Προς το περιεχόμενο

Pod x3 live σε ηχεία μονιτορ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά.

 

Έχω την pod x3 live και θα ήθελα να φτιάξω ήχο στο σπίτι γιανα μπορώ να παίζω όμως στους μεγάλους ενισχυτές που υπάρχουν στα στούντιο.

 

Το πρόβλημα είναι ότι στο σπίτι έχω ένα 15άρι Laney λαμπάτο, ο οποίος αλλιώς ακούγεται στις χαμηλές εντάσεις και αλλιώς στστις υψηλές.

 

Παράλληλα έχω και ηχεία μόνιτορ τα ESI near 06.

 

Ήθελα να ρωτήσω αν συνδέσω τη πεταλιέρα στη κάρτα ήχου με direct monitoring ο ήχος που θα ακούω από τα μόνιτορ θα είναι ο ίδιος που θα ακούγεται και στους μεγάλους ενισχυτές;

 

Ίσως μου πείτε όχι γιατί οι ενισχυτές έχουν και equalizer. Αν όμως βάλω τα equalizer του ενισχυτή flat; Θα ακούω τον ήχο που έχω ρυθμίσει από το σπίτι;

 

Γενικώς πως μπορώ να ρυθμίσω τον ήχο στο σπίτι με τα μέσα που σας ανέφερα και στο στούντιο ο ήχος να είναι ίδιος (τουλάχιστον σχεδόν ίδιος).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω οτι ο ήχος ανάμεσα και σε 2 ενισχυτές θα είναι διαφορετικός. Πόσο μάλλον ανάμεσα σε ενισχυτή-μόνιτορ.

Ίσως μια καλή ιδέα είναι να φτιάξεις ήχους που θα χρησιμοποιείς με τα μόνιτορ και ήχους για ενισχυτές. Να θυμάσαι οτι η Line 6 έχει και την επιλογή (τουλάχιστον στο ΧΤ live) αλλά νομίζω και στο X3 "where are you connected to".

Δηλαδή προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα με το άν συνδέεσαι σε powered monitors/combo front/combo loop-return/stack front/stack loop return.

Εγώ θα δοκίμαζα πρώτα αυτή την επιλογή. Δέν λέω οτι θα ακούγεται το ίδιο, αυτό είναι απίθανο εξ ορισμού... Άλλο λαμπάτος ενισχυτής με 10-12 ίντσες μεγάφωνο και προενίσχυση και άλλο μονιτοράκια με 6 ίντσες και μόνο με τελικό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ bassbill για την απάντηση σου.

 

Ναι πρέπει να ρυθμίσω τα outputs. Από outputs έχει, εκτός από τις επιλογές για σύνδεση με κονσόλα, combo front, combo poweramp, stack front kai stack poweramp. Τι είναι το combo front και το stack?

 

Στο σπίτι στο λαμπάτο Laney, στου οποίου την είσοδο in βάζω την έξοδο της πεταλιέρας, ακούγεται ωραία όταν βάζω το output της πεταλιέρας στη ρύθμιση combo poweramp ή stack poweramp .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου