Προς το περιεχόμενο

Yamaha MG series


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτόμουν πως με την αγορά ενός console mixer θα κάλυπτε ταυτόχρονα και τον τομέα της λιωε ηχογράφησης παραπάνω του ενός οργάνων αλλά και τον τομέα της προενίσχυσης. Είναι σωστό αυτό και συμφέρει οικονομικά?

Το μοντέλο της YAMAHA MG 10/12 (η μικρή της παρέας) καλύπτει της ανάγκες των home studio ηχογραφήσεων? Αν όχι τι προτείνετε?

 

Ευχαριστώ :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...

Εξήγησε ακριβός τι θέλεις να κάνης. Πιο εξοπλισμό έχεις ήδη αν θα χρησιμοποιήσεις Η/Υ και πόσα χρήματα διαθέτης ώστε να καταλάβουμε για τι ενδιαφέρεσαι.

uff P. *Μάγος*

~Hip-Hop Salonika~

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεισ δίκιο.Όντως δεν ήμουν και πολύ σαφής.Anyway, ο εξοπλισμός που σκοπεύω να αγοράσω είναι ένα πυκώτικό μικρόφωνο,το co1 της samson, κάρτα ήχου για τον υπολογιστή αξίας μέχρι και τα 300 ευρώ, και την κονσόλα mg 10/12 της YAMAHA. Υπ'όψιν ότι δουλέυω με ακουστικά όργανα, (εξ'ού και ο φτωχός εξοπλισμός) Δεν έχω καταλήξει ακόμα για ηχεία. Λοιπόν, η κονσόλα αυτή θα με βοηθήσει σε αυτό που θέλω τόσο στο θέμα της προενίσχυσης όσο και στην συνύπαρξή της με υπολογιστή(χρησιμοποιώ τα προγράμματα cubase sx 2.1, soundforge, t-racks)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λιπών σίγουρα η προενίσχυση της κονσόλας δεν είναι του ίδιου επιπέδου με μία ξεχωριστή προενίσχυση και ιδικά όταν πρόκειται για πυκνωτικό μικρόφωνο συν ότι ο προενησχητής μικροφώνου είναι κάτι που μένει στο studio.

 

Έχει ένα καλό άρθρο ο yameth διάβασε το http://www.noiz.gr/modules.php?name=News&counter=281&file=article&sid=335&mode=thread&order=1&thold=0

Όπως θα σου πρότεινα να διαβάσεις όλα τα άρθρα του noiz θα σε βοηθήσουν

Κάτσε και κάνα 5ωρο και διάβασε τα παλιά post έχουν ίδια θέματα.

 

Για κάρτα ήχου σου προτείνω την M Audio - Delta 66 που είναι φθηνή και θα σε καλύψει

Πάντως δεν χρειάζεσαι να ηχογραφείς παράλληλα όλα τα όργανα από όσο κατάλαβα γιατί αν είναι αλλιώς πάμε σε άλλα hardware.

Γενικά με λίγα λεφτά κάνεις τη δουλειά σου.

 

Αν επιτρέπεται για τι μουσική προορίζονται τα παραπάνω ; 8)

uff P. *Μάγος*

~Hip-Hop Salonika~

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω την MG16/6fx και το μόνο που μου τη σπάει είναι ότι δεν έχει direct outputs στα κανάλια της...κατα τ'άλλα είναι οk. Πάντως άν ήξερα όταν την έπαιρνα μερικά πραγματάκια παραπάνω θα έπαιρνα μια καλή κάρτα ήχου με αρκετά i/o και έναν καλό προενισχυτή και όχι μείκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γράφω σε ένα στυλάκι κλασσική κιθάρα(εγώ), φλάουτο κλπ αλλά σε πιο jazzy ρυθμους (ταυτόχρονα και αρκετά έντονο διατονικό στοιχείο). ένας φτηνός προεβισχυτή μικροφώνου θα έχει τρομακτικά μεγάλύτερα αποτελέσματα από την προενίσχυση που έχει η delta 66? σκέφτομαι την αγορά του πυκνωτικού της samson co1 (του κσινούριου με τα 79 ευρώ)so? 8O

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες όπως-και-δήποτε να κάνεις δουλειά με hardware κονσόλα:

 

Δεν θα συνιστουσα την MG10/2 για ηχογραφηση στο PC. Η κονσολα όπως λέει και το όνομα της καταλήγει σε ένα και μόνο stereo main out. Δεν υπάρχει καποιο ξεχωριστό buss στο οποίο θα μπορούσαν να σταλούν τα κανάλια προς ηχογράφηση. Ναι μεν υπάρχουν AUX sends, αλλά αυτά είναι μονοφωνικά.

 

Αντ'αυτής θα συνιστούσα αβίαστα την μικρή Mackie 1202 VLZ PRO, η οποία έχει πολύ καλό routing και monitoring section για το μεγεθος της, και εκτός από το main stereo out, έχει κ ακόμα ένα stereo buss (ALT 3-4).

 

Με λιγότερα χρήματα υπάρχει και η Soundcraft Compact-10, με το απλούστερο design που έχω δει σε κονσόλα που προορίζεται για ηχογραφήσεις και αρκετά καλό ήχο.

 

Αν ήμουν στην θέση σου θα σκεφτόμουνα και την λύση ενος audio interface όπως to Marian UCON CX (USB2), που προσφέρει 4 προενισχυτές μικροφώνου μεσα σε άλλα, ή την ΜΟΤU Traveler (firewire), με ίδιο αριθμό preamps.

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου