Προς το περιεχόμενο

Drum Recording Workshop @ Unreal Studioz, Athens 29/4 , 30/4 & 1/5


nikodemos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Επιστρέφουμε και πάλι στο Unreal παρέα με τον Άλεξ και παρουσιάζουμε το δεύτερο workshop από μια σειρά θεμάτων που έχουμε ετοιμάσει. Αν και φαινομενικά ξεκινήσαμε κάπως αντίστροφα (mixing) στην ουσία προχωράμε σε αυτό που εμείς ονομάσαμε stage 1.5 : ένα workshop που συνδυάζει τόσο το θέμα της ηχογράφησης τυμπάνων με όσο το δυνατόν πιο πολύπλευρη και λεπτομερή hands on προσέγγιση όσο και την γενικότερη λογική του processing during recording, δηλαδή την επεξεργασία σε πολύ μεγαλο βαθμό του προς ηχογράφηση σήματος πριν αυτό ψηφιοποιηθεί. Και εγώ και ο Άλεξ ως θιασώτες του αναλογικού processing θεωρούμε πως that's the way to go , το εξηγούμε και το παρουσιάζουμε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά. Πέρα λοιπόν από το κομμάτι του drum recording techniques θα δούμε σε βάθος και μια τέχνη που τείνει να εκλείψει αλλά ταυτόχρονα ευθύνεται για τα περισσότερα διαμάντια που έχουν βγει ποτέ από τα recording studios παγκοσμίως. Παρακάτω υπάρχει ένα σχεδιάγραμμα της ροής του workshop:

 

Drum recording seminar at Unreal Studio

 

Εισηγητες: Alex Ketenjian, Νικοδημος Τριαρίδης

 

Input signal provider: Μανωλης Γιαννικιος

 

1.εισαγωγή

 

a. σύνδεση με το προηγούμενο workshop(gain staging, dynamic range κλπ κλπ)

b. θεωρητική προσέγγιση στο recoding processed signals - πλεονεκτήματα, μεθοδολογία, απαιτησεις κλπ

 

2.drum setup (recording space, placement, tuning, muffling, drumkit choices)

 

3.mic choice & placement plus mic amp matching

 

4.processing signal chains (θεωρητικά ως προσέγγιση, σκοπό, κάποια διαδεδομένα tips and tricks, compression ,eq αλλά και η σημασία του gain staging ως sound shaping tool)

 

5.hands on παράδειγμα Α recording the drum kit

 

6.cue mixes,επικοινωνία με drummer, ψυχολογία του recording και άλλα φιλοσοφικού περιεχομενου ωραία

 

7.hands on παράδειγμα Β recording the drum kit

 

Στα πρακτικά πραδείγματα θα παρουσιάσουμε με την βοήθεια του Μανώλη στα τύμπανα δύο απόλυτα ρεαλιστικά σενάρια ηχογράφησης τυμπάνων σε κανονικά tracks , με διαφορετικές απαιτήσεις , set up's , processing chains, mic choices κλπ κλπ ενώ παράλληλα θα δούμε και πιο πρακτικά θέματα που απασχολούν ένα drum recording session (cue mixes, click track, intercommunication κλπ)

 

Σε όλο το workshop λοιπόν θα τρέχουν δύο παράλληλα project , από την μία πλευρά το καθαρά τεχνικό πρακτικά και θεωρητικά, μέρος ενός drum recording session και από την άλλη η όλη λογική και μεθοδολογία πίσω από την πολύ σημαντική επιλογή του processing prior to recording.

 

To workshop είναι ολοήμερο (από σχετικά νωρίς το μεσημέρι - θα καθοριστεί και με βάση τις ανάγκες σας αυτό φυσικά) και θα επαναληφθεί τρεις φορές στις 29/4 ,30/4 και 1/5.

Το κόστος της συμμετοχής ανά άτομο είναι 60 ευρώ (η τιμή είναι ελαφρά αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο καθώς περιλαμβάνει και έναν session μουσικό ;) )

 

Επικοινωνία για τα περαιτέρω μέσω pm ή email στο [email protected]

 

Ελπίζω να τα πούμε από κοντά

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου