Προς το περιεχόμενο

Γινεται το ntfs->fat32 χωρις φορμάτ?Και το αντιστροφο


trigga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Εγω παντως μια φορα εκανα τους σκληρους απο fat32 -> ntfs με το Partition magic και το αποτελεσμα δεν ηταν πολυ καλο. ΠΟλλα αρχεια, ιδιως ηχου , παρουσιασαν προβληματα. ΕΝ τελει το θεμα λυθηκε με κανονικο format.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό δεν ισχύει για τα xp.

Μπορεί,αλλά την ώρα της εγκατάστασης δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το utility.

Έστω κι έτσι,δίσκος άνω των 32GB φορμαρισμένος σε fat32 είναι πιο "αργός" σε επιδόσεις από έναν αντίστοιχο σε ntfs.Στη συνέχεια ανακύπτουν και άλλα προβλήματα  :)

 

Τι προβλήματα;

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τριγγάρι μου να τα πάρουμε απ'την αρχή;

 

Ο φίλος σου έχει ένα pc με MS Windows 98 (Second Edition υποθέτω) εγκατεστημένα στον ένα και μοναδικό σκληρό δίσκο, ο οποίος είναι φορμαρισμένος σε FAT32. Θέλει να εγκαταστήσει τα Windows XP χωρίς να χάσει τα αρχεία του. Αυτό γιατί συναντάτε προβλήματα όπως, δεν βλέπει εξωτερικό σκληρό USB φορμαρισμένο σε NTFS, δεν μπορεί να δει USB flash disk, κτλ.

 

Πρώτα πρέπει να μας πεις τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή (σκληρός δίσκος, επεξεργαστής, μνήμη, κτλ). Πόσα GB είναι τα αρχεία που θέλει να κρατήσει;

 

Όσον αφορά τα USB flash disks, μπορεί να τα δει αρκεί να κατεβάσεις τους κατάλληλους drivers. USB flash disks όπως της Jetflash έρχονται με ένα μικρό cd με τους οδηγούς για Windows 98.

 

Ανάλογα με το τι θα μας πεις ότι έχει προτείνω ένα απ'τα παρακάτω:

α) αν ο εξωτερικός σκληρός είναι ΑΔΕΙΟΣ ή μπορούν τα αρχεία που έχει να αποθηκευτούν κάπου αλλού, τότε κάνε ένα format στον εξωτερικό σκληρό σε FAT32 και πέρνα τα αρχεία. Μόλις βάλεις τα XP και μεταφέρεις στο pc τα αρχεία, ξαναφορμάρεις τον εξωτερικό δίσκο σε NTFS. Drivers για να βλέπει τον εξωτερικό σκληρό βρίσκεις εύκολα.

β) αγοράζετε ένα άλλο εξωτερικό σκληρό (έρχονται πάντα σαν FAT ή FAT32 και κάνετε δουλειά.

γ) αγοράζετε ένα καινούριο εσωτερικό σκληρό δίσκο, του περνάτε τα Windows XP, βάζετε αυτό σαν κύριο στο pc και αυτό με τα Windows 98 σα δεύτερο και απλά μεταφέρεται χαλαρά μέσα απ'τα XP πλέον στον καινούριο σκληρό.

 

Όταν ανεβώ από τα λημέρια σας θέλω τριγγοκέρασμα  :)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε σε κερναω γιατι με λες παπαριες.Παλι πιωμένος εισαι?Καλαμάκι-μπύρα βλεπω κ σομπρέρο τελεκάντρυ παπουφάνκ.

 

p4 2.4,  512 ram, internal hdd 80 gb,win 98 se.Εβαλα τους δρίβερς απο το σιντί της μητρικης κ διαβαζει ολα τα φλασακια πλεον.Ο δισκος ειναι σχεδον γεματος ο 80 γιατι εχει κ τραγουδια ο τυπος.Τον αλλο τον πηρα εγω κ του τον γεμισα.Το πιο λογικο που ακουσα ως τωρα για την κατασταση ειναι upgrade xp κ αν σερνεται λογω της χιμα στο κυμα εγκαταστασης τα σωζει τα τραγουδια κ λοιπα στον εξωτερικο κ κανει μια καθαρη καινουρια εγκατασταση.Δεν υπαρχει κατι πιο λογικο.Εκτος κ αν χωρις απωλειες κ τρελες καθυστερησεις γίνεται τπτ με το partition magic.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:D

 

Αγορίνα μου εσύ! Τα Win98 αρχίζουν και κλωτσάνε σα μουλάρι όταν τ(ρ)ιγκάρεις το δίσκο.

 

Άσε τα λογικά-ξελογικά αφού δεν ξέρεις, ΜΗΝ επιχειρήσεις upgrade στα πορτοπαράθυρά σου αν δεν έχεις κάνει αντίγραφο των αρχείων σου (είναι χρυσός κανόνας). Μόνο μια πατάτα χρειάζεται και μετά θα τρέχετε...

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει και η λύση του linux live cd (π.χ. ubuntu).

Ξεκινάει το pc από εκεί, το live cd θα φορτώσει κανονικά χωρίς να χρειαστεί εγκατάσταση κάνει copy ότι θέλει στο usb μετά κανει reboot βάζει to cd της εγκατάστασης των xp και μπορεί να κάνει ότι θέλει.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου