Προς το περιεχόμενο

My CustomSHop


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από 3 χρόνια έρευνας και προσπάθειας, είναι καιρός να σας παρουσιάσω το www.customshop.gr.

Είναι μια ιδέα μου μου ήρθε παρακολουθώντας το Noiz και θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλους τον Superfunk που -άθελά του- μου έδωσε την έμπνευση...και μετά όλους εσάς με τη τρελλάρα σας για μετατροπές. Επίσης ευχαριστώ όλους τους beta testers για τις πολύτιμες διορθώσεις και συμβουλές τους.

 

Χρόνια παίκτης και κάτοχος Gibson δεν είχα καταλάβει το μεγαλείο της Fender (ένα σώμα που μπορείς να βάψεις όπως θές, ένα μπράτσο, ένα πλαστικό με ηλεκτρικά και 4 βίδες...). Έτσι λοιπόν σκέφτηκα ότι μία κιθάρα δεν πρέπει μόνο να έχει καλό ήχο αλλά και ωραία εμφάνιση. Όλοι θα θέλαμε η κιθάρα μας να είναι μοναδική, να μην υπάρχει δεύτερη στο κόσμο, να αποικονίζει τη προσωπικότητά μας, να έχει την υπογραφή μας...
Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε στο μυαλό μου η ιδέα του Customshop.gr.

 

Η διαφορά του Customshop μου με όλα τα άλλα είναι στην τεχνική. Το σκεπτικό, που κάνει διαφορετικό το www.customshop.gr είναι ότι η βασική μέθοδος απεικόνισης του εικαστικού πάνω στο σώμα είναι η εκτύπωση, σε σχέση με τη κλασσική μέθοδο αερογράφου, Μια τεχνική που ελαχιστοποιεί το χρόνο παραγωγής, μηδενίζει τα λάθη και κατεβάζει κατά πολύ το τελικό κόστος.

Είμαι επαγγελματίας του χώρου των γραφικών και της επικοινωνίας εδώ και 25 χρόνια (ξεκίνησα την καριέρα μου σαν αερογραφιτζής) και αυτό μου δίνει πρόσβαση σε πολύ ακριβά μηχανήματα (οι printers που χρησιμοποιούνται είναι της τάξεως των 250.000-300.000 ευρώ). Υπάρχουν 3-4 σε όλη την Αττική και έχοντας κάνει δοκιμές σε όλους ξέρω τι θα πάρω από το κάθε μηχάνημα. Βέβαια με τους ανθρώπους που τους έχουν, έχω επαγγελματική συνεργασία γι αυτό με αφήνουν και κάνω τη πλάκα μου.

 

Για καλή μου τύχη, κανείς (μα κανείς?) δεν είχε σκεφτεί να κατοχυρώσει αυτό το όνομα, et voila www.customshop.gr , είμαι ο νόμιμος κάτοχος.

Το έφτιαξα αρκετά αναλυτικό, ώστε να γλυτώσουμε τις πολλές ερωτήσεις.

Σχετικά με το project, εδώ http://www.customshop.gr/about.html

Σχετικά με το το τι μπορεί να σχεδιαστεί, εδώ http://www.customshop.gr/gallery.html

Σχετικά με τα στάδια παραγωγής, εδώ http://www.customshop.gr/stepbystep.html (H κάθε κιθάρα που τελειώνει έχει στη δική της σελίδα, το δικό της step by step, γιατί το κάθε project έχει άλλες ιδιαιτερότητες)

Σχετικά με απορίες τι και πώς, εδώ http://www.customshop.gr/faq-contacts.html

 

http://img510.imageshack.us/img510/7603/dscn1947cc9.jpg

Αλλά ας δούμε τη πρώτη κιθάρα http://www.customshop.gr/bwa.html

Όσο και εάν φαίνεται απλό σαν σχέδιο, είναι πολύ δύσκολο στην εκτέλεση γιατί δεν συγχωρεί κανένα λάθος και τα πλαϊνά σχέδια  γίνονται στο χέρι με διάφορες τεχνικές.

Σώμα-μπράτσο MightyMite (δεν με ενδιέφερε ο ήχος στη συγκεκριμένη αλλά να δοκιμάσω την όλη τεχνική), Noiseless μαγνήτες που μου έδωσε ο Deadmind (ελπίζω να δουλεύουν παλιοθεσσαλονικέ...).

Όπως θα δείτε στις photos έδωσα σημασία στις λεπτομέρειες, στο πίσω μέρος με τα ελατήρια υπάρχει πάπυρος με όλες τις προδιαγραφές του σώματος και υπογραφή του καλλιτέχνη, (δηλ δικιά μου μέχρι να μαζέψω και άλλους...) και το head βάφτηκε άσπρο σαν συνέχεια του σώματος και σχεδιάστηκαν logos σε ειδικό waterslide. Την ονόμασα Strato για να μην μου ρίξει καμμία μήνυση ο Κος Στόλλας (έ φανταστικέ Κε Στόλλα...). Το σώμα περάστηκε με διάφανη ιριδίζουσα πέρλα (δεν φαίνεται στις photos) και μετά πολυουρεθάνη 2 συστατικών.

Το Σαββατοκύριακό τη περνάω ένα 2000λιαρο και τις κρέμες της και την άλλη εβδομάδα την βιδώνω, άρα περιμένετε clips.

 

http://img82.imageshack.us/my.php?image=dscn1929li3.jpg

Η δεύτερη που θα τελειώσει (ελπίζω μέχρι το τέλος του μήνα), είναι μια Tele http://www.customshop.gr/gilles.html

Η διαφορά στην τεχνική, σε σχέση με τη Strato είναι ότι η εκτύπωση γίνεται κατευθείαν πάνω στο ακατέργαστο σώμα

 

Η επόμενη (έχω μόνο το σώμα) είναι αυτή http://www.customshop.gr/giger.html

Το project (επειδή το σώμα είναι αριστούργημα και επειδή θέλω όποσδήποτε Fisman Powerbridge με Powerchip επάνω) πάει για Χριστούγεννα γιατί  no more money.

 

Το Customsgop.gr δεν έγινε για να "κονομήσω". Δόξα το Θεώ έχω άλλη δουλειά και μπορώ να θρέψω την οικογένειά μου. Δεν έχω ακόμα εμπορική πολιτική (άρα δεν μπορεί ο Wow! να με πετάξει έξω σαν διαφημιζόμενο). Ελπίζω με τις παρατηρήσεις σας και τις ερωτήσεις σας να δώ πως θα το κάνω. Τότε θα ξεκαθαρίσω και τον τρόπο παρουσίας μου σ' αυτό το forum με τoν Yameth. Επίσης δεν έχω σκοπό να το παρουσιάσω αλλού, μου φτάνετε εσείς. Βέβαια η όλη ιστορία δεν θα είναι for free, γιατί έχει κόπο, χρόνο και έξοδα -όσοι έχετε κάνει partcasters θα με καταλάβετε-. Θα προσπαθήσω όμως να το κάνω προσιτό, γιατί σκοπός μου είναι να φτιάξουμε όμορφες κιθάρες. Επίσης δεν θα ασχοληθώ με άλλους μέχρι να τελειώσω τα 2 δικά μου projects (το καθένα έχει μια τεχνική δυσκολία προς επίλυση).

 

Τέλος θα ήθελα, το Customshop.gr, να γίνει κάτι σαν το showroom του Noiz, όπου θα μπορούν αναλυτικά να παρουσιάζονται όργανα φτιαγμένα από εμάς (όπως τα φτιάχνει -ας πούμε ο Alderbody). Πολλοί εδώ μέσα έχουν φτιάξει όργανα που ζηλεύω και έχουν τεχνικές γνώσεις που δεν έχω.

Οι κιθάρες θα παρουσιαστούν στο επόμενο Noiz περίπτερο (όταν γίνει) και επειδή έχω ένα πάρε-δώσε με τη Λάρισα (λόγω πανεπιστημίου υιού) και στους Λαρισαίους-Βολιώτες-Γιάννενα), όταν κεράσουν απ' αυτά τα τσίπουρα-ούζα που είδαμε στις φωτογραφίες...

Περιμένω τις εντυπώσεις σας...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 62
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ απο εμενα καταρχας για την ιδεα σου και κατα δευτερον για την επιμονη σου ;)

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ απο εμενα καταρχας για την ιδεα σου και κατα δευτερον για την επιμονη σου)

Εγώ σ ευχαριστώ (αν και δεν γνωριζόμαστε) για το "μικρόβιο"...κατά τ άλλα δεν είναι θέμα επιμονής. Απλά είμαι τεμπέλης και δεν βλέπω πια καλά για να κάνω αερογράφο...άσε που ο αερογράφος δεν έχει Undo!

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε καλές δουλειές εύχομαι και καλή υπομονή, καθώς ο χώρος που διάλεξες να κινηθείς είναι εξαιρετικά απαιτητικός. Μπράβο για την ιδέα και την υλοποίησή της.

Θα πρότεινα, αν μου επιτρέπεις, να το ανεβάσεις και στα αγγλικά, καθώς οι γειτονικές μας χώρες έχουν κι αυτές κιθαρίστες που ενδεχομένως θα ενδιαφέρονταν.

Όπως και να χει καλές δουλειές και πάλι και με πολλούς και καλούς πελάτες

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω μείνει άφωνος! :o :o

Πραγματικά τρομερός. Μπράβο, πολλά μπράβο.! :D

Εύχομαι να πάνε ΟΛΑ καλά στο νέο σου ταξίδι! ;)

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως και να χει καλές δουλειές και πάλι και με πολλούς και καλούς πελάτες

Thanks man...αλλά δεν καίγομαι κι όλας...είπαμε να κάνουμε και λίγο τη πλάκα μας! Άρα θέλω μόνο καλούς πελάτες

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου