Προς το περιεχόμενο

Near Field Monitors & Live


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω το εξής πρόβλημα σχετικά με τα onstage monitors ...

 

Στην θεατρική ομάδα μας έχουμε ζωντανή μουσική σε όλη την διάρκεια της παράστασης. Επειδή όμως οι εντάσεις που μιλάνε οι ηθοποιοί είναι χαμηλές σε σχέση με μια συναυλία η λύση του να έχουμε κανονικά μονιτορ σκηνής για τους μουσικούς δεν είναι πάντα πρακτική διότι πρέπει να παίζουν σε πολύ χαμηλή ένταση αλλοιώς ανταγωνίζονται τους ηθοποιούς. Ιδιαίτερα σε κλειστούς και μικρούς χώρους.

Ετσι ο σκηνοθέτης μας υποχρεώνει -κατα κάποιο τρόπο- να έχουμε τα monitor feeds σε post-fader κατάσταση για να μπορεί ο ηχολήπτης να τα κατεβάζει και αυτά.

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο "ευχάριστο" είναι να σου κατεβάζουν το μονιτορ ...

 

Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω μια απόπειρα να αντικαταστήσω τα active stage monitors που έχουμε τώρα με near field monitors (πχ Behringer, MAudio κλπ) επάνω σε βάσεις έτσι ώστε να είναι πιό κοντά στους μουσικούς αρα να πάιζουν σε χαμηλή ένταση. Επίσης να βάλω κάποιου είδους ηχοπέτασμα γύρω απο το γκρούπ.

 

Το γκρούπ αποτελείται απο synths, v-drums, bass, guitar & vocals.

 

Επειδή δεν έχω εμπειρία απο near field monitors θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας σχετικά με το πόσο εφικτό είναι κατι τέτοιο και ποια είναι τα υπερ και κατά σε σχέση με τα "παραδοσιακά" μόνιτορ ?

 

Επίσης απο τι υλικό να φτιάξω ένα ηχοπέτασμα ύψους περίπου ενός μέτρου ? MDF και ricofon, fiberglass ?

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου