Προς το περιεχόμενο

Τραγουδια/δισκοι που αρέσουν στα παιδιά μας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρά τα swing και rock n roll κοινά οικογενειακά ακούσματα ο 2,5 χρονων πιτσιρικάς μου τα σπάει με αυτόν.ολοκληρο.για πείτε κ σεις.

KC_and_the_Sunshine_Band_album_cover.jpg

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κόρη μου μικρή είχε αδυναμία σε συγκεκριμένα κομμάτια, όπως το echoes, a great gig in the sky, scared for the children, we will rock you. Τα είχα μεσα στη playlist του αυτοκινήτου και τα ζητούσε.

 

Τώρα που μεγάλωσε (8 είναι) ζητάει να ακούσει δικά μου κομμάτια που τραγουδάω. Έχει γούστο το κορίτσι.

 

Βέβαια, στο αμάξι της μάνα της, ακούνε σκυλάδικά. 

 

Ο,τι να 'ναι.

 

 

Ο μικρός ακομα δεν έχει αρχίσει να ζητά να ακούσει. Όταν είναι περίπου 10-12 μηνων, όποτε άκουγε την εισαγωγή του smoke on the water, γυρνούσε, με κοιτούσε και  κουνούσε το κεφάλι ρυθμικά.  Σιγά σιγά θα εκπαιδευτεί και αυτός.

  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εκεί στα 2.5 -3 τα παιδιά αποκτούν μια ιδιαίτερη αίσθηση μίμησης, αποστήθισης με ταυτόχρονο κομπασμό και ικανοποίηση που ξέρουν κάτι και το προσπαθούν και το υπερβάλλουν.

Εμένα η κόρη μου τότε είχε μάθει όλες τις μάρκες αυτοκινήτων ανεξαιρέτως από μια ή δυό φορές που τις ανέφερα. Μετά δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει λάθος ούτε 1 στα 10. Και απαντήσεις άμεσα.

Αυτό κράτησε κανα εξάμηνο.

Μετά δεν ξανασχολήθηκε καν, ούτε της έκαναν την παραμικρή εντύπωση, μη σου πω ότι τα είχε ξεχάσει.

 

Οι μουσικές είναι κάτι ανάλογο. Μετα από λίγο καιρό θα θέλει κάτι άλλο, μετά θα θέλει αυτά που λενε στο νηπιαγωγείο και στην τηλεόραση, κάπου κάπου ό,τι τραγουδιέται σπίτι ή κόντρα σ αυτό ανάλογα με την περίπτωση. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι μετά τα 20 μαζί με τα δικα τους ευρήματα ακούσματα θα ακούν με ευχαρίστηση αυτά που άκουγε η οικογένεια και μιλάμε για είδος, όχι για ονόματα αποκλειστικά.

Επεξεργασμένο από dimsonic
  • Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O δικός μου ακούει αποκλειστικά "ροκ εν ρολ".

 

Το αγαπημένο του όλων είναι φυσικά αυτό

 

 

  • Like 5

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Εμείς, τη διαδρομή σπίτι-σχολείο την προηγούμενη χρονιά την βγάλαμε με το Go Your Own Way. Παλιότερα ήταν το Hanging On The Telephone. Διαχρονική μανία-μάλλον γιατί της φαίνεται αστείο-είναι το Let's Make The Water Turn Black, του Zappa, το οποίο και τραγουδάμε εν χορώ. Ακούει, φυσικά, και τα δικά της, αλλά τους τελευταίους μήνες στο αμάξι παίζει αποκλειστικά The Queen Is Dead, με αυτό στο repeat.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα ειναι 11 μηνων ακομα και του αρεσουν τα τραγουδια του πατερα του. Οταν μεγαλωσει και φτιαξει το γουστο του θ μας σνομπαρει. ....... γενικα του αρεσουν οποια εχουν ρυθμο εμφανη.......  να ψιλοχορευει. Σε  Πανκιες και beatles αντιδρα θετικα.....

Επισης η μανα του εχει βαλθει να του μαθει ολη την λιλιπουπολη

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Του αρέσει να ακούει συγκεκριμένα παιδικά κυρίως από τεμπέλη δράκο κλπ. συναφή (κοντευει τα 6). Εκτονώνεται με rock n roll και soul/funk αλλά δεν είναι κάτι που θα το ζητήσει, μόνο αν ακουσει εμένα ή τυχαια κάπου. Πάντως το πατρονάρισμα (άκου αυτό, ακου εδώ το πιάνο κλπ.) λειτουργεί ανασταλτικά.  Και το κατάλαβα όταν μου είπε ότι είναι ΠΑΟΚ, παρά τον ήπιο προσηλυτισμό στον αντίποδα. Τον αφήνω να ακούει ό,τι τον ενδιαφέρει, δινοντάς του απλά το ερεθισμα.

 

Θα ήθελα ομως καποια  στιγμή να κανω μια οπτικοακουστική βιβλιοθήκη ευκολα προσβάσιμη σε αυτόν, ΜΕ ΚΑΛΟ ΗΧΟ, με πολλα διαφορετικά πράγματα, εύπεπτα για την ηλικία του, όπου θα έχει αυτός τον έλεγχο και την επιλογή της μουσικής και που θα παρατηρώ εντυπώσεις. Και καθε τοσο θα εμπλουτίζεται. Σε ένα σύμπαν όπου δουλευουμε 8ωρο-5ημερο και εχουμε χρόνο για όλες αυτές τις πολυτέλειες.

 

 

  • Like 2

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμενα ακουνε οτι ακουω εγω αλλα ακουνε και τα δικα τους!Λιγο απ ολα!Το καλο ειναι οτι τους αρεσει να τραγουδουν.Απο Metallica μεχρι Οικονομοπουλο ξερουν τα λογια απ εξω!!!

  • Like 1

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου