Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για Ibanez


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παίδες.Είμαι κάτοχος μιας Ibanez και θα θελα να μου πείτε την γνώμη σας για τα συγκεκριμένα όργανα γενικότερα και τις εντυπώσεις σας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 53
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πολλοί κατακρίνουν τις Ibanez. Προσωπικά πιστεύω ότι γενικώς είναι all-around κιθάρες οι οποίες απλώς αξίζουν τα λεφτά τους. Ό,τι πληρώσεις θα πάρεις. Τα φτηνα μοντέλα είναι απλώς ...οκ για αρχάριους και τα πιο ακριβά είναι πολύ αξιόλογα όργανα.

 

Εσύ τί εντυπώσεις έχεις απο την ibanez σου και το κυριότερο: Γιατί ρωτάς?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω φίλτατε αν ανατρέξεις, δεξία στην αναζήτηση σε παλαιά πόστ θα βρείς αρκετές γνώμες και απόψεις γι αυτά τα όργανα... Άλλη φορά να το έχεις στο νού σου... Και για να μην σε αφήσω ξενερωμένο τώρα... Εγώ ώς κάτοχος μιάς ibanez έχω να πώ αρκετά καλά λογάκια... Είναι όργανα, κυρίως για ροκ-σκληροπυρηνικό θα έλεγα... Η κατασκευή τους δεν αποτελεί μεγάλο προσόν καθώς (για ηλεκτρικές πάντα) χρησιμοποιούν basswood, για την καλή εφαρμογή του floyd rose tremolo που χρησιμοποιούν οι περισσότερες!!! Απο εκεί κ πέρα έχουν σε γενικές γραμμές, αποτελούν καλές περιπτώσεις κιθάρας.... αν κάποιος στις μουσικές του επιλογές χωρέσει ένα ή δύο αντιστοίχως διπλούς μαγνήτες... Με ένα καλό ενισχυτή δίνει ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα... Υπάρχει βέβαια πάντα κ η βάση που λεέγεται τιμή... Απο την πλευρά ακουστικής-ηλεκτροακουστικής δεν γνωρίζω (σε περίπτωση που έχεις κάποια τέτοια) αλλα ξέρω το οτι όσα έχω ακούσει για καλά εργαλεία δεν άκουσα ποτέ για ibanez... Επίσης να συμπληρώσω στις ηλεκτικές οτι όλες έχουν rosewood ταστιέρα (που θεωρείται γρήγορη...)! Αυτά....! Ελπίζω να βοήθησα.... Φιλικά, kotsos_007!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίταξε να δεις...Έχω μια Ibanez full μόντιφα.Δηλαδή έχω βάλει DiMarzio μαγνήτες πάνω και συγκεκριμένα Al DiMeola Model (Bridge), HS-2 (Middle) & Air Norton (Neck).Μου ακούγεται αρκετά καλό το αποτέλεσμα με αρκετές αρμονικές κατάλληλη για riff αλλά όχι με πολύ ωραίο sustain

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια και τελευταια ενδιαφερομαι για ibanez λογω του λεπτου τους λαιμου τι λετε για ολους αυτους που παραπονιουνται οτι τα συγκεκριμενα μπρατσα προκαλουν τενοντιτιδες? Οι κιθαρες φταινε η το παιξιμο τους? Γιατι δε θελω να παθω και στα καλα καθουμενα τιποτα...  ::)

Τρολολολολολολολ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kotso, χωρίς παρεξήγηση, νομίζω οτι γράφεις τρομερες ανακρίβειες!

Οι Ibanez ΔΕΝ είναι μονο για "σκληροπυρηνικο" ροκ όπως λες, υπάρχουν δεκάδες μοντέλα που στοχεύουν στην κάλυψη πολλών ηχητικών αναγκών.

Η κατασκευή τους, σε πάρα πολλά μοντέλα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο σχεδόν όλες τις άλλες κιθάρες μαζικής παραγωγής!

Το basswood δεν είναι μειονέκτημα, καθοτι δεν υπάρχει κάποιο ξύλο που είναι καλύτερο απο άλλα, και το καθένα έχει τη χρήση του, ούτε προσφέρει καλύτερη εφαρμογή στο τρέμολο ούτε όλες οι Ibanez φτιάχνονται απο basswood.

 

Τέλος πάντων, φίλε Jimi, κατα τη γνώμη μου οι Ibanez είναι πολύ τίμια όργανα, καλοκατασκευασμένα, ειδικά τα σχετικά ακριβά μοντέλα, αρκετά ευέλικτα. Όσον αφορά τον ήχο, μόνο εσύ μπορεις να το κρίνεις αυτό. Κι αν σου αρέσει και σε καλύπτει με τις τροποποιήσεις που έκανες, τα λόγια περιττεύουν.

 

Και κάτι ακόμα που αφορά την κατασκευή τους, από προσωπική εμπειρία: έχω μια RG1570 εδώ και 4-5 χρόνια, η οποία έχει περάσει από ζέστη-κρύο-υγρασια-ξηρασία, και το μπράτσο έχει ακριβώς την ίδια ευθύτητα που είχε την πρώτη μερα που τη σετάρισα (και μιλάμε για μπράτσο υπερβολικά λεπτό).

 

Φίλε Μάριε, προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα στα χέρια μου με το μπράτσο της Ibanez, αλλά να σου πώ την αλήθεια ,το μπράτσο της fender μου που είναι πιο παχυ με βολέυει κατιτίς παρπαπάνω.

 

Ad astra per alia fideles...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το φάρμακο που βάζουν στο basswood για να κουρδιστεί στις κατάλληλες συχνότητες για να παίζεις ροκ και χέβι έχει αποδειχτεί ότι δολοφονεί τα εγκεφαλικά κύτταρα του χρήστη. Σκεφτείτε αυτό πρώτα πριν πάρετε ιμπανεζ.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κώτσο στο 'πανε και σε άλλο θρεντ. Ακόμα δεν βγήκες που δεν βγήκες από το αυγό όσον αφορά στις κιθάρες, μη το παίζεις και γνώστης (ούτε φυσικά παντογνώστης).

 

Τζίμη, οι Ibanez έχουν κιθάρες από αξιοπρεπείς, καλές για τα λεφτά τους, μέχρι εξαιρετικής ποιότητας ακριβά όργανα. Όργανα που είναι κατάλληλα από jazz μέχρι death. Γενικά η ποιότητά τους είναι πάντα πολύ καλή για τα χρήματα που πληρώνεις.

 

Αν μας πεις τις έχεις ή τι θέλεις να πάρεις, ίσως καταφέρουμε να σε βοηθήσουμε παραπάνω.

 

+1 στον St4rg4z3r για την 1570. Σκυλί.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου