Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση mexican jazz Bass


velior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειμαι ένας χαρούμενος ιδιοκτήτης ενος fender jazz bass το οποίο σύμφωνα με το serial number έχει κατασκευαστεί στο Μεξικό το 1992. Το αγόρασα το 2005 από τον Στόλλα στην Πάτρα μεταχειρισμένο φυσικά. Από τότε είναι το μοναδικό μπάσο που χρησιμοποιώ (και που έχω στην κατοχή μου) και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε πάρα πολλά live και αρκετές ηχογραφήσεις. Αυτό που με ενοχλεί και θα ήθελα να μην υπάρχει είναι θόρυβος που κάνει (ιδιαίτερα οταν χρησιμοποιώ overdrive/fuzz). Ξέρώ ότι είναι φυσιολογικό για single coil μαγνήτες αλλά νομίζω ότι το δικό μου το παρακάνει ειδικά σε υψηλες εντάσεις. Επίσης, κάτι που συμβαίνει εδώ και ένα μήνα περίπου είναι τα pole pieces του μαγνήτη να φεύγουν από τη θέση τους και να πρέπει να πιέζω το πλαστικό cover προς τα κάτω για να επανέλθουν. Αξίζει τον κόπο να αναβαθμίσω μαγνήτες και ηλεκτρικά σε ένα όργανο των 600 ευρώ; Θα μπορούσε να συγκριθεί με ένα ακριβότερο (π.χ αμερικάνικο standard) όργανο μετά από μία σωστή αναβαθμιση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα passive ηλεκτρονικα δεν νομιζω οτι υπαρχει ουσια στο να τα πειραξεις..οποτε οι αναβαθμησεις σου ειναι οι κλασσικες...

 

http://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_sspb3_ebasspickup.htm

 

Το σιγουρο ειναι αυτο,αντε και καμια γεφυρα και κλειδια...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Ναι αν σε βολεύει το μανίκι. Τα μεξικάνικα της εποχής υστερούσαν λίγάκι σε σχέση με τα σημερινά Standard που κατασκευάζονται στο Μεξικό. Κατα τ' άλλα, αν δε σε δυσκολεύει στο παίξιμο, μια αναβάθμιση στα ηλεκτρικά (μαγνήτες. ποτενσιόμετρα, πυκνωτές) και είσαι έτοιμος. Ηχητικά δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλές διαφορές με ακριβότερα μπάσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά αν σε βολεύει το μπάσο άλλαξε τα ηλεκτρικά (ποτενσιόμετρα, jacks, συνδέσεις) και μαγνήτες! Με μία καλύτερη γέφυρα θα έχεις και καλύτερο low end και sustain! Αυτά! Α και τα κλειδιά εκείνης της εποχής ήταν λίγο μάπα! Βέβαια αν σου κρατάνε το κούρδισμα μην αλλάξεις! Με ένα σετάκι noiseless θα είσαι άρχοντας!

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι'αυτο με τα pole pieces ριξε μια ματια κατω απο τους μαγνητες, να δεις γιατι δεν παραμενουν τα καπακια και οι μαγνητες κουμπωμενοι μαζι.

Η λυση σε αυτο το προβλημα σου ισως να ειναι ευκολοτερη και συναμα φτηνοτερη απο οτι φανταζεσαι.

Τωρα για το θεμα του θορυβου πιστευω οτι μια καλη λυση θα ηταν ενα καλο shielding,το οποιο θα δοκιμασω καποια στιγμη και στο δικο μου μεξικανικο του '98 ;D αν και ενα σετακι νοιζλες θα ηταν μια επισης καλη αλλα λιγο ακριβοτερη λυση.

Θα σου προτεινα επισης να διαβασεις και αυτον εδω τον οδηγο http://www.fender.com/en-GR/support/articles/bass-guitar-setup-guide/  ειναι απο το επισημο σαιτ της Fender, αφορα το σεταπ του οργανου σου και θα σε βοηθησει να το ρυθμισεις ωστε να του δωσεις τον βελτιστο ηχο και playability.

Η ταπεινη μου γνωμη ειναι να ξεκινησεις απο τα παραπανω, και εφοσον δεν εισαι ικανοποιημενος με το αποτελεσμα να προχωρησεις σε οποιεσδηποτε αλλαγες αν και με ενα καλο σεταπ πιστευω οτι θα ακουγεται εξισου καλα με ενα ακριβοτερο οργανο.

Keep true to the dreams of thy youth...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ παιδιά! Μάλλον πάω για noisless από ότι φαίνεται.

Και καλά θα κάνεις.

Είναι μια χαρά μαγνήτες και γλυτώνεις θωβρακίσεις και παπαριές.

Αν βάλεις και ένα control plate που θα σου δίνει και το option series/parallel ή/και blend pot (ή και γιατί όχι ένα Varitone) το μπάσσο θα σου δώσει πολύ περισσότερες ηχητικές δυνατότητες.

Εάν δε εγκαταστήσεις και κάποιον preamp στυλ John East πας αλλού αλλά τα φράγκα είναι πολλά.

Γέφυρες (αν δεν έχουν στραβώσει και δεν σε ενοχλει so far) και κλειδιά (αν δεν ξεκουρδίζουν) τα αλλάζεις για ψυχολογικούς/οπτικούς λόγους παρά για ηχητικούς.

Αν το όργανο είναι καλοσεταρισμένο και σου κάθεται στο χέρι και στο μάτι, παίξε με τα ηλεκτρονικά του μόνο. Μέχρι εκεί που σε παίρνει η τσέπη σου (και η λογική σου) βέβαια.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Ε, αφού άπαντες παρέθεσαν τις «αγάπες» τους, ας σου ρίξω και εγώ μια ιδέα...  :)

 

Μια χαρά οι noisless, δοκιμασμένη λύση οι SPB3, αλλά αν θες το κάτι άλλο- θα το πω για μια ακόμη φορά με κίνδυνο να γίνω κουραστικός- Villex και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος.

 

Έβαλα ένα σετ στο Squier άταστο J που έχω και το αποτέλεσμα ήταν super. Βέβαια ότι πληρώνεις παίρνεις- και μιλάμε για μπουτίκ μαγνήτες, με παραγγελία από Αμερική και ότι συνεπάγεται αυτό, αλλά είναι άλλο level...

 

Θα σου πω μόνο ότι οι εν λόγο μαγνήτες (εκτός φυσικά από hum canceling) έχουν ενσωματωμένο κύκλωμα και έρχονται με έξτρα ποτενσιόμετρο, που λειτουργεί σαν high/mid EQ που αλλάζει τον «χαρακτήρα» του μαγνήτη. Και το καλύτερο... αυτό είναι passive...  ;)

 

Και επειδή το ρώτησες, αν αξίζει να ρίξεις λεφτά σε όργανο 600 ευρώ, προσωπικά το έκανα σε όργανο που μου κόστισε 200  ;D

 

Τα πάντα είναι θέμα του πόσο θέλω να το κάνω  ;) ;D

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου