Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτές Gallien-Krueger


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και λίγο καιρό προσανατολίζομαι για την αγορά ενός ενισχυτή GK.

Μήπως ξέρει κανείς ποιός τους φέρνει στην Ελλάδα;

 

Επίσης αν κανένας έχει παίξει κανέναν ή ξέρει κάτι για τα μοντέλα ας ρίξει κανα info. Εγώ προσανατολίζομαι προς combo λύση.

 

Καμμιά άλλη γνώμη;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημερα φιλε και σθναδελγε μπασσιστα.

 

οντως ο Τριμης ειναι ο αντιπροσωπος (Χαρ. Τρικουπη 1)

 

Το καλυτερο και κλασσικοτερο μοντελο της RB 800 δυστυχως δεν ξαναβγαινει στα 220 V. Υπαρχει στονμ καταλγο της αλλα μονο για 115 V. Ο λογος ειναι οτι αναφερθηκαν προβληματα στην αλλαγη τροφοδοσιας. Μεταφερω ακριβως την πληροφορια.

 

επειδη ειμαι και εγω στην αγορα για ενισχυτη πηγα στου Τριμη και τους δοκιμασα ολους

 

400RB - 700 RB - 1001RB ΟΛΑ COMBO.

 

Ως κομπο ειχα παραπονα μονο απο τις καμπινες τους. Εννοω οτι ηταν αυστηρα προσανατολισμενοι στο ροκ εχωντας σκληρο χαρακτηρα. Υποθετω οτι καταννοεις τι εννοω. Οι ενισχυτες ειναι καλοι αλλα περιοριστικοι κατα τη δικη μου γνωμη.

 

Οι ενισχυτες εχουν πολλες και σημαντικες ευκολιες απλα θα σου συνιστουσα τα ιδια μοντελα σε κεφαλη δοκιμαζοντας συνδυασμους καμπινω απο αλλες μαρκες.

 

Φιλος που μιλησα προσφατα μου ειπε οτι πηρε την 1001rb αλλα την συνδυαζει με AGUILAR GS112 & EDEN 210XLT (2 απο τις καλυτερες καμπινες που υπαρχουν). Επισης στο σπιτι του ακουσα και τον RB 800 head που σου ελεγα και πραγματικα ειχα παθει πλακα .

 

Πηγαινε και μια βολτα απο Διαμαντλπουλο εφερε τον EDEN 210XLT METRO COMBO (600 WATT). Eιναι πολυ καλος αν και λιγο ακριβος - περιπου απο 1800-200 Ευρω αναλογα την αγορα που θα κανεις.

 

 

Το μπασσο που παιζει ειναι ενα LAKLAND 55-02 BARTOLINI ACTIVE και θεωρειται οργανο αναφορας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά έχω την κεφαλή 400RB και την 200RBD(Μοντέλο του 82) μαζί με τις καμπίνες 115SBX και 410SBX. Την 400RB την αγόρασα απο ένα ταξιδι μου στην Ολλανδία και τις καμπίνες απο το Thomann με 20 ευρω μεταφορικά η μια. Μην κάνεις το λάθος να δώσεις τα λεφτα σου εδώ. Ο Τρίμης έχει κομμάτια απο προηγούμενες σειρές. Απο ήχος πάντως no comment!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγω συμφωνω περι thomann.

 

fleamail πες μου τη γνωμη σου για τις καμπινες GK?

 

πως θα τις χαρκτηριζες?

 

Θελω και μια γνωμη απο καποιον που τις εχει και δουλευει με αυτες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ βάρος!!! :D Δυστυχώς δεν έχω παίξει με άλλες καμπίνες μπάσου για να σου δώσω συγκρητική δοκιμή. Πάντως εγώ είμαι απόλητα ευχαριστημένος, έχω και τα μπάσα που σου ταράζουν το στομάχι και τα καθαρά πρίμα. Με λίγα λόγια πεντακάθαρος όγκος! Και για να σου δώσω ένα χαρακτηριστικό παράδηγμα, χρησιμοποιώ πολύ bass overdrive και ενώ με τον παλιό μου ενισχυτή όταν άνοιγα το overdrive, σε πρόβες, ήταν σαν να μην υπήρχε (ακόμα και με το gain στο τέρμα) τώρα είναι μπροστά και πεντακάθαρο. Δυστυχώς όμως ο 400RB που είναι στα 280watt είναι λίγος για τις δύο καμπίνες που έχω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanx ρε μάγκες...

Εγώ να σας πω την αλήθεια προσανατολίζομαι σε combo λόγω τιμής, μεγέθους και χρήσης αφού το πολύ να παίξει σε κανά gig σε club.

Τώρα όσον αφορά τον ήχο ψάχνω για κάτι σαν αυτό που λέει ο fleamail (χωρίς το εφέ βέβαια) έτσι έναν "funky" ήχο με καθαρά μπάσα.

 

Γενικά η εμπειρία μου με ενισχυτές δεν είναι μεγάλη, κυρίως έχω παίξει σε Peavy/Washburn που έχουν και τα περισσότερα studio/μαγαζιά. Παρ'όλα αυτά έχω χρησιμοποιήσει μια φορά καμπίνα GK (ως προέκταση combo ενισχυτή) και πραγματικά ο ήχος έγινε εντελώς διαφορετικός, πολύ πιο καθαρός και ογκώδης.

 

Όσον αφορά τους εδώ εμπόρους δε νομίζω να ξαναδούν το πορτοφόλι μου. Από τότε που διάβασα τα threads του Noiz έμαθα. :wink:

Αυτά, thanx again.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αυτό που ζητάς, πάρε τον 400RB-IV/115 combo και αργότερα πέρνεις και μια μικρή καμπίνα με 2 δεκάρια ηχεία και είσαι complet...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιζω εδω και 2 χροννια τον 400 rb της gallien 3ημερα σε λαικα.(και οχι μονο).Το μηχανημα ειναι κορυφη.Αναλογα με το stage σε καμπινες 1χ15 (της gallien)η 4χ10 (bxr fender) η(2χ10 fender).Το 15αρι ειναι πιο πριμο και καλυτερο για slap και γενικως απο τις καμπινες με τα 10ρακια...κι ας εχουν και κορνες...απιστευτο...κι ομως αληθινο.Ολα τα μεγαφωνα ειναι eminense.Τα χρησιμοποιουνε πολοι κατασκευαστες ειναι καλα μεγαφωνα.Παλιοτερα επαιζα με peavey (σκληρος ηχος) Trace elliot (το πουλησα ο μαλακας) rocktron velocity τελικο με programable preamp ...(ουτε κρυο ουτε ζεστη) κατι combos ibanez,fender,marshall...πεταμενα λευτα...εχω παιξει σε swr,ebs,eden,ampeg,hartkee φιλων και δεν τρελαθηκα.Απο μπασα warwik corvete (πολυ καλο) ibanez SR705 (καλουτσικο) fender jazzbass (παντοτινα καλο),status graphite series2(αποτστειρωμενος ηχος χωρις ιχνος smooth απο ξυλο)......gallien και jazzbass....ξαναβρηκα τον υπνο μου.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου