Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για Ibanez


Jimis7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ πολύ αρχικά για τα κολακευτικά για το άτομο μου σχόλια... Δεν έκανα το σχόλιο για να αποτρέψω κανέναν απο τίποτα... Εννοείται αρχικά το τι όργανο έχει ο άλλος... Για τα basswood, είπα οτι χρησιμοποιούνται στις ηλεκτικές τουλάχιστον στις περισσότερες για τα floyd rose tremolo... Ανακρίβειες δεν είχε το σχόλιο μου αλλα το μάτι αυτού που το διάβασε κ έβγαλε αυτά τα συμπεράσματα... Έπειτα είπα οτι είμαι κάτοχος μιας ibanez εξού και οι λίγες ''αναξιόπιστες'' για εσάς γνώσεις μου.... Εάν κάποιου του φαίνονται χαζά αυτά που λέω, πολύ απλά μην με διαβάσει... Επίσης, δεν είπα τίποτα για να μειώσω τις ibanez... προσωπικά η δική μου έχει πολύ καλή βρωμιά αλλα ούτε για τζάζ ιδιαιτέρως είναι ο ήχος ουτε για να την παίξεις και πολύ με καθαρά... Επιστρέφω λέγοντας οτι το basswood θεωρείται χαμηλής κατασκευής ξύλο αλλα είπα προς τι η χρήση του... Δεν λέω οτι βγήκε άσχημη η κιθάρα μου... Όσο για το αυγό μου, προσπαθώ να το σπάσω αγαπητέ... Δεν έπαιξα τον φωτεινό παντογνώστη όπως ορισμένοι.... Την άποψη μου είπα για την κιθάρα μου και για ότι έχω διαβάσει περι τούτου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 53
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ο ήχος των RG τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά φέρνει αρκετά προς 80ίλα. Thin και με πολλές αρμονικές. Αλλά είναι αρκετά ευέλικτες κιθάρες. Άλλωστε ο παίκτης (και ο ενισχυτής) παίζουν μεγάλο ρόλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχήν και κατά βάση φίλε kotsos, είναι δυνατόν να μην είναι ανακρίβειες αυτά που γράφεις, εφ'όσον εσυ ο ίδιος, εκφέρεις γενική άποψη για την πλειονότητα των μοντέλων της Ibanez, ενώ λες οτι έχεις εμπειρία μόνο απο μια κιθάρα αυτης της εταιρίας; Επίσης, καθόλου δεν αναφέρθηκα στο ατομό σου, παρά μόνο έκρινα τα γραφόμενά σου, χωρίς καμιά όρεξη για αντιπαράθεση, απλά για να επισημάνω τα σημεία στα οποία κατα τη γνώμη μου γράφεις μη αληθή πράγματα.

Και εντελώς αναφορικά, πριν λίγες μέρες ρωτούσες αν πρέπει να αγοράσεις κιθάρα, και τί κιθάρα να αγοράσεις, χωρίς να έχεις καν τις βασικές γνώσεις για την επιλογή του οργάνου που σε ενδιαφέρει (κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό, και όλοι περάσαμε απο αυτό το στάδιο, αλλά λίγη αυτογνωσία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν) και τώρα έρχεσαι και μιλάς και πάλι για πράγματα που δεν τα κατέχεις, και ενοχλείσαι κι απο πάνω που κάποιος άλλος δεν συμφωνεί με αυτά που γράφεις!

 

Επιστρέφω λέγοντας οτι το basswood θεωρείται χαμηλής κατασκευής ξύλο αλλα είπα προς τι η χρήση του...

 

Εδώ ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι έννοείς...

 

Ανακρίβειες δεν είχε το σχόλιο μου αλλα το μάτι αυτού που το διάβασε κ έβγαλε αυτά τα συμπεράσματα...

 

Όσο για αυτό... scripta manen.

Ad astra per alia fideles...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίταξε να δεις...Έχω μια Ibanez full μόντιφα.Δηλαδή έχω βάλει DiMarzio μαγνήτες πάνω και συγκεκριμένα Al DiMeola Model (Bridge), HS-2 (Middle) & Air Norton (Neck).Μου ακούγεται αρκετά καλό το αποτέλεσμα με αρκετές αρμονικές κατάλληλη για riff αλλά όχι με πολύ ωραίο sustain

 

To sustain εξαρτάται ...

από την ρύθμιση της κιθάρας,

από το είδος της γέφυρας και την σωστή ρύθμισή της, δλδ αν είναι τρέμολο ή σταθερη

από την απόσταση των χορδών από τους μαγνήτες, ιδιαίτερα τους humbuckers με δυνατά πηνία

από τις χορδές τις ίδιες,

και από τα ξύλα, ιδιαίτερα του μπράτσου και του τρόπου που συνδέεται με το σώμα.

 

Μεριά απο τα παραπάνω είναι εύκολο να αλλάξουν

 

Οι Ibanez, κατά την γνώμη μου, είναι πολύ καλές κατασκευές ιδιαίτερα τα όργανα που έχουν τον χαρακτηρισμό prestige. Βεβαια την σημερινή επόχή οι περισσότερες κιθάρες είναι καλή κατασκευή. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα του τι αρέσει στον καθένα ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και τοσες ανακριβειες εχω χρονια να διαβασω στο Noiz (Κωστο μου σε παρακαλω κανε μια μικρη ΕΡΕΥΝΑ πριν δωσεις συμβουλες.... :) :)) ας πω και εγω τη γνωμη μου.

 

 

Η ΙBANEZ ειναι μια πολυ παλια εταιρια η οποια σημερα ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΕΣ .

 

Στην τεραστια γκαμα της θα βρεις απο κιθαρες για μεταλ με Floyd Rose & μαγνητες 1900Κ ;D  μεχρι τζαζοκιθαρες που τις παιζει ο Μπενσον και ο ηχος βγαινει(ε) :) μελι..

 

Την ΙΣΤΟΡΙΑ της μπορεις να τη δεις εδω

 

http://vintageibanez.tripod.com/main.html

 

http://www.ibanez-vintage-page.de/

 

http://www.vintage-ibanez-museum.de/pimeng.de/index.htm

 

Κατασκευαστικα η κιθαρες της ειναι τις περισσοτερες φορες αψογες και οσο ανεβαινει η τιμη τους φτανει ευκολα και την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ (οπως ολα τα ακριβα ιαπωνικα οργανα)

 

Η IBANEZ (μαζι με τη ΥΑΜΑΗΑ) ηταν οι πρωτες εταιριες που κοντραραν στα ισια τις παραδοσιακες αμερικανικες εταιριες κατασκευης κιθαρων (ειδικα στα 70s οταν η ποιοτητα τους ειχε παρει την κατηφορα) και με τις σφαλιαρες που τους εχωσαν τις εκαναν σιγα σιγα να ξανα-σοβαρευτουν.

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αλλά υπάρχει πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με κλινικές έρευνες, η πολύωρη χρήση τυφλώνει.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου