Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα μεταφοράς ήχων για ROLAND-D50, και λαϊκούς ήχους plizz!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόγραμμα μεταφοράς ήχων για ROLAND-D50,και λαϊκούς ήχους plizz!!

Γεια σας!!!! Σας παρακαλώ πολύ, χρειάζομαι ένα πρόγραμμα μεταφοράς, και αποθήκευσης  ήχων από υπολογιστή, στο D50, μέσω midi!!καθώς και λαϊκούς ήχους!! Όποιος φίλος μπορεί, ας βοηθήσει! Φιλικά Γιάννης!! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γεια σου φιλε, το προγραμμα που ψαχνεις λεγεται SysexD50.

To site του κατασκευαστη δεν υπαρχει πλεον, αλλα με λιγο ψαξιμο θα  βρεις να το κατεβασεις απο αλλου.

Ειναι shareware και το registration κοστιζει 25 $.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πολύ απλά, χρησιμοποίησε κάποιο Sequencer. Για παράδειγμα Cakewalk.

Σ'αυτό το πρόγραμμα μπορείς να φορτώσεις-αποθηκεύσεις [*.mid] ή [*.syx] αρχεία.

 

1. Για να στείλεις από το D-50 στο sequencer.

Πρώτα ξεκινάς την εγγραφή στο sequencer με το SysEx Record Filter OFF.

Μετά από το D-50 κάνεις Data Transfer > Bulk Dump One Way (όχι handshake).

Περιμένεις μέχρι να τελειώσει η μεταφορά.

Αποθηκεύεις τα δεδομένα ως [*.mid] ή [*.syx]

 

2. Για να στείλεις από το sequencer στο D-50.

Πρώτα κάνεις στο D-50 Data Transfer > Bulk Load One Way (όχι handshake).

Μετά αφού έχεις φορτώσει το αρχείο που θέλεις να στείλεις, κάνεις transmit/send εάν πρόκειται για [*.syx] ή play εάν πρόκειται για [*.mid]

Περιμένεις να τελειώσει η μεταφορά.

 

Για μεταφορά One Way, έχοντας πατημένο το [shift] επιλέγεις Bulk xx.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κύριε Χναράκη, ευχαριστώ πάρα πολύ!! μια ερώτηση!! επειδή κατέβασα και το MIDI-OX, μήπως είναι πιο εύκολο; δεν ξέρω, ερώτηση κάνω!! Απο Cakewalk έχω το pro Audio 9.

Σας παρακαλώ μπορείτε να μου πήτε πώς μπορώ να βρώ λαϊκούς ήχους για το D50? !!!

Να είσαστε καλά, Φιλικά Γιάννης (ένας παλιός γνώριμος )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Αγαπητέ vikto95 (Γιάννη),

 

Κάθε τι είναι σχετικό. Από πρόγραμμα δουλεύεις ότι σε βολεύει καλύτερα.

Περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα όπως λέει και ο λαός.

Το σίγουρο είναι ότι όλα κάνουν την δουλειά τους.

 

Σχετικά με τους λαϊκούς ήχους, πολύ παλιά είχα πάνω από 1.000.000 ήχους για D-50. Ναι, καλά διάβασες. Οι ήχοι αυτοί ήταν για Atari ST και δούλευαν με κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα μόνο για Atari. Τώρα..... δεν υπάρχουν αφού τον Αταράκο τον πούλησα εδώ και αρκετά χρόνια, μαζί και τον σκληρό δίσκο που είχε όλα αυτά τα πράγματα. Κρίμα. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Όμως, εάν ψάξεις στο internet, σίγουρα θα βρείς υλικό για D-50. Προσπάθησε.

 

Σχετικά με αυτό που σου απάντησε ο "korg_nikos", και εγώ αυτό τον τρόπο χρησιμοποιώ σε αρκετές περιπτώσεις για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ας μην το αναλύσουμε όμως γιατί θέλει πολύ χρόνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μανώλη κάτι άσχετο με το D50 αλλά σχετικό με την κουβέντα...

 

Γνωρίζεις μήπως, αν σε όργανα τα οποία απαιτούν Handshake για μεταφορά, μπορεί να γίνει η διαδικασία με χρήση sequencer ή αν τα όργανα αυτά χρειάζονται αποκλειστικά το δικό τους software?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
απαιτούν Handshake για μεταφορά

ΑΠΑΙΤΟΥΝ. Λίγο έως πολύ απαιτητικό. Ποιό όργανο είναι αυτό ?

Από την στιγμή που τα data κυκλοφορούν στο καλώδιο midi δεν έχει απαιτεί. Φέρτο εδώ να σου πω εγώ εάν απαιτεί η όχι. Άκου εκεί απαιτεί !!!

 

μπορεί να γίνει η διαδικασία με χρήση sequencer

Για παράδειγμα, με hardware sequencer γινόταν στο Roland MC-500 φορτώνοντας άλλο λειτουργικό αποκλειστικά γι'αυτή την δουλειά. Το MRB-500.

Επίσης γίνεται στο Performer (νομίζω) και πολύ απλά στο Cakewalk (σίγουρα 100%). Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, το Cakewalk είναι από τα σωστότερα προγράμματα που έχω δουλέψει (Midi) αφού ακολουθεί κατά γράμμα (99%) ότι λέει το Midi protocol. Για τα υπόλοιπα προγράμματα (που γνωρίζω) μπορεί να γίνει, απλά θέλει κάποια διαδικασία. Κοινώς ... πατέντα. Όχι όμως τίποτα δύσκολο.

 

αν τα όργανα αυτά χρειάζονται αποκλειστικά το δικό τους software

Αποκλειστικά...

Στο 99% των μηχανημάτων, υπάρχει το δικό τους software απλά και μόνο για λόγους ευκολίας του χρήστη. Βλέπε χρηστικότητα, visual knobs και όλα τα καλούδια (γραφικά κλπ) που για έναν απλό χρήστη είναι πολύ πιό εύκολο να κουνάει με το ποντίκι κάποιο fader ή κουμπί στην οθόνη του Η/Υ και το πρόγραμμα να το μεταφράζει σε SysEx (αναγκαστικά !!!) και από εκεί στο Midi Out ή σε κάποιο αρχείο εάν πρόκειται για save. No less, no more.

 

Τέλος αλλά πολύ σημαντικό,

Στο 99% των μηχανημάτων που έχουν Midi, μπορείς να στείλεις δεδομένα (αλλάξεις παραμέτρους κλπ) από την στιγμή που έχεις στην κατοχή σου το Midi Implementation Chart. Για μένα εάν έχω αυτό, το manual μου είναι άχρηστο.

Η καρδιά του μηχανήματος είναι ότι γράφει το Midi Implementation σε δεκαεξαδικό κώδικα και επίσης εάν έχεις το Address Map (κάτι πολύ σπάνιο και πολλές φορές κρυφό (απόρρητο)).

 

Μηχανήματα μόνο δύο εταιρειών έχουν πέσει κατά καιρούς στα χέρια μου όπου αυτό το θέμα (editing) όχι απλά το έχουν λύσει αλλά είναι πολύ μπροστά απ'όλους τους άλλους και κάνουν την ζωή του προγραμματιστή πραγματικά ευέλικτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mανώλη σχετικά με το handshake...

 

Υπάρχουν όργανα που απαιτούν αμφίδρομη σύνδεση midi έστω και για να στείλουν μόνο δεδομένα. Αυτό εννοούσα με το "απαιτούν". Για να κυκλοφορήσουν τα data στο καλώδιο κάποιος πρέπει να δωσει την εντολή για τη μεταφορά.

 

Αν λοιπόν ένα όργανο δεν έχει επιλογή dump από μόνο του τότε θα πρέπει μέσω handshake να λάβει την εντολή για να στείλει τα midi δεδομένα (Dump Request απο τον Receiver που προσωρινά γίνεται Transmitter για να απαιτήσει απο τον Transmitter που προσωρινά γίνεται Receiver του Dump Request μηνύματος)

 

Σε αυτήν την περίπτωση ο υπολογιστής στον οποίο θες να αποθηκεύσεις το syx αρχείο που προέρχεται από όργανο που δεν διαθέτει επιλογή dump δεν θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με κάποιο προγραμματάκι που να στέλνει Dump Request είτε αυτόματα είτε μέσω 16δικού edit;

 

Aυτό ρωτάω.

 

Πχ αν έχω το Cubase ή το Νuendo μπορώ να στείλω Dump Request σε όργανο ετσι ώστε αυτό να αρχίζει να στέλνει τα δεδομένα του; Kαι κατά πόσο είναι ίδια η εντολή Dump Request για κάθε κατασκευαστή;

 

Aν η εντολή Dump Request είναι standard και περιέχεται μέσα στο midi implementation chart (μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή) τότε αρκεί να ξέρεις σε 16δικό το ID του κατασκευαστή και καθάρισες. Αν όχι τότε δεν θα πρέπει να κάνεις χρήση συγκεκριμένου software;

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου