Προς το περιεχόμενο

London City Comet MKI


jonn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και κάποιον καιρό βρίσκομαι στην βόρεια Ολλανδία, συγκεκριμένα στην πόλη του Groningen...και θα βρίσκομαι για αρκετό καιρό ακόμα.  ::)  Εδώ οι Ολλανδοί έχουν φοβερή τάση προς τα μεταχειρισμένα προιόντα από τα αυτοκίνητα και τα έπιπλα...μέχρι φυσικά τα μουσικά όργανα. Μπορεί λοιπόν κανείς να βρει αρκετά second hand όργανα, σε καλή κατάσταση.

 

Έχουν όμως και κάτι ακόμα...μία ολλανδική φίρμα ονόματι "London City"...την οποία έχουν οι απόγονοι ενός ηλεκτρονικού που στα '60s έφτιαχνε κόπιες ενισχυτών Marshall. Οι απόγονοι το γύρισαν στις Tele και Strat κόπιες και μάλιστα ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΕΣ κόπιες ακόμα και στο σχήμα του headstock.

 

Οι London City tele ονομάζονται Comet και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: την MK-I που εμφανίστηκε στα ολλανδικά καταστήματα πριν 7-8 χρόνια και την MK-II που εμφανίστηκε πολύ πιο πρόσφατα. Τις ΜΚ-Ι τις βρίσκει κανείς πολύ εύκολα μεταχειρισμένες, είναι κατασκευασμένες άγνωστο που (ίσως Κίνα... :P), κοστίζουν γύρω στα 200 ευρώ όταν είναι used και όχι abused, δηλ. χωρίς χτυπήματα κλπ και θεωρούνται καλύτερες από τις ΜΚ-ΙΙ.

 

Μία τέτοια έπεσε λοιπόν και στα δικά μου χέρια, σε χρώμα butterscotch blonde, για πολύ λίγα χρήματα όπως φαντάζεστε. Επιφυλάσσομαι για κλιπς και φωτογραφίες σε μερικές ημέρες (κάποια πράγματα έρχονται από Ελλάδα τον Οκτώβρη) , αλλά ως τότε δείτε αυτό το link της εταιρείας που τις διανέμει στα καταστήματα: http://www.jic.nl και μια φωτογραφία της όταν ήταν καινούρια:

LondonCityComet.jpg

 

..και αρκεστείτε στις δικές μου πρώτες εντυπώσεις: Κατ' αρχάς είναι πολύ όμορφες εμφανισιακά και αρκετά καλοφτιαγμένες. Μοναδικό προβληματάκι το λεπτό μπράτσο που βέβαια συνηθίζεται ή...αλλάζει πολύ εύκολα!  :P Επιπλέον ακόύγονται πολύ καλά...έμεινα πάνω από μία ώρα παρέα με έναν φοβερό 50άρη πρώην punk (και φοβερά εξυπηρετικό και φιλικό) Ολλανδό έμπορο στο μαγαζί του και περιφέραμε την εν λόγω κόπια και μια ΜΙΜ (μεταχειρισμένες) Τele σε διάφορους ενισχυτές από Orange Crush 10 και Valve Junior, μέχρι έναν DeVille, έναν AC15, έναν second hand Laney LC30 και τελικά παραδέχτηκα ότι δεν ακούω διαφορά ανάμεσά τους. Και φυσικά δεν υπήρχε διαφορά.

 

Σε μερικές μέρες θα ανεβάσω υλικό ώστε να διαπιστώσετε και με τα αυτιά σας, αν και καλό θα ήταν να θυμάστε πως με τον Orange Crush 10 που έχω στο σπίτι δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα για να βγει αξιόλογα ηχογραφημένο αποτέλεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο link στο τέλος του μυνήματος υπάρχει ένα κλιπάκι περίπου 1:30 από την Comet Tele. Είναι γραμμένο με τη βοήθεια ενός Orange Crush 10 και ενός φθηνού μικροφώνου, παρ' όλα αυτά έκανα τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό για να μην αλλοιώνεται πολύ το ηχογραφημένο αποτέλεσμα σε σχέση με τον φυσικό ήχο. Τελικά όσο και αν προσπάθησα το ηχογραφημένο χάνει λίγο σε μπάσσα σε σχέση με τον φυσικό ήχο.

 

Το κλιπάκι έχει δύο κιθάρες. Η πρώτη που παίζει το βασικό μοτίβο είναι με τον επιλογέα στην μεσαία θέση, ενώ η δεύτερη που παίζει τα "lead" (λέμε τώρα...) θεματάκια είναι με τον επιλογέα στον bridge μαγνήτη και με λίγο delay.

 

Περιμένω σχόλια και απόψεις...  8)

 

http://www.iit.demokritos.gr/~jgiotis/tele/tele_theme1.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

john, το κλιπακι σου ηταν πολυ καλο παικτικως (ακρως ...φθινοπωρινο)

 

ο ηχος ηταν λιγο "plinky", αλλα οπως ειπες τα μεσα ηχογραφησης πρεπει να επαιξαν ρολο...

 

εμενα μ' αρεσε παντως...  ;)

 

 

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο ηχος ηταν λιγο "plinky", αλλα οπως ειπες τα μεσα ηχογραφησης πρεπει να επαιξαν ρολο...

 

Ναι προφανώς έπαιξαν ρόλο τα μέσα ηχογράφησης, που μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν "πενιχρά", που όπως είπα και πριν κυρίως επηρέασαν την διάχυση (headroom) χαμηλομεσαίων συχνοτήτων. Τώρα βέβαια τι headroom να βγάλει ένας Orange Crush 10 με 8'' ηχείο, αλλά σίγουρα και ότι υπήρχε εξαφανίστηκε από τη μετριότητα του μικροφώνου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου