Προς το περιεχόμενο

confessions of an "emo"


liakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο παντως με την γενια των "700"..Ποσο υποτιμητικο αραγε μου ακουγεται οταν απευθυνονται ετσι για μενα??

Σαν να αξιζω μονο 700 ευρωπουλα ενω ο καθε αλλος παλια επαιρνε περισσοτερα(μιλωντας για τους μεγαλους)..

:-\

 

Να τα μας τα προθυρα εμο-ποιησης..

:P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 49
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

+1 audiokostas

 

Την ιδεολογία των έμο δεν μπορεί να την κατακρίνει κανείς, απλά να διαφωνεί μαζί της. Συμφωνώ στο ότι οι περισσότεροι ξεκινάνε εκ του ασφαλούς (δεν τους λείπει τίποτα κλπ κλπ) και με το ότι το κάνουν για να ανοίκουν κάπου (βασική ανθρώπινη ανάγκη όμως), αλλά το ίδιο δεν μπορούσε να πει κανείς και για τους περισσότερους πάνκηδες? Ή για τους και-καλά-φοράω τα μαντίλια και τα Jersey μπλουζάκια-κοζάρω και 15 γκόμενες στο βίντεοκλιπ-ράπερς/χιπχοπαδες/γκανγκσταράπερς??(για αυτό το κίνημα δεν έχει βγει ταμπέλα ακόμα). Με την έννοια των έμο, μάλλον οι περισσότεροι είμαστε και δεν το ξέρουμε, το κακό στην όλη φάση είναι η ταμπέλα γιατί βοηθάει στη μαζοποίηση. Οι ταμπέλες είναι σαν τις κατσαρίδες: βρίσκονται παντού και δεν φεύγουν με τίποτα...Και τους Beatles γιεγιέδες τους λέγανε.  :-[

 

Στην τελική, Μόδα είναι θα περάσει. Και αν περνώντας αφήσει και κάποια αξιότιμα δείγματα γραφής, δεν χάλασε και κανέναν. Έτσι και αλλιώς, όταν περάσει (που ήδη έχει αρχίσει) θα τα ακούμε τα κομματάκια απαλαγμένοι από την εικόνα και θα τα χαιρόμαστε.

 

Με 96 million views μάλλον αρέσει και σ'αλλους ;D :-*

 

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί κατάντησε έτσι ο κόσμος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Κάνω ετεροχρονισμένα μια παρέμβαση ως emας που δε δέχεται τον αυτοπροσδιορισμό κάποιων ως emo. Το emo είναι μουσικό είδος και διαχωρίζεται σε τρία ρεύματα-χρονικές περιόδους και μια άλλη έκφραση για να το περιγράψεις είναι το post hardcore. Ουσιαστικά πρόκειται για τη μουσική που ξεκίνησαν οι hardcore μπάντες της Washington D.C. όταν σταμάτησαν να παίζουν hardcore και πήγαν σε νέες φόρμες διατηρώντας τη δυναμική του αμερικάνικου punk. Όταν μέλη των Minor Threat, Rites of Spring, Gray Matter σταμάτησαν να παίζουν hardcore σχημάτισαν μπάντες όπως Fugazi, Moss Icon κτλ οι οποίες θεωρούνται το first wave emo/post hardcore. Η μόνη ιδεολογία που συνδέθηκε με τη μουσική αυτή και αυτό στα πρώτα στάδιά της ήταν το straight edge κι αυτό λόγω του Ian McCay των Minor Threat και Fugazi. Στις βόρειες πολιτείες οι μισές punk μπάντες ακολούθησαν το ρεύμα ενώ οι άλλες μισές έγιναν πιο hardcore (Shelter, Youth of Today κτλ). Αυτή η διαδικασία, δηλαδή παιδιά του punk rock που θέλουν να παίξουν λίγο πιο ατμοσφαιρικά συνεχίστηκε και στο δεύτερο ρεύμα του emo στα 90s. Μπάντες όπως οι Mineral, Texas is the Reason, Promise προήλθαν από το Punk rock ρεύμα, ενώ όσες ήθελαν να διατηρήσουν τη hardcore δυναμική τους χρησιμοποίησαν screams με λογική απόγνωσης όμως και δημιούργησαν τη χαρακτηριστική αντίθεση του κλινικά καθαρά/μεταλόγκαζο και μελωδίες/screams του screamo. Πολλές μπάντες επηρεάστηκαν και από το indie rock της Αγγλίας και 80s μπάντες όπως οι Smiths, με χαρακτηριστικές τους The Promise Ring, Christie Front Drive. Παράλληλα άρχισε να αναπτύσσεται μία ανεξάρτητη σκηνή στη Florida με τους Hot Water Music, Further Seems Forever,  As Friends Rust. Το look εξελίχθηκε γενικά αλλά πάντα είχε το ένα πόδι στην εκάστοτε κουλτούρα των skateάδων και το άλλο στο nerd rock. Γενικά το emo πάντα ήταν ένα crossover είδος μουσικής με μόνες σταθερές την κλάψα και την tongue in cheek ειρωνεία (βλ. The Juliana Theory, Socratic και την pop φάση της σκηνής). Το δεύτερο ρεύμα του emo κορυφώθηκε στα mid90s με μπάντες όπως οι Sunny Day Real Estate (θεωρούνται οι Queen της σκηνής), Sense Field, Samiam και φυσικά τους underground ήρωες Jawbreaker!

Κάπου στην αυγή της χιλιετίας άρχισαν να βγαίνουν underground μπάντες με μεγαλύτερη επιρροή από το metal, το shoegaze και το pop rock φτιάχνοντας είτε screamo μπάντες όπως οι Funeral for a Friend, Saosin, Underoath κτλ είτε πιο pop μπάντες όπως οι Juliana Theory, Saves the Day, Amber Pacific, Fallout Boy κτλ που λίγη σχέση είχαν με το αρχικό emo. Συνήθως οι δεύτεροι δίσκοι αυτών των συγκροτημάτων ουδεμία σχέση έχουν με το emo αλλά τείνουν περισσότερο στο arena rock.

Το σύγρονο emo (third wave) "πατάει" περισσότερο στις punk rock σκηνές του New Jersey και του Chicago παρά στην αρχική hardcore βάση του, ενώ χάρη στο internet και στις ευκολίες που παρέχει στη διάδοση μουσικής βλέπουμε μπάντες από την Καλιφόρνια (με την pop αισθητική τους) στο είδος ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν όλες προσκολλημένες στο punk rock του Orange County που ξεκίνησε από την εποχή των Black Flag, μετά με τους Bad Religion και το Punk revival των Offspring, Green Day, Rancid.

Όλα αυτά συνθέτουν το emo και όχι ένα τσούρμο φρατζοφόροι (no offense), οι οποίοι άλλωστε στην Αμερική έχουν εδώ και δύο χρόνια δικό τους μουσικό ρεύμα που βασίζεται στο metalcore και αποκαλείται πολύ σωστά Fashioncore (κι εκεί υπάρχουν ωραίες μπάντες όπως οι Eighteen Visions, Bullet for My Valentine etc).

Αυτά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από αυτά... λέω να ανοίξω ρουχάδικο-δισκάδικο...

 

θα είναι χωρισμέμο σε τμήματα με βάση την μουσική και σε κάθε τμήμα θα έχει τα κατάλληλα ρούχα!

 

...ή μήπως το αντίθετο...  ;)

I'll follow the signal to the end...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα οι τοσες ταμπελες σκοτωνουν το πραγματικο νοημα της ολης υποθεσης που ειναι και θα ειναι παντα ενα και μονο Η ΙΔΙΑ Η ΜΟΥΣΙΚΗ.Φυσικα μετα ερχονται οι δισκογραφικες,τα καναλια,οι διαφημιστικες,οι πολυεθνικες της μοδας κτλ κτλ

 

Υ.Γ Δουλευω εδω και καιρο στην μεγαλητερη αλησιδα καταστηματων <<φτηνων>> ρουχων στην Ελλαδα(δεν ειναι και πολλες) και ισως και στο εξωτερικο και απο τοτε που ξεσπασε η μοδα με τους emo βαρεθηκα να βλεπω μπλουζες παντελονια φουτερ τιγκα στην νεκροκεφαλα στο καρο και τη ριγα.Τετοιες πολυεθνικες εταιριες δεν προλαβαινουν τις εξελιξεις τις <<δημιουργουν>>...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω πιστευω οτι ολη η φαση περι emo ειναι καθαρα Imaging τωρα περι νοοτροπιας ειδικα στην Ελλαδα δεν νομιζω να την υιοθετουν και πολλα παιδακια αλλιως θα ειχαμε πτωματα καθε μερα,επισης ηλικιες πανω απο 18 να ασχολουνται με τετοια χλωμο το κοβω..οποτε μποραμοδα ειναι θα περασει και νομιζω τελειωσε ηδη αν και μενα δεν με ενοχλει,παντως εμενα μου κανει εντυπωση οτι και μεγαλα μαγαζια αφηνουν απο 13 και πανω αλκοολ στο max.γιατι ρε παιδια?

 

οδηγαω Τραμ και ολο το καλοκαιρι στα παραλιακα μαγαζια και σε κατι χοροεσπεριδες ακομα και πριν λιγο καιρο οτι παιδι και να κουβαλησα Παρασκευη/Σαββατο/Κυριακη χαραματα ηταν λιωμα απειρες φορες ειχαν ξερασει μεσα...καποτε εμεις 17 χρονων τρωγαμε πορτα και για αλκοολ ουτε κουβεντα..και υστερα μας φταινε οι μοδες...ελεος λιγο..

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Ρε παιδια, κι εγω οταν ημουν πιτσιρικας με τζην σκισμενα και κονκαρδες Deep Purple που ξημεροβραδιαζομασταν στην Πλακα με τον Βατικιωτη "περιεργους" μας ελεγαν. Τι να λεμε τωρα?

τα 80ς την ειτιλα, τα 90ς την ναιντιλα. Welcome to 2000s

Ελα ρε Βατικιωτη, Ψαροκολλα μεγαλε.

Και ελεγα μονο εγω ηξερα οτι ειναι ο μεγαλυτερος κιθαριστας της ελλαδας (την εποχη εκεινη τουλαχιστον).

Επαιζε πραγματα που ολοι οι αλλοι δεν ειχα ονειρευτει ακομα. Και ηταν απο τους λιγους που σε αφηνε να βλεπεις τι παιζει, γιατι πολλοι που κατι επαιζαν γυρναγαν την πλατη απο το κομπλεξ μη τους κλεψεις την "τεχνη"

Μεχρι που μου εδειξε και μερικα κομματακια για να ξεκινησω να παιζω.

Θυμαμαι ακομα σαν τωρα τα χερια του να παιζουν το purple haze.

 

ΥΓ (?) Αληθευει η ιστορια που μου ειπε κοινος φιλος οτι οταν εφυγε για αγγλια, και μια εποχη οταν ο gallagher ετρεχε στα νοσοκομεια με το συκωτι του, ηρθαν σε επαφη μαζι του οι McAvoy και McKenna και εκαναν gigs? Τον ειχαν δει στο Skylamb οταν ειχε ερθει ο Gallagher ελλαδα και ειχε παιξει προς τιμη του κομματια του και επαθαν πλακιτσα?

 

(επαναφερω το θεμα αφου κατι εψαχνα για τον Τζιμη και επεσα εδω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου