Προς το περιεχόμενο

CD copyist?


Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.oditec.gr/

 

Οταν ειχα ψαξει για τετοιες εταιρειες αυτη ηταν η πιο φθηνη και το

αποτελεσμα πολυ καλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάω για μία φτηνή (πολύ φτηνή) λύση και μένει  και ο printer για να κάνεις πλάκα με τα παιδιά σου. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό (το χρησιμοποιώ καθημερινά σε cds που στέλνουμε για πελάτες μας-έχω άπειρα δείγματα εάν θέλετε). Ο ρυθμός εκτύπωσης είναι περίπου 1 cd/min και το μόνο πρόβλημα είναι to manual feed.

Υπάρχουν βέβαια και οι Primera (www.primeraeurope.de ή www.primera.com) όπου τυπώνουν πολλαπλά αντίτυπα (δεν ξέρω εάν υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα) και όλες οι εταιρίες ψηφιακής εκτύπωσης cds (νομίζω) έχουν ένα τέτοιο για μικρές παραγωγές (200 cds είναι μικρή παραγωγή.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Το καλό με τον Marathon (την πρότασή του δηλ), είναι οτι ΕΣΥ ελέγχεις το πόσα θα φτιάξεις τελικα. Ξεκινάς με καμμια δεκαριά (λέμε τώρα, αν και ελπίζω ότι έχω κάνει τα μαθηματικά μου καλά) και μετά φτιάχνεις ανα την παραγγελεία...

 

Και αν και είμαι φαν του DIY, ομολογώ ότι το έχω ξανακάνει το κόλπο με το να γράφεις μόνος σου και είναι ΠΟΛΥ χρονοβόρο, και ομολογουμένος το μετάνιωσα!

 

Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες και τα λινκ! Θα αρχίσω τα τηλέφωνα αύριο μεθαύριο!

 

Νικόλας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Ξανα-ζωντανεύω αυτό το θέμα, για να ρωτήσω το εξής:

 

Εάν κάποιος θέλει να εκτυπώσει "λίγα" CD 200-300, τι λύση του προτείνετε; Κατά προτίμηση, θα ήθελα τα CD να είναι σε μορφή Digipack γιατί είναι όσο να 'ναι, πιο ... κλασάτο! :)

 

Το concept είναι το εξής:

σύντομα με τη μπάντα μου θα κυκλοφορήσουμε το υλικό μας. Σκεφτόμαστε να το διανείμουμε μέσω web (δωρεάν σε μορφή mp3), αλλά να δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να αποκτήσει το album σε μορφή CD να κάνει δωρεά (donate) ένα υποτυπώδες ποσό και εμείς να του το στείλουμε ταχυδρομικά.

 

Αφενός λοιπόν δε θέλουμε να μπλέξουμε με εταιρείες διανομής κλπ, αφετέρου όμως θέλουμε να κάνουμε μια όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή (από άποψη αισθητικής) δουλειά, η χωρίς όμως να μη μας κοστίσει ... "ο κούκος αηδόνι"! ;D

 

Καμιά ιδέα;

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμιά ιδέα; ???

 

Είναι εφικτό να πετύχεις άψογο αποτέλεσμα, αρκεί να εξετάσεις όλες σου τις επιλογές από οικονομικής και αισθητικής πλευράς.

Το καινούριο ep της μπάντας που παίζω για παράδειγμα αν και θα βγεί συνολικά σε 700 κομμάτια και περιέχει 8σέλιδο βιβλιαράκι, διαφανή "πλάτη" και εκτύπωση πάνω στο CD, έγιναν όλα DIY, και μας κόστισε ελάχιστα.

 

Για αρχή, πήγαινε στα κομπιουτεράδικα της Στουρνάρη και ψάξε για θήκες (προφανώς όσες περισσότερες αγοράσεις, τόσο μεγαλύτερη έκπτωση μπορούν να σου κάνουν οπότε πάρε προσφορές) Για το CD έχεις αρκετές επιλογές, είτε LightScribe (googlαρέ το αν δεν γνωρίζεις την συγκεκριμένη τεχνολογία) είτε έτοιμα αυτοκόλλητα (που θα βρείς στα παραπάνω μαγαζιά) στα οποία εκτυπώνεις με οποιονδήποτε inject εκτυπωτή, είτε τέλος αγοράζεις λευκά CD και χρησιμοποιείς εκτυπωτή με την ανάλογη δυνατότητα εκτύπωσης (στην χειρότερη τα αφήνεις λευκά, προτιμότερο από το να λέει το CD σου MITSUI πάνω η κάτι τέτοιο  ;D) Κάθε μέθοδος έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Ανάλογα το τι θα ακολουθήσεις, θα καθορίσει και τι τύπου CD θα αγοράσεις.

 

Για την εκτύπωση του artwork υπάρχουν εκτυπωτικά γραφεία που αναλαμβάνουν να τυπώσουν σε συγκεκριμένες διαστάσεις (και μάλιστα σε ποιό "βαρύ" χαρτί, ή διαφορετικού τύπου), αλλά δεν γνωρίζω συγκεκριμένες τιμές και υπηρεσίες (έχουμε γνωστό που προσφέρθηκε να μας τα τυπώσει, οπότε δεν είχα καμία επαφή με τέτοια μαγαζιά!)

 

Τέλος, για την εγγραφή των CD, ας είναι καλά τα cd-writers, πάρε το master σου, δημιούργησε ένα πιστό image και με ένα καλό πρόγραμμα και σε σχετικά χαμηλή ταχύτητα ξεκίνα την εγγραφή. Δεν θα σου πάρει πολύ αν γράφεις 15-20 την ημέρα, και αν καταμερίσετε την εργασία στα διάφορα μέλη.

 

Cheers!

www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg

www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου