Προς το περιεχόμενο

S.B.I ---> Project : "FIREDOME"


kilon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Sbi_logo.gif

 

Kαλώς ήρθατε στο S.B.I . To S.B.I είναι μια ιδέα που είχα πρόσφατα και την οποία πήρα μέσα απο τα clips του νοιζ. Πολλές φορές υπήρξαν νοιζαδες που θελήσαν να διορθώσουν ή να προσφέρουν την δική τους version σε ένα απο τα κλιπς. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα ήταν διασκεδαστικό αν ξεκινούσα ένα μικρό παιχνίδι όπου θα μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε στην δημιουργία μουσικών κομματιών.

 

Ένας τρόπος να αξασκήσουμε τις μουσικές μας ικανότητες με την συνεργασία όσων περισσότερων μελών γίνεται . Σκοπός η διμουργία ενός ή περισσοτέρων μουσικών κομματιών στηριγμένα γύρω απο ένα εννιαίο θέμα.

 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν κανόνες για την συμμετοχή σας , η συμμετοχή μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε τρόπο , είτε με την δημιουργία μιας μελωδίας χωρίς ήχους (βλ. midi file) , ή με την δημιουργία ενός audio file με μια έτοιμη μελωδία , ή με την δημιουργία ενός ήχου (single sample ή multisample ή ακόμα και Preset αν το soft synth είναι πολύ γνωστό πχ. fm8 ή absynth) , κτλ κτλ. 

 

To θέμα αυτού του project θα είναι η φωτιά .

 

fire-1.jpg

fire-crop.gif

11_27_4---Coal-Fire_web.jpg

 

 

Το κομμάτι θα είναι ambient μελωδικό , γεμάτο ήχους που θα αφορούν το θέμα της φωτίας. Το τί θα είναι αυτό , το αφήνω στην κρίση σας. Το κομμάτι δεν θα έχει drums , αλλά κυρίος pads, leads , sfx και ίσως κάποια ακουστικά όργανα με περίεργο ήχο ( εννοώ τρόπο παιξίματος, πχ. γαρτζούνισμα κιθάρας , χτύπημα τον χορδών με μεταλλικά αντικείμενα κτλ κτλ. )

 

 

Μέχρι Σάββατο μεσημέρι θα έχω ανεβάσει εδώ ένα Link σε rar file όπου θα περιέχει samples και audio tracks απο ηχογραφήσεις που θα έχω κάνει , αλλά μέχρι τότε μπορείτε φυσικά να ανεβάσεται ότι επιθυμείτε αρκεί να αφορά το θέμα του project.

 

Καλή δημιουργία και θυμηθείτε το μυστικό είναι ένα .....

 

1311.jpg

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως υποσχέθηκα ανέβασα στο rapidshare το rar με τα αρχειάκια. To Wav rar έχει τα audio tracks σε μορφή wav. Είναι στην ουσία 3 tracks και 1 master που έχει την ολική μίξη. To audio track 2 είναι ένα mp3 κιθάρα σόλο που μου έστειλε ο NicolasAth72 το οποίο έχω λίγο μιξάρει με compression, reverb και eq. Tα άλλα δυο audio tracks είναι δικά μου. Νικόλα αν μπορείς στείλε μου το ίδιο αλλά με πιο καθαρό audio. Σε ορισμένα σημεία ξεφεύγεις εκτός Volume και ο ήχος παραμορφώνει. Αν είναι δυνατόν ρίξε ένα κομπρέσσορα στο track σου και ρύθμισε την ένταση σου. Κατά τα άλλα μελωδικά μου αρέσεις πολυ, αλλά μην διστάσεις να δοκιμάσεις ότι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

 

Ο σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να διασκεδάσουμε , να εξασκηθούμε και να ανταλάξουμε ιδέες.

 

Λοιπόν όπως έλεγα το WAV είναι με τα Wav , είναι 20 MB περίπου, και το κάθε audio track έχει silence μέσα για να ξέρετε που τοποθετείται χρονικά το κάθε track. Απο εκέι και πέρα είναι στο χέρι σας να βγάλετε το silence και ακόμα να αλλάξετε το χρονικό σημείο που ξεκινάει και τελιώνει. Όλα είναι στο χέρι σας. Το MP3 rar είνα ακριβώς το ίδιο απλώς τα αρχεία είναι MP3 και είναι 10 MB.

 

Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο πότε θα τελιώσει το κομμάτι ή αν στο τέλος έχουμε ένα ή περισσότερα κομμάτια. Σκοπός είναι η διαδικασία και όχι το τελικό αποτέλεσμα , αλλά είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει γιατι θα πέσουν πολλές καλλές ιδέες στο τραπέζι και γιατί το νοιζ έχει πολλού καλούς μουσικούς.

 

Το τρίτο αρχείο είναι το ableton live 6 αρχείο για όσους έχουν το ableton live και θέλουν να επέμβουν στην μίξη μου. Eίναι 600 KB .

 

http://rapidshare.com/files/157353304/FireDome_Tracks_Wav_v1.rar

 

http://rapidshare.com/files/157354628/Firedome_Tracks_Mp3_v1.rar

 

http://rapidshare.com/files/157355098/Firedome.als

 

Aν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τα αρχεία , ενημερώστε με.

 

Nα θυμίσω ότι , ότι ανεβαίνει εδώ δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ακολουθήσετε .... μπορείτε να το αγνοήσετε εντελώς και να δημιουργήσετε κάτι δικό σας. Γενικώς ότι δημιουργήσετε σχετικά με το θέμα , με καλύπτει, δεν έχω την παραμικρή απαίτηση για κάτι το συγκεκριμένο. Μόνο να ακολουθεί το θέμα. Μερικοί μπορει να θέλετε να μιξάρετε, άλλοι να remixάρετε, άλλοι να ξεκινήσετε κάτι δικό σας απο την αρχή, άλλοι να τοποθετήσετε έναν απλό ήχο μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

 

Η διαδικασία αυτή λέγεται Brainstorming , είναι αρκετα γνωστή στον κόσμο των επιχειρήσεων και όχι μόνο. Σκοπός της να πέσουν όλες οι καλές ιδέες στο τραπέζι και απο εκέι και πέρα να βρεθεί πώς θα ταιριάξουν όλες αυτές ή μερικές απο αυτές τις ιδέες μαζί. Άρα μην ανησυχείτε θα υπάρξει διάλογος σχετικά με το τι μας αρέσει περισσότερο και αν είναι αναγκαίο ίσως να υπάρξουν παραπάνω απο ένα κομμάτι. Όλα πάιζουν , σημασία έχει να κάνουμε το κέφι μας. 

 

Aν αποφασίσετε να κάνετε multitrack ηχογραφήσεις τότε ανεβάστε rar αρχείo στο rapidshare με κάθε audio tracks σε wav ή mp3, αν είναι δυαντόν με silence για σωστή τοποθέτηση. Mε λίγα λόγια ότι έκανα εγώ με τα αρχεία μου. 

 

Καλή διασκέδαση.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου