Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα (?) με Διπέταλο


sentientno6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, αντιμετωπίζω το εξής:

Παίζοντας στα 140 bpm 16α στα πόδια για 2-3 λεπτά και σταματώντας, δεν μπορώ να ξαναρχίσω (νιώθω σαν να έχουν "κολλήσει" τα πόδια μου) εκτός και αν δεν παίξω για κανά μισάωρο.

Είναι θέμα συνήθειας ή θέμα τεχνικής/θέσης? (παίζω flat foot φυσικά και φροντίζω τα πόδια μου να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στις 90 μοίρες σε σχέση με τα πετάλια, συνήθως είναι σε οξεία γωνία κοντά στην καθετότητα)

 

Edit: Τα 140 bpm είναι παράδειγμα, το ίδιο συμβαίνει σε χαμηλότερο/υψηλότερο tempo για περισσότερο/λιγότερο χρόνο αντίστοιχα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα 140 παίζεις με όλο το πόδι και όχι flatfoot.

Απλά είναι θέμα εκγύμνασης ή εξάσκησης. Για να παίξεις δίκαση στρωτά ομαλά και χωρίς κόπο θέλει πολύ χρόνο και ιδρώτα κάτι που πολλοί το αγνοούν ή το παραβλέπουν νομίζοντας ότι σε λίγο χρόνο θα πετάνε. Βάλε μετρονόμο και αφιέρωσε χρόνο.Θέλει υπομονή πάνω απ'όλα. Πολλές φορές θα κολλήσεις σε κάποια άσκηση ή ταχύτητα. Είναι θέμα μέρας και εξάσκησης-μην απογοητεύεσαι όλοι το περνάμε! ;) :D

 

P.S. Κάνε ασκήσεις start-stop καθώς και blast beats σε κάθε πόδι ξεχωριστά και θα δεις ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα την εντύπωση πως Flat Foot=Full Leg Motion....

Τελοσπάντων, απλώς ήθελα να ξέρω αν είναι θέμα τεχνικής, αν κάνω κάτι λάθος και μήπως προκαλέσω και κάποιο πρόβλημα στα πόδια μου.

Παίζω κάνα δίμηνο, όχι πολύ καιρό, και έχω καταλάβει πως χρειάζεται χρόνο για να "ανέβεις", πολύ χρόνο.

Ασκήσεις που μου άρεσαν βρήκα στο site του Κόλλια, και συγκεκριμένα αυτές που έχει σαν "Balance/Coordination".

Αν θυμάμαι καλά ένα ποστ σου εδώ με έκανε να τις δω, οπότε thanks και πάλι.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης, ο καθηγητης μου,μου ειχε πει καποτε,οτι αν θες να εχει αντοχη σε υψηλες ταχυτητες σε flat foot πρεπει να κατσεις να μελετησεις και να αποκτησει αντοχη σε heel down.Για να ειναι γυμνασμενο το μπροστα μερος του ποδιου κατω απο το γονατο μεχρι τον αστραγαλο.Ισχυει απο προσωπικη μου εμπειρια,αν και δεν παιζω δικασο.

jungle it till it's funky

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες αργότερα...

Εγώ πάλι παίζω αρκετά ξεκούραστα στα 150 bmp, απλά ανακάλυψα πως η κάσσα πρέπει

να είναι αρκετά μακριά απο το πόδι και στο καθισμα πρέπει να κάθεται όλος ο κ**ος,

Δεν πρέπει να βάζεις το βάρος σου στα πόδια αλλά στο κάθισμα^^.

 

Ίσως με αυτό να μην κουράζεσαι τόσο εύκολα!  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Senti, όπως είπε και ο chembeast, η εξήγηση είναι απλή: κουράζεσαι (πιάνεσαι, παθαίνεις αγκύλωση και άλλοι επιστημονικοί όροι...).

Είναι ακριβώς όπως η γυμναστική. Μαθαίνεις το σώμα σου να κάνει κάτι που δεν το' χει από τη φύση του, και το σώμα δεν μαθαίνει αμέσως. Δεν μπορείς να κάνεις 100 κάμψεις με τη μία αν "δεν έχεις πέσει και δεν έχεις πάρει" ποτέ στη ζωή σου.

Πέρα από τη σωστή στάση, τη σωστή τεχνική κ.λπ. (τα οποία, όσες πληροφορίες και αν υπάρχουν στο Internet, καλό είναι κάποιος να σου δείξει και από κοντά), θα πρέπει να σταματάς πριν αρχίσεις να νιώθεις έντονη κόπωση, ακόμη και αν αυτό γίνεται μέσα σε ένα λεπτό. Βρες μια ταχύτητα που δεν σε κουράζει, όσο αργή και αν είναι, και παίζε σ' αυτή. Ανέβαζε σταδιακά μέχρι το όριό σου, και μόλις ζοριστείς λίγο ξαναπέσε. Θα πάρει χρόνο αλλά τελικά θα φτάσεις εκεί που θέλεις.

 

 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και το επαναφέρατε το θέμα, να σας πω πως δεν έχω κάνει και καμιά ιδιαίτερη πρόοδο ως τώρα αν και τελευταία με κάποιες ρυθμίσεις στα πετάλια παίζω και πιο ξεκούραστα, και σε μεγαλύτερα tempo.

Haris, έχεις μεγάλο δίκιο σε αυτά που λες, απλώς έβλεπα πως έμενα στα ίδια bpm για πολύ καιρό χωρίς καμία πρόοδο, και γι αυτό ...ανησυχούσα κάπως

Ευχαριστώ πάντως όλους για τις συμβουλές σας  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω! Δεν ξέρω αν έχεις κάνει μαθήματα ή πως μελετάς γενικά τεχνική αλλά η αρχή είναι ότι κάνεις στα χέρια να το κάνεις κ στα πόδια και απο πλευράς ταχύτητας και εξάσκησης. Άν δείς στη σελίδα του Κόλλια έχει κάποιες σελίδες που αναφέρονται στο : SYNCOPATED INVERTED PARADIDDLE.

http://www.georgekollias.com/tips/tips_1.htm

Αναφέρομαι στα RLLRLRRL κλπ. Αυτά λοιπόν [με λίγα λόγια όλο το stick control] πρέπει να τα κάνεις και στα χέρια και στα πόδια [χωρίς τονισμούς] σιγά σιγά με μετρονόμο και όταν θα είσαι εντελώς άνετα ανεβάζεις.

Να ξέρεις πως όταν κάτι δεν γίνεται σωστά απο την αρχή μετά δημιουργεί τέτοια κολλήματα μετά. Στο λέω εκ προσωπικής πείρας.... :-[

Ελπίζω να βοήθησα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου