Προς το περιεχόμενο

Some tube amps


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιποοοον,θέλω εναν ενισχυτή για το στούντιο (40μ2) και για μικρά live,δηλαδή χώρους περίπου gagarin και μικρότερους (οχι οτι θα με ενοχλούσε να με βγάζει και για οακα)

Το ξέρω οτι έχουν πολυσυζητηθεί όλοι ίσως οι παρακάτω και διάβασα και τα περισσότερα θέματα που έχουν ανοίξει γι'αυτούς.

Θα ήθελα όμως να μου πείτε τη γνώμη σας και κυρίως έχω μπλεχτεί με τη διαφορά ισχύος και αριθμού ηχείων.

30w?40w?60w? 1x12? 2x12?

Δεν έχω ιδέα τι θα μου χρειαστεί, και σε κατάστημα να πάω να τους δοκιμάσω πάλι δε θα καταλάβω τίποτα,γι'αυτό θα ήθελα κάποιον που έχει δοκιμάσει κάποιον απο αυτούς σε live και σε στούντιο να μου πει μια γνώμη.

 

http://www.thomann.de/gr/fender_hot_rod_deluxe_surf_green.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_hotroddeville212.htm

http://www.thomann.de/gr/vox_ac30_cc2_gitarrencombo.htm

http://www.thomann.de/gr/vox_ac30_cc1_gitarrencombo.htm

http://www.thomann.de/gr/orange_rocker_30_gitarrencombo.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασε τα Μεξικανικα και τα κινεζικα και ψαξε usa fender.

Όπως;

 

αυτοι οι ενισχυτες που σκεφτεσαι εχουν πολυ διαφορετικο ηχο: fender, vox η orange.. εξαρταται τι προτιμας

 

Ναι ναι δε στέκομαι στον χαρακτήρα του ενισχυτή που είναι κάτι υποκειμενικό και θα το διαλέξω μόνος μου, αλλα στα βατ και στον αριθμό ηχείων κυρίως και στο πως θα με καλύψουν στο στούντιο και στο live..πχ ο cc1 κάνει για την περιπτωσή μου ή χρειάζομαι περισσότερα βατ και 2x12;

Α ξέχασα να πω οτι θα αφιερώνω και λίγο χρόνο σπίτι με τον ενισχυτή στα πλαίσια του δυνατού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

για μενα καπου γυρω στα 30 watt με 1χ12 ειναι το οριο (για ολοκαθαρο ηχο χωρις breakup) για live (και οι 2 ενισχυτες που χρησιποποιω συνηθως σε live ειναι στα 40watt, 1χ12) . απο την αλλη γι αυτον ακριβως τον ηχο (λιγο αρπαγμενο) αγοραζεις πχ ενα vox. τον ηχο 2χ12 τον προτιμω απο 1χ12, αλλα δεν παιζει να κουβαλαω τοσο βαρος. θα λεγα οτι με οποιοδηποτε λαμπατο 30 watt 1χ12 εισαι μια χαρα για live απο αποψη εντασης..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 2χ12'' Ηχεία θα σε βολέψουν καλύτερα... ανεξάρτητα από τα Watt, ο όγκος τους είναι κάτι που θα χαρακτηρίζει καλύτερα τον ήχο σου από την επιλογή 1χ12''.

Και φυσικά αυτό θα σου φανεί στα live φοβερά χρήσιμο.

 

Προσωπικά έχοντας συνηθίσει το 2χ12, είτε σε χαμηλές εντάσεις, είτε σε υψηλότερες, όταν κουβαλάω τον Peavy VK 60W, 1x12'' στις πρόβες στο στούντιο, νιώθω ότι "στενεύει" ο ήχος μου.. αλλά βέβαια αυτά είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής... από τους παραπάνω πιό ευέλικτος είναι ο HRD της Fender. Δέχεται πολύ καλά τα πετάλια, είναι πολύ δυνατός. Η λύση όμως που θα προτιμούσα είναι το 2χ12 του deville. Στα μείον το βάρος του στο κουβάλημα, στα συν η ίδια ευελιξία με τον HRD, και πάνω από όλα τα 2χ12'' ηχεία του.

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ο deluxe είναι σε surf green, τι λέμε τώρα, end of story.

 

Περαν τις πλάκας το θέμα είναι ότι με 2χ12 έχεις πολύ πιο γεμάτο ήχο αλλά σε δυσκολευει στο κουβάλημα.Απο κει και πέρα, οι ενισχυτές αυτοι είναι τόσο διαφορετικοι μεταξύ τους....με κανέναν δε νομιζω να έχεις πρόβλημα έντασης, είναι νομίζω καθαρα θέμα προσωπικου γούστου.

 

Εγώ θα έπαιρνα τον orange, αλλά αυτο οφείλεται σε καθαρά προσωπικά κριτήρια περι ήχου...μπορει εσενα να σου φανει μάπα.

 

Οποτε ότι και να σου προτεινουμε, ειδικά τώρα που δε μπορουμε αντικειμενικά να πουμε ο Α είναι καλύτερος απο τον Β λόγω μεγάλης διαφοράς μεταξύ των ενισχυτών....δε νομιζω να βοηθήσει πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα έπαιρνα τον orange, αλλά αυτο οφείλεται σε καθαρά προσωπικά κριτήρια περι ήχου...μπορει εσενα να σου φανει μάπα.

 

Οποτε ότι και να σου προτεινουμε, ειδικά τώρα που δε μπορουμε αντικειμενικά να πουμε ο Α είναι καλύτερος απο τον Β λόγω μεγάλης διαφοράς μεταξύ των ενισχυτών....δε νομιζω να βοηθήσει πολύ.

 

Επειδή τον Orange τον συγκεκριμένο τον είχα δοκιμάσει όταν έψαχνα κι εγώ να αγοράσω ενισχυτή, έχω να πω πως μάλλον δεν ενδείκνυται... συν του ότι έχει (κατά τη γνώμη μου πάντα) χαμηλό value for money και χαμηλή ευελιξία. Κι εξηγούμαι:

 

α) Το καθαρό του κανάλι είναι μόνο ένα knob. Ούτε eq ούτε τίποτα. Ακούγεται πολύ όμορφο μεν (π.χ. για blues solάκι), αλλά δε σου προσφέρει ευελιξία.

 

β)Το 2ο κανάλι έχει έναν vintage γλυκό overdriven ήχο αρκετά ιδιαίτερο και όμορφο από ότι θυμάμαι, αλλά ΜΟΝΟ αυτόν!

 

γ)Δεν έχει ούτε reverb (πραγμα που για κάποιους είναι θετικό βέβαια, αλλά εγώ το θέλω!) ούτε effects loop και

 

δ) δεν παίρνει footswitch! Ο μόνος τροπος να αλλάξεις κανάλι είναι με το χέρι από το διακοπτάκι. Μάλλον όχι ό,τι καλύτερο ειδικά για live...

 

Εν ολίγοις, σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι είναι κακός ενισχυτής (αντίθετα μάλιστα, βγάζει ορισμένους πολύ όμορφους ήχους) αλλά όταν δίνεις 1000 ευρώ για έναν ενισχυτή, έχεις και απαιτήσεις και για άλλα πράγματα. Και σίγουρα υπάρχουν άλλα μοντέλα που σε αυτά (και λιγότερα) χρήματα προσφέρουν περισσότερα. Άλλωστε εσύ από ότι λες θέλεις να πάρεις έναν ενισχυτή ΕΡΓΑΛΕΙΟ που θα σε βγάζει άνετα live κλπ, και ο Rocker κατα τη γνώμη μου ΔΕΝ είναι τέτοιος.

 

my 2 cents  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασε τα Μεξικανικα και τα κινεζικα και ψαξε usa fender.

 

Αρχικά ίσχυε αυτό, τελικά εξελίχθηκε σε μύθο. Period (από μένα).

 

 

Όσο πιο συνοπτικά μπορώ:

 

Ηοt Rod Dlx: διαχρονικός και ultimate best seller. Θαυμάσια καθαρά που όμως μπασάρουν κάπως πρόωρα, λίγο πρόχειρη ποιότητα κατασκευής με συντονισμούς στην καμπίνα, πολύ ευαίσθητο volume pot (στο 3-4 αρχίζει να φωνάζει πολύ, ειδικά αν τον πιέζεις παραπάνω με κάποιο boost ή βρώμικο πεταλάκι, και από κει και πάνω δεν δυναμώνει αλλά παίρνει power amp dist - πολλοί αλλάζουν το linear pot με audio pot), ωραίος για πετάλια, τα βρώμικά του διχάζουν (οι πιο πολλοί τα μισούν - εγώ όχι), και με κλασσικό reverb που θα σου αρέσει πολύ.

 

Ηοt Rod Deville: όλα τα ανωτέρω αλλά σε καλύτερη συσκευασία (2x12, περισσότερα βατ)...

 

Vox: πολύ διαφορετικοί από τους Fender, πιο "γήινα", λίγο πιο ζεστά και "γυάλινα" καθαρά, το breakup τους είναι το χαρακτηριστικότατο Vox crunch, υστερούν επειδή δεν έχουν το περίφημο μπλε Celestion. Και όντως οι ενισχυτές 2x12 δίνουν πιο γεμάτο ήχο αλλά θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με το κουβάλημα (σου μιλάω εκ ΠΕΙΡΑΣ).

 

Οrange Rocker: θαυμάσια πεταλομηχανή, πιο μουντά καθαρά, το breakup του είναι το επίσης χαρακτηριστικότατο Orange crunch αλλά πάει και σε μονοπάτια πιο άγρια - θυμίζει λίγο JCM800 αλλά στο πολύ πιο βιντάζ Orange ηχόχρωμα.

 

Και δεν σκέφτηκες και τον επίσης πολύ καλό Peavey Classic 30.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου