Προς το περιεχόμενο

Προσέγγιση ήχου γνωστών κιθαριστών!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

τι θα λεγαται να δημιουγησουμε αυτο το νεο θεμα εμπλουτιζοντας το με γνωστους ηχους δλδ:

 

να γραψουμε ο καθενας πως και με τι μεσα εχει προσεγγιση τον ηχο ενος κιθαριστα

 

srv tone (like..)

 

κιθαρα-fender strat usa 08  (ολα τα knobs στο τερμα,neck pickup)

ενισχυτης-marshall jcm2000 dsl401 (καθαρο καναλι gain-3,treble-6,middle-7,bass-9 ,master volume περιπου 12 η ωρα)

πεταλι-visual sound route 66 (overdrive drive περιπου 9 η ωρα ,tone τερμα! volume περιπου 8 η ωρα {bass boost on}--- compression comp τερμα ,tone 3 η ωρα ,volume περιπου 9 η ωρα)

 

οποιος εχει ορεξη μπορει να παραθετει και καποιο video η mp3 με τον ηχο ! (απο την αλλη βδομαδα εγω λογο υποχρεωσεων εξεταστικης)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 75
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγω θα προτεινα κατι ΠΟΛΥ πιο ενδιαφερον δηλ. τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ηχο του καθενα απο εμας.. ;D

 

Το να προσπαθεις να "προσεγγισεις" τον ηχο καποιου κιθαριστα εκτος απο αδυνατο ειναι και παντελως ΑΧΡΗΣΤΟ,δεν νομιζεις? ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοιτα.. .νομιζω οτι η προσεγγιση ειναι δυνατη σε διαφορα ποσοστα βεβαια αλλα γινεται.δεν διαφωνω οποιος θελει να παρουσιασει τις προσοπικες του ρυθμισεις . :)

 

αχρηστο δεν ξερω κατα ποσο ειναι.. εμενα πχ μου αρεσει πολυ ο ηχος του srv γιατι να μην τον προσεγγισω αν γινεται?!επεισης απο την δικη μου εμπειρια μεχρι τωρα για να καταλληξω σε εναν ηχο δικο μου πρωτα προσπαθησα να μιμιθω καποιου αλλου και στην πορεια κατεληξα στον δικο μου..οπως και με τα οργανα ..δεν μου ηρθε ενα πρωι και αγορασα στρατ..προφανως τα ακουσματα μου ηταν τετοια και μου αρεσαν αυτοι οι ηχοι που επεζαν οι γνωστοι  ;D

 

επισης αν ειναι αδυνατο να προσεγγισω καποιον ηχο τοτε ειναι αδυνατο να προσεγγισω και τον δικο μου!

 

εννοειτε οτι ειναι ανοιχτο το θεμα για να παρουσιασει ο καθενας οτι θελει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πιστεύω οτι είναι άχρηστο οτιδήποτε στη μουσική, όλα χρειάζονται και πολύ περισσότερο η ιστορία της και κάποιοι ιστορικοί ήχοι όπως του SRV, του Γκίλμουρα και αρκετών άλλων.

 

Εγώ το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι, ξεκίνα όλη την διαδικασία εύρεσης ήχων όσο πιο τσάμπα γίνεται δηλαδή βάλε κανα πρόγραμμα όπως το Guitar Rig δες πως έφτιαξαν τον κάθε ήχο φτιάξε το δικό σου μιας και έχεις πληθώρα εναλλακτικών. Όταν αισθανθείς άνετα με τον ήχο πήγαινε και αγόρασε τα αντίστοιχα υλικά. Το Guitar Rig έχει φτάσει κοντά αλλά δεν μπορεί με τίποτα να φτάσει τα πραγματικά εργαλεία.

 

Εγώ το χρησιμοποιώ για να φτιάξω ήχους και μετά κάνω το αντίστοιχο με τα πετάλια και τους ενισχυτές μου. Πίστεψε με έχει μεγάλη διαφορά από την πραγματικότητα αλλά σίγουρα βοηθάει ιδίως νέους κιθαρίστες που ξέρουν να χρησιμοποιούν μόνο το overdrive/distortion και τίποτα άλλο.

 

Επίσης είναι πολύ χρήσιμο όταν θέλεις να γράψεις δρόμους για ένα τραγούδι στα γρήγορα με τον κοντινότερο δυνατό ήχο στις προτιμήσεις σου χωρίς να στήνεις μικρόφωνα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ θα συμφωνήσω με τον superfunk, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσει κάποιος μουσικός να αντιγράψει τον ήχο ή το rig κάποιου άλλου..

 

αν αυτός είναι ο στόχος σου πιο πολύ απελπισία θα σου φέρει αφού ποτέ δεν θα μπορέσεις να τον πλησιάσεις αρκετά..

 

καλύτερα να ξοδέψεις τον χρόνο (κ τα χρήματα) σου στο να βρεις ποια μηχανήματα και ρυθμίσεις ανταποκρίνονται στον ήχο που ΕΣΥ θέλεις να ακούς όταν παίζεις κολακεύουν το προσωπικό σου παίξιμο..

 

βέβαια δεν είναι κακό να "δανειστείς" μια ιδέα που μπορεί να σου φανεί ενδιαφέρουσα ή να σε βοηθήσει να φτάσεις πιο κοντά σε αυτό που θέλεις.. αλλά να μην γίνει αυτοσκοπός η "αναπαραγωγή" του ήχου κάποιου άλλου.

 

Κώστας

www.soundclick.com/konstantine

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ήχος του SRV ήταν αυτός ο οποίος έκανε τα δάχτυλα του SRV να κινούνται πιο "άνετα". Τι θέλω να πώ. Καλός, χρυσός ο ήχος του Vaughan, Gilmour, Blackmore (λέμε τώρα) έως και malmsteen, αλλά είναι και τι σου κάθεται ΕΣΕΝΑ καλά στ'αυτί όταν παίζεις. Γενικώς θα συμφωνήσω με τον SF στο θέμα, αν και θα διαφωνήσω στο ότι είναι εντελώς άχρηστο. Σε κάποια φάση μπήκα στο τριπάκι να "αντιγράψω" τον ήχο του Lee. Εκτός του ότι δεν υπήρχε περίπτωση να το πετύχω ακριβώς, ήταν κι η παγίδα του να έχεις τον ήχο που γουστάρεις γενικώς μεν, αλλά να έχεις και μια μείξη overdriven/clean ήχου στο long train running( ;D  ;D  ;D ), αλλά προσωπικά με βοήθησε αρκετά στο να βρώ μερικά "κενά" σημεία στον δικό μου ήχο. Οπότε καλό είναι γενικώς να δοκιμάζεις διάφορους ήχους, αλλά ακόμα καλύτερα αν το κάνεις για να βρείς τον δικό σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το παν ειναι ο ηχος που φτιαχνεις (ή ψαχνεις) να σου γεμιζει την ψυχη!...  ;)

 

τωρα αν ειναι του Vaughan ή του...  Γιωργου Μαγκα :o, καλα κανει και ειναι.

 

Αυτο που πιθανα θελει να πει ο SF ειναι οτι ο ηχος που εμεις ακουμε στις ηχογραφησεις των μεγαλων, δεν ειναι 100% προσβασιμος γιατι εχει περασει κι ενα κιλο επεξεργασιες πριν "τυπωθει" στο ...βινυλιο.  8)

Σιγουρα μια κεντρικη ιδεα την εχουμε βασει ...ιστορικων αναφορων (για κιθαρες, πεταλια, ενισχυτες κλπ) αλλα απο ΄κει και περα we' re on our own...    :)

 

 

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε κάποια φάση μπήκα στο τριπάκι να "αντιγράψω" τον ήχο του Lee

Lee Ritenour? Jake E Lee? Bruce Lee? Tsou Lee? Kou Lee?

 

Blackmore (λέμε τώρα)

Πλενουμε και κανα στομα πρωτα

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τωρα αν ειναι του Vaughan ή του...  Γιωργου Μαγκα :o, καλα κανει και ειναι.

 

τι έχει δηλαδή ο ήχος του (ημί)θεου Γίωργου-φοράω μισό κιλό χρυσά κοσμήματα-Μάγκα? ;D

www.myspace.com/subfireband

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως επειδη ξεφυγαμε απο το θεμα ,νομιζω δεν ειναι κακο οποιος εχει καποια ιδεα για καποιον ηχο να την αναφερει. Δεν μιλαμε φανταζομαι για ακριβη αναπαραγωγη ( ειναι αδυνατον βεβαια) αλλα για γενικο κανονα οπως πχ ο SRV επαιζε κατα μεγαλο ποσοστο με neck μαγνητη η οτι ο Knopfler χρησιμοποιουσε στους πρωτους δισκους το orange squeezer κλπ . Κ τελικα δεν παιζουμε ολοι κιθαρα για να φτειαξουμε τον προσωπικο μας ηχο ( ειμαι 44 κ ακομα τον ψαχνω  :) :) )!!! Ασ το πουμε καλυτερα ''πως θα πλησιασω το ηχοχρωμα του ταδε κιθαριστα'' .  Πχ οι καταπληκτικες μεσαιες κ το sustain του Santana με τον ''φτωχο μου'' εξοπλισμο πως θα τον προσεγγισω??

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου