Προς το περιεχόμενο

Ludwig Supraphonic


Haris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή τώρα τελευταία παίζω με ένα φανκο-ασιντ-τζαζ σχήμα, κουρδίζω το ταμπούρο πιο ψηλά από ότι συνήθως, και χρησιμοποιώ που και που και κανένα μαφλομαραφέτι.

Μου έκανε εντύπωση λοιπόν πόσο ευέλικτο είναι το Supraphonic, το οποίο μέχρι τώρα το κούρδιζα περίπου στη μεσαία περιοχή και το άφηνα τελείως ανοιχτό. Λοιπόν αυτό το θηρίο είναι απίστευτο. Στα μεσαιοχαμηλά του έχει ένα κλασικό γεμάτο ήχο, ενώ αν το τσιτώσεις τελείως ακούγεται σχεδόν σαν 10άρι! Και φυσικά καλύπτει όλες τις ενδιάμεσες περιοχές άψογα. Υπάρχουν αρκετά ταμπούρα με μεγάλο εύρος κουρδίσματος, αλλά τα περισσότερα είναι τουλάχιστον 2 φορές ακριβότερα από το Supra.

 

Στο βιντεάκι είναι σχετικά ψηλά κουρδισμένο και το εσωτερικό muffler ακουμπάει λίγο το δέρμα. Παρά το ότι ο ήχος είναι γενικά για τα μπάζα (μικρόφωνο κάμερας) το ρημάδι ακούγεται καλά, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.

Παρακαλώ αγνοήστε το παίξιμο (απλά βαράω αλόγιστα…), και το ντεκόρ με τις κούτες (το σαλόνι μου έχει μετατραπεί προσωρινά σε αποθήκη...).

 

http://www.youtube.com/watch?v=YFyhbIgm79I

 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι τυχαία το πιο πολυηχογραφημένο ταμπούρο από τα 70s εως σήμερα.....Όλοι  οι μεγάλοι jazz και rock ντραμμερ το έχουν χρησιμοποιήσει. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι το ταπεινό ludwig acrolite , ταμπούρο για μαθητές όταν πρωτοβγήκε το 60 , είναι το ίδιο ακριβώς απλά έχει 8 βάσεις(lugs) αντί 10 και κατώτερο μηχανισμό χορδιέρας και στεφάνια αλλά από ήχο είναι σχεδόν τα ίδια. Απλά το acrolite το βρίσκεις στο ebay σε καλή κατάσταση στη μισή ή και λιγότερο τιμή!  ;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Flea είναι το κλασικό αλουμινένιο '400' (5x14). Το συγκεκριμένο είναι αρχών δεκαετίας '70.

 

Chem έχεις δίκιο για Acrolite. Εξαιρετικό ταμπούρο, ειδικά για τα λεφτά του. H μόνη διαφορά με το Supraphonic που μπορώ να ακούσω είναι ότι έχει λίγο πιο ανοιχτό ήχο και ότι η περιοχή που του "αρέσει" να κουρδίζεται είναι λίγο πιο χαμηλή, ακριβώς επειδή έχει 8 βασάκια.

Ίσως ανεβάσω και ένα κλιπ με Acrolite (της ίδιας περιόδου), για ένα A/B.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Βρε Χαρη εχω το LM402 (14 Χ 6,5) και το δικο μου δεν εχει αυτο το εσωτερικο muffle που ακουμπαει στο batter δερμα.Ειδα επισης τον Dan (groovedrumming) στο ΥΤ και εχει και το δικο του το ιδιο muffle.

Μου ξεφευγει κατι ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπάμπη το δικό σου πρέπει να είναι μεταγενέστερο μοντέλο. Κάποια στιγμή (τέλη '80s, αρχές 90s, κάπου εκεί) κατάργησαν τα εσωτερικά mufflers.

Δεν τρέχει τίποτα όμως, μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με ένα (ή μισό) κομμάτι moongel, λίγη ταινία, κ.λπ. Τα γνωστά μαφλαροκόλπα...

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, γενικά σε όλα τα ταμπούρα τσιτώνω πολύ το κάτω δέρμα και "κουρδίζω" μόνο το επάνω.

Τα δέρματα που έχω τώρα στο Supraphonic είναι Amabassador coated / Ambassador snare.

Έχω πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω άλλο συνδυασμό δερμάτων στο ταμπούρο, πέρα από μονόφυλλο coated επάνω και ανάλογο snare-side (κυρίως Ambassador, αλλά και τα αντίστοιχα Evans ή Aquarian μια χαρά είναι).

 

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο ήχο στο μυαλό σου (π.χ. του Bonham, μια και το 402 ήταν αναπόσπαστο μέρος του ήχου του) που θα ήθελες να πλησιάσεις;  

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου