" TOM ,16",18" FT) και κουρδιζε και ΨΗΛΑ (σε σχεση με τον τροπο που κουρδιζουν οι περισσοτεροι σημερινοι ντραμμερ) in fact κουρδιζε ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ολοι οι big band jazz drummers... ;D

 

Εγω στα δικα μου αρχαια Ludwig χρησιμοποιω coated diplomats για resonant & coated ambassador για batter (12" & 16") και ο ηχος μου αρεσει πολυ μια και ειναι πολυ ζεστος και vintage ,σε ενα μοντερνο σετ ομως και αν καποιος ψαχνει πιο punchy & μοντερνο ηχο μπορει τα extra muffling που κανει το κατω δερμα να παραξενεψει καποιον κατω των....40... ;D  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα δοκιμάσει το συνδυασμό coated Emperor / coated Ambassador σε μια Ludwig του 70-λίγο, της ίδιας εποχής δηλαδή με αυτή του Bonham (την πράσινη, όχι τη Vistalite), αλλά σε μικρότερες διαστάσεις - τις κλασικές 12/13/16/22.

 

Παρότι αυτό το "σκοτείνιασμα" που αναφέρει ο kap ήταν σαφές, δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι περιορίστηκε το sustain, και επειδή αυτά τα παλιά τρίφυλλα Ludwig δεν έχουν πολύ sustain ούτως ή άλλως, άλλαξα πάλι τα κάτω δέρματα σε clear.

Βέβαια δεν είχα αλλάξει τον τρόπο που κουρδίζω, και ακολούθησα τη συνήθη τακτική μου να κουρδίζω τα κάτω δέρματα πιο ψηλά από τα επάνω. Ίσως αν τα είχα φέρει στην ίδια τάση, να είχα καλύτερο αποτέλεσμα...

 

Δεν ξέρω αν βοήθησα, αλλά είναι η μόνη μου εμπειρία με αυτό το συνδυασμό.

 

Τελικά μάλλον δεν την γλιτώνεις την δοκιμή αλλά μπορείς να την κάνεις πρώτα σε ένα μόνο τομ κι αν σου αρέσει, παίρνεις δέρματα και για τα υπόλοιπα.    

 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε hwept,ειπα "...ολα αυτα ειναι θεωρια..." και φυσικα σε περιπτωσεις σαν του bonzo,καταρριπτονται και θεωριες και νομοι της φυσικης κλπ...:)

 

 

αξιζει μια δοκιμη σιγουρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, η δοκιμή σχεδόν ολοκληρώθηκε. Αφήνω μια εκκρεμότητα για αργότερα με τα coated diplomats..

Σε σχετικά μικρά τύμπανα (9φυλλα Gabriel με διαστάσεις 10", 12" toms, 14" floor tom) emperors με ambassadors "σκοτείνιασαν" όσο έπρεπε για τα γούστα μου αλλά για να αναπνέουν αρκετά, κάτι επιθυμητό για μένα, θέλουν πολύ κοντινό κούρδισμα πάνω και κάτω (μικρότερο από ημιτόνιο ή ακόμα καλύτερα ίδιο pitch). Για κάποιον που χρησιμοποιεί muffling μάλλον είναι οκ και με μια 2η εως 4η πιο ψηλά το κάτω δέρμα, πάντα με τα συγκεκριμένα τύμπανα που έχουν αρκετό sustain από τη φύση τους. Για μένα με τέτοιο κούρδισμα μαζεύτηκαν περισσότερο απ' ότι ήθελα, όπως ανέφερε και ο Haris.

Εδώ νομίζω οτι ο superfunk έχει δίκιο. Με diplomats ίσως "μίλαγαν" πιο πολύ.

Τώρα με ambassador x  πάνω από ambassador, νομίζω οτι θα μείνουν αρκετό καιρό στο σετ μου και ίσως όταν τα αλλάξω  να βάλω και coated diplomats. Δίνουν μια πινελιά vintage στον ήχο ενός μοντέρνου σετ κατά τα άλλα. Μείωσαν πολύ διακριτικά την bright-ίλα που αναλογούσε στο κάτω δέρμα. Όπως και αν κούρδισα μου άρεσαν πολύ και, πιστέψτε με, δε φιμώθηκαν καθόλου! 

Πάντως, για να μην παρεξηγηθώ, για όποιον παίζει με clear δέρματα πάνω και κάτω οι συνδυασμοί που συζητάμε θα είναι "μέρα με τη νύχτα"..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου