Προς το περιεχόμενο

Scalloped ταστιέρες τι προσφέρουν παραπάνω; Μειονεκτήμα


Mike G

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επίσης στην strat του Malmsteen οι μαγνήτες είναι high ή low output?Είναι αλήθεια ότι με τις σκαλισμένες ταστιέρες χάνεις sustain λόγω μειωμένης μάζας του οργάνου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Όχι δεν είναι αλήθεια ότι χάνεις τόσο sustain (όσο δηλαδή έχει μιά στρατοκάστερ, εφ΄όσον γι αυτή μιλάμε).

 

Οι μαγνήτες του Malmsteen, είναι high output.

 

Όσο αφορά την ερώτηση, για το τί προσφέρουν παραπάνω σε έναν κιθαρίστα, σκέψου ότι ίσως και να προσφέρουν λιγότερο σε κάποιον άλλο. Είναι απλά καθαρά θέμα παικτικής προσέγγισης τέτοιου είδους όργανα.

 

Άλλοι θα σου πουν ότι "τρίζουν" τα ακκόρντα, άλλοι ότι χάνει πολύ από το feel του το παίξιμο.

 

Από προσωπική πείρα έχοντας την Blackmore signature Fender stratocaster, θα πω ότι απλά τα βιμπράτο και ο έλεγχός τους γίνεται αστεία έυκολος, τα ακκόρντα ακούγονται πεντακάθαρα (άμα τα παίζεις φυσικά πεντακάθαρα), σε lead καταστάσεις δεν χορταίνεις να παίζεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις με απίστευτη άνεση 10ρες χορδές (εγώ χρησιμοποιώ κυρίως 9άρες, και ενίοτε τελευταία υβριδικό σετ, ανάμεσα σε 9-10ρες) καθότι τα σηκώματα ακόμα και 2 τόνων, έχουν χαρακτηριστική ευκολία.

 

Βέβαια όλα αυτά απαιτούν λίγο διαφορετική προσέγγιση στο παίξιμο από μιά κανονική στρατ χωρίς scalloped neck.

 

Για παράδειγμα επειδή εγώ έχω "απάλό" παίξιμο πέννας στο δεξί μου και δεν "σκάβω" δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Τα δάκτυλα επίσης του αριστερού μου χεριού δίνουν όπου χρειάζεται δυναμικές στο είδος μουσικής που μου αρέσει να παίζω, χωρίς να βάζω καμιά ιδιαίτερη δύναμη αλλιώνοντας τον ήχο της νότας όπότε εμένα όλα οκ μου φαίνονται.

 

Βέβαια έχω παρατηρήσει άλλους κιθαρίστες που δοκίμασαν να παίξουν με την κιθάρα μου, απλά να μην τους κάθεται με τίποτα και να φαλτσάρουν άσχημα, και να την αφήνουν απογοητευμένοι, προφανώς περιμένοντας άλλα και βλέποντας άλλα...

 

Εν γένει είναι πολύ σχετικό... το πως μπορεί να βολεύει τον καθένα. Είναι ανάλογα το στύλ και το παίξιμο του καθενός αλλά και της προσέγγισης του στην ηλεκτρική κιθάρα. προσφέρει τα μέγιστα σε κάποιους, και σε κάποιους άλλους πιάνει μόνο χώρο στο σπίτι τους.

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερωτηση.Προς taq.

 

Ο Blackmore με Scalloped ταστιέρες παιζει;

 

Γιατι εχω σχεδον ολα τα βιντεο που παιζει και δεν μου φανηκε αυτο που γραφεις.Δεν ξερω, μου κανει εντυπωση.

Πρώην VARTANIS 🙂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερωτηση.Προς taq.

 

Ο Blackmore με Scalloped ταστιέρες παιζει;

 

Γιατι εχω σχεδον ολα τα βιντεο που παιζει και δεν μου φανηκε αυτο που γραφεις.Δεν ξερω, μου κανει εντυπωση.

 

ναι! εδω κ χρονιααααααααααααα  :)

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απ'ότι λέει εδώ τουλάχιστον (με τη συνήθη επιφύλαξη):

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Ritchie_Blackmore_Stratocaster

 

Neck

  • Maple wood oval shape neck
  • Polyurethane finish
  • Steel truss rod
  • Scalloped (top three strings only) Rosewood fretboard with lacquer finish
  • 22 medium-jumbo frets
  • pearl inlays at 3rd, 5th, 7th, 9th, 12th, 15th, 17th, 19th, and 21st frets

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Scalloped του Blackmore είναι μόνο στις ατύλιχτες χορδές. Δεν είναι σε όλη την ταστιέρα.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H scalloped βοηθά στα apreggios, στο bending, στο tapping καθώς και σε παιχνίδια με το pitch μιας χορδής, καθώς απλώς την πιέζεις παραπάνω. Κάποιοι άλλοι λένε ότι βοηθά και στο να ακουστούν καθαρά όλες οι χορδές σε μια συγχορδία.

 

Τα μειονεκτήματα είναι ότι αφενώς χάνει σε δύναμη ο λαιμός και είναι πιο επιρρεπής στην τάση των χορδών, οπότε και θέλει πιο συχνό ρύθμισμα καθώς και το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να ελέγχεις τη δύναμη στο αριστερό χέρι, καθώς μπορεί πολύ εύκολα να παραφωνίσει η κιθάρα

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η  Ritchie Blackmore signature (τουλάχιστον αυτή που έχω εγώ MIJ 1995, limited to 500 pieces worldwide) είναι αυτή που έπαιζε κατά κόρον στην 10ετία του 80 έως τα late 90s.

 

Scalloped είναι όλη η ταστιέρα, με σημαντική διαφορά από του Malmsteen, ο οποίος αντέγραψε φυσικά την πατέντα, του πάντα πρωτοπόρου θείου Ritchie. Ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα και τις έσκαβε μόνος του με τον τεχνικό του στα late 70s.

 

Μία από τις πρώτες που έφτιαξε (olympic white & black pickguard) εμφανίζεται στο video clip του L.A connection από το άλμπουμ Long live r'n'r με τον μπαρμα Dio στην τελευταία συνεργασία που είχαν. :'(

 

Ξεκινώντας από την E μπάσο στο F,F#,G,G#,A είναι πιό μικρό το σκάψιμο (προοδευτικά γίνεται ελαχιστα πιό πολύ), και από κει και κάτω, μέχρι το 21ο τάστο προοδευτικά πάντα το σκάψιμο μεγαλώνει περισσότερο, ενώ παράλληλα πάντα ακριβώς μετά το τάστο αφήνει λίγο "ψωμί". :o

 

Ξεκινώντας από την A είναι σκαμμένο το μπράτσο περισσότερο από ότι πάνω στην E, και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο ως το 21ο.

 

Δηλαδή είναι κανονικότατο scalloped neck, και υπάρχει προοδευτικά περισσότερο σκάψιμο όσο πάς πρός την βάση του μπράτσου καθώς επίσης και προοδευτικό όσο διατρέχεις το πλάτος της ταστιέρας, από πάνω προς τα κάτω.  ;)

 

Η περιγραφή μου ίσως να είναι λίγο κάπως αλλά η μπαταρία της ψηφιακής φορτίζει. Θα την ανεβάσω στο gallery αν μπορέσω το απόγευμα.

 

Επίσης μύθος τα περί αντοχής και ευαισθησίας μπράτσου. 3 χρόνια αρύθμιστο και ευθύ είναι στη δική μου. Από την στιγμή που υπάρχει βέργα μέσα τέλος.

 

Από το 1996 και μετά πειραματίστηκε με πολλές αλλαγές σε στρατ (όχι ότι πρίν πήγαινε πίσω), προσαρμογή Rolland pickups, Lace sensors, set neck σε στρατοκάστερ πάντα με το 70ς headstock και πολλά άλλα.... 8)

 

 

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή φάση η σκαμμένη ταστίερα, αλλά σε περίπτωση που σε ενδιαφέρουν και άλλα πράγματα πέρα απο σολίδια, η κιθάρα γίνεται λίγο gadget...

 

Προσωπικά έχοντας στην κατοχή μου μια τέτοια κιθάρα για κάποιο καιρό, δεν μπόρεσα να την έχω ως βασικό μου όργανο... Η αίσθηση που μου έδινε στα ακκόρντα ήταν πολύ περίεργη (σκέτη χορδή κατω απο τα δάχτυλα), το ίδιο και στο tapping...

 

Οσο για το sustain, θα έλεγα πως κερδίζεις μιας και η ταλάντωση της χορδής γίνεται πιο ελεύθερα, χωρίς να έρχετε σε επαφή με την ταστιέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πω..με εχει κουρασει το θεμα..Μιλαμε οτι εχω φριξει με αυτα που διαβαζω..!! ???

 

Ενα μονο,εχεις καλυτερο ελεγχο στο Wide Vibrato!Καλυτερη αισθηση,αερινη,τπτ αλλο.

 

Ουτε γρηγορα σε βοηθα να παιζεις,ουτε sweepin'αρπετζιος θα μαθεις μονο κ μονο επειδη παιζεις με scalloped..no way αδερφια.

 

H αληθεια ειναι πως κανεις δεν εκλεψε καμια πατεντα απο κανενα (Τι νομιζετε? Οτι εριξε μια ματια στην ιστοσελιδα του Richie ο Σουηδος το 80 και ειπε,ε αφου αυτος,τοτε κ εγω!??) κ επισης η αληθεια ειναι πως εαν ειχαν την δυνατοτητα να βαλουν cyclop jumbo mambo ταστα το 70 κανεις τους δεν θα εσκαβε την fender,μπηλιβ μι!

 

 

5 long years

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου