Προς το περιεχόμενο

Wiring


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γενικά, ρίχνοντας μια ματιά και σε παλαιότερα τόπικ, έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει μια άγνοια όσον αφορά στο θέμα της συνδεσμολογίας ενός home studio. Πολλές ερωτήσεις έχουν μείνει αναπάντητες (μαζί και κάποιες δικές μου :-)).

 

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να κάνει τον κόπο να εξηγήσει πως συνδέονται τα ηχεία, η κάρτα και το μίξερ για ένα pc based home studio? Καταλαβαίνω ότι το κάθε προϊόν είναι διαφορετικό αλλά αναρωτιόμουνα αν μπορεί αυτή η επεξήγηση να γίνει σε γενικές γραμμές.

 

Επίσης μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να γράφω 2 όργανα -συνδεδεμένα στην κονσόλα και αυτή στην δικάναλη κάρτα ήχου- και να γράφεται το κάθε ένα σε ξεχωριστό κανάλι του nuendo? Αν ναί πως?

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με 2 λόγια, σουπερ περιεκτικά.

 

ο κάθε μίκτης έχει έναν αριθμό bus, αυτό πρακτικά είναι ο αριθμός των διαφορετικών mix που μπορείς να στείλεις σε διαφορετικους δέκτες. Συνήθως θα στέλνεις ένα bus στον ενισχυτή-ηχεία, και κάποιο άλλο στην είσοδο της κάρτας ήχου. δηλαδή αν και θα ακούς όλα τα όργανα στο mix σου, θα ηχογραφούνται μόνο αυτά που θες. συνήθως οι μείκτες προσφέρουν διαφορετικά mix στα ακουστικά, ώστε πχ ο κιθαρίστας που ηχογραφεί τα κομμάτια του να ακούει μόνο drums από τα ακουστικά του, εσύ όμως σαν "ηχολήπτης" να ακούς όλο το mix, μπάσο drums φωνή κτλ.

 

πχ.

 

έξοδος από το pc -> playback in (ή οποιαδήποτε είσοδος στον μίκτη)

1ο bus του μίκτη -> είσοδος κάρτας ήχου (συνήθως 1 ή 2 κανάλια, μιας και οι entry level κάρτες ήχου είναι συνήθως δικάναλες)

2o bus του μίκτη -> είσοδος του ενισχυτή -> ηχεία, οπού και τθα ακούς το τελικό mix.

 

βασικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα μίκτη και να παίξεις λίγο μαζί του

 

ελπίζω να βοήθησα

 

edit: συνήθως η όλη διαδικασία αναφέρεται ως routing, δηλαδή δρομολόγηση (σημάτων) και όχι ως wiring (καλωδίωση)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου