The Genius Loci Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Το ηχόχρωμα γνωστών ενισχυτών (ή σχολών ενισχυτών) είναι αυτό που προσδιορίζει την επιλογή τους για τους περισσότερους. Μιλάμε για ηχοχρώματα British, Tweed, Plexi, California, Dumble, Recto, κλπ που είναι η βάση για τον ήχο των περισσοτέρων από εμάς. Εκτός από ενισχυτές όμως, υπάρχει και μια ολόκληρη συλλογή από πετάλια, που υπόσχονται να δώσουν τέτοια ηχοχρώματα, με την προοπτική ότι θα χρησιμοποιηθούν με έναν σχετικά "ουδέτερο" λαμπάτο ενισχυτή. Κάποια απ'αυτά μπορούν να δουλέψουν απευθείας σε κονσόλα ή direct για ηχογράφηση (σαν προενισχυτές δηλαδή), ή με χρήση ενός power amp. Αυτή είναι η λίστα όσων γνωρίζω, παρακαλώ όποιον θέλει να συμπληρώσει να το κάνει! Κάποια πετάλια είναι σε μορφή κιτ ή DIY (μόνο σχέδια και το φτιάχνεις μόνος σου) ενώ άλλα δε βγαίνουν πλέον, αλλά πιθανώς μπορεί να τα βρει κάποιος στο ebay ή σε αγγελίες. Ampeg Catalinbread SFT OLC Flipster Tech21 SansAmp VT Bass Bad Cat Bad Cat 2-Tone Bad Cat X-Treme Tone Diezel Menatone None More Black Dumble Custom Tones Ethos Overdrive Fuchs Plush Drive Gas Pedals Dumbell HAO Rumble Mod Hermida Audio Zendrive Jetter Gain Stage Red Menatone Howie OLC Umble Providence Sov-1 Stampede Retroman Dumbox Wampler Ecstasy Fargen Menatone VOS Fender AMT Tweed Sound Boss ’59 Bassman Boss Fender Deluxe Reverb Clark Gainster Hao Sole Pressure Lovepedal Super 6 Lovepedal Woodrow Menatone Dirty Blonde OLC Professor Tweed Snarling Dogs Tweed E. Dog Tech21 SansAmp Blonde Toadworks Death Rattle Toadworks Leo/Little Leo Tonebone Classic Distortion Tonefactor Mule V-Stack Tweedy Hiwatt BJF Model H Catalinbread WIIO OLC Dr. Watt Tech21 Leeds Marshall AMT British Sound BJF Dyna Red Carl Martin Plexitone Catalinbread DLS CMATMODS Brownie Ed Guidry's BSIAB II Electro Harmonix English Muff'n Emma ReezaFratzitz Fulltone OCD GeekMacDaddy British Ball Breaker Greer Amplification Sucker Punch HAO Rust Driver Himmelstrutz Fetto Indyguitarist Plexi-Drive Indyguitarist Plextortion Jetter Gain Stage Black Jetter Gain Stage Blue Jetter Gain Stage Purple Kaden Brown Creeper Lovekraft Mojodrive Lovepedal COT 50 Lovepedal Purple Plexi 100 Lovepedal Purple Plexi 800 M.A.D. Cold Gin Marshall Bluesbreaker Mark I Marshall Guvnor Menatone Foxy Brown Menatone King of the Britains Menatone Working Man’s Blue MI Audio Crunch Box OLC Eighteen OLC Thor OLC Thunderchief Snarling Dogs Black Dog Tech21 SansAmp British Toadworks Death Rattle Toadworks Mr. Ed Tonebone Hot British V-Stack Classic Xactone Atomic Overdrive Zvex Box of Rock Matchless Matchless Hotbox OLC Matchbox Mesa Boogie AMT California Sound Crazy Tubes Circuits Boogey Man Crazy Tubes Circuits Dr. Boogey Mesa Boogie V-twin MI Audio Tube Zone Runoffgroove Uno Tech21 SansAmp California Toneczar Openhaus Wampler Triple Wreck Orange Catalinbread SCOD OLC Orange Peel Tech21 Oxford Soldano OLC Slow Century Soldano Supercharger GTO Tech21 US Steel Supro OLC Supreaux Trainwreck Doug Hammond's Meteor Menatone Kar Krash OLC The Wreck Vox BJF Emerald Green Distortion Machine Carl Martin AC-Tone Doug Hammond's VoxEXP Hipkitty Oxblood Indyguitarist Cranked AC Lovepedal Death of a Vox M.A.D. DD30 OLC English Channel Tech 21 SansAmp Liverpool V-Stack BHM Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dr.peters Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 επειδη ειχα/εχω καποια απο αυτα,ενδιαφερεσαι και για αποψεις για τα πεταλια, η απλα να συμπληρωθει η λιστα? (σορυ για το οφτοπικ) πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 επειδη ειχα/εχω καποια απο αυτα,ενδιαφερεσαι και για αποψεις για τα πεταλια, η απλα να συμπληρωθει η λιστα? (σορυ για το οφτοπικ) Καθόλου off topic, εξυπακούεται ότι οι απόψεις/εκτιμήσεις είναι ευπρόσδεκτες, προκειμένου να συμπληρωθεί το θέμα! Επίσης να σημειώσω ότι δεν έχω συμπεριλάβει καθόλου modeling επιλογές, όπως είναι φανερό, μόνο αναλογικά κυκλώματα. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nestoras Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Genious, ήθελα εδώ και καιρό το Barber direct drive. To απέκτησα πρόσφατα και χωρίς να το δω σε συνθήκες live, αλλά σε σπιτικές εντάσεις μου φάνηκε να προσομοιάζει αρκετούς ενισχυτές. Μου άρεσε σε πιο light drive ήχους, και για Gilmour-παίξιμο μου φάνηκε μια χαρά. Επίσης σε στρατο-θέση 4 ήρθε κοντά σε SRV ήχους. Με πρώτη <<αυτιά>> θα το τοποθετούσα σε αμερικάνικη σχολή. 'Ισως τα καταφέρνει καλά και σε εγγλεζο-καταστάσεις με άλλες ρυθμίσεις. Εσυ που θα το τοποθετούσες? InfluenSir! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Με πρώτη <<αυτιά>> θα το τοποθετούσα σε αμερικάνικη σχολή. 'Ισως τα καταφέρνει καλά και σε εγγλεζο-καταστάσεις με άλλες ρυθμίσεις. Εσυ που θα το τοποθετούσες? Κι εμένα πιο Φεντερίσιο μου ακούγεται... αυτό το Vintage Marshall που λέει στο video θα μπορούσε να είναι και κάποια εκδοχή του Bassman. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dr.peters Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Καθόλου off topic, εξυπακούεται ότι οι απόψεις/εκτιμήσεις είναι ευπρόσδεκτες, προκειμένου να συμπληρωθεί το θέμα! ωραια! μιας και τα πολλα λογια ειναι φτωχια,μεσα στην βδομαδα αν ολα πανε οπως τα θελω θα ετοιμασω κλιπακια για το φεντερμπασμαν και τον ντελουξ ριβερμπ! αν καποιος εχει το ριαλ θινγκ και θελει να τα παιξουμε διπλα διπλα, ας μου στειλει πιεμ! πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 ωραια! μιας και τα πολλα λογια ειναι φτωχια,μεσα στην βδομαδα αν ολα πανε οπως τα θελω θα ετοιμασω κλιπακια για το φεντερμπασμαν και τον ντελουξ ριβερμπ! αν καποιος εχει το ριαλ θινγκ και θελει να τα παιξουμε διπλα διπλα, ας μου στειλει πιεμ! Ωχ!! Μ'αυτό που έγραψες με έβγαλες ψεύτη! Αυτά είναι όντως modeling υλοποιήσεις, σε αντίθεση μ'αυτά που έγραψα πιο πάνω. :-\ Από την άλλη όμως έχουν τις ευλογίες της μαμάς 7ender οπότε δεκτά! ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Moderator Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Στους Supro το πετάλι που δημιούργησε υστερία πραγματική είναι το BJFE Honey Bee (Το voicing της αντίστοιχης έκδοσης του από Mad Professor (Sweet Honey) έχει περισσότρο voicing Super Reverb παρεπιπτώντος. Επίσης το πιο πετυχημένο Fenderish (Deluxe) O/D κατά τη γνώμη μου είναι το Lovepedal Les Lius. Το Reezafratziztz επίσης κατά τη γνώμη μου έχει περισσότερο "Boogie" voicing (Flat Mids)... ....και το Box Of Rock περισσότερο "Muff" voicing. Πολλά βέβαια δεν τα έχω ακούσει καν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Προτείνετε κι'άλλα πετάλια και θα τα ενσωματώσω στο αρχικό post. ;) Τώρα νάνι. ;D Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dr.peters Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Ωχ!! Μ'αυτό που έγραψες με έβγαλες ψεύτη! Αυτά είναι όντως modeling υλοποιήσεις, σε αντίθεση μ'αυτά που έγραψα πιο πάνω. :-\ Από την άλλη όμως έχουν τις ευλογίες της μαμάς 7ender οπότε δεκτά! ;) κατι δεν καταλαβαινω νομιζω! ποια ειναι η διαφορα στο μοντελινγκ τυπου λαιν σιξ και στα πεταλια που ανεφερες εσυ πιο πανω? ας πουμε, το ντεθρατλ, το οποιο σκεφτομαι να αγορασω αυτες τις μερες και δοκιμασα μολις χτες, εχει δυο επιλογες, τις οποιες τις ονομαζει πλεξι και τουιντ αν θυμαμαι καλα! γιατι αυτο δεν ειναι μοντελινγκ? επειδη δεν στεκεται σε συγκεκριμενα μοντελα? παντως, αν θυμαμαι καλα και τα οφισιαλ προμοσιοναλ βιντεακια για την συνεργασια φεντερ-μπος, καναν την συγκριση αναμεσα στον ενισχυτη και στο πεταλι! :) πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση